Akkor mi a rasszizmus?


Ha ma csak egy rasszista hírportált akar olvasni, akkor a HVG legyen az címmel a Spíler.blog.hu szerint Tótawé a rasszizmus bűnébe esett, a Mandiner.hu-ról Stumpf András pedig a védelmére kelt. Szokásos, és unalmas önszórakoztatás a sajtótól, azzal a specialitással, hogy most a szekértáborokon átlépve sereglenek egy kevéssé érdekes mondat köré értelmezni.

Piréz Róbert

Tótawé bűne a liberális gondolatrendőrség és az erre kitűnően rájátszó Spíler szerint – az ellenhírtévévé alakult M1 jogos kinevetése közben írta – Orsós Róbert cigány származású médiamunkás annyira alkalmatlan és ügyetlen, hogy fideszes kontraszelekció nélkül bizony közmunkán tengetné mindennapjait.

Mert ha cigány és hülye, akkor közmunka, értik ugye? (összekacsint) – szól a rasszistavád.

Hogy Tótawé nem rasszista, az egészen biztos, a HVG meg pláne nem. Viszont a leírt mondatok bármikor felhasználhatóak érvként a mindenben rasszizmust, kirekesztést, előítéletet kereső libnyaf értelmiség fikázására. Nézzétek csak, az ha valakinek egy romáról a közmunka jut az eszébe és nem a teszkós párizsi szeletelése, az nem a rasszizmus, kirekesztés, előítélet miatt van, hanem mert pusztán ez jutott az eszébe. Nincs zsigerekben megbúvó nemhaladó gonoszság, ami ki-ki türemkedik a pc és a civilizáció máza mögül, és a baloldalnak olyan megbecsült apologétáit is megfertőzi időről időre, mint HVGÁrpi.

Vannak jól sikerült és kevésbé jól sikerült mondatok, de ezeket többnyire a befogadó címkézi fel negatív jelzőkkel, nem a közlő. És igen, vannak rasszisták, de ők nem közmunkával viccelnek, hanem SS tetoválással indulnak a tapolcai időközin.

De ez a kényszeredett címkézés, a szavak és mondatok rejtett rasszista értelmének kutatása tényleg a világ legostobább elfoglaltsága…

 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük