Ajándék zsetonból totális leégés – ez az ellenzék mesterterve a Sargentini-jelentés után


Kicsit döcögősen indult, de aztán mindannyiunk örömére teljes sebességre kapcsolt az ellenzék őszre időzített önmegsemmisítő hadjárata. Az apropót természetesen a sokat boncolgatott Sargentini-sejtés adta, a mestertervük pedig nem más, minthogy megpróbálják elhitetni, hogy Orbán kuruckodása miatt EU-s pénzeket veszítünk, de legalábbis fogunk veszíteni. Mert a zsebére mindenki érzékeny.

Azt mindenképpen ismerjük el, hogy maga az ötlet messze kiemelkedik az elmúlt években megszokottakból. Nincsenek benne a szokásos lózungok az összeomlott oktatásegészségügyről, nem hazudnak kivándorolt milliókat Nyugat-Európába, nem jelentik be hetente a világvégét, hanem csak valami megfoghatatlan jobbhoz mérik a jelent. Medgyessynek ez sikerült, ő csak annyit mondott mindig, kissé akadozó, a korai ‘80-as évek alkoholtól elbutult vidéki párttitkáraira jellemző hanghordozással, hogy minden szép, minden jó, de lehetne még sokkal jobb.

Aztán történelmileg úgy alakult, hogy a szocialista párt megnyerte a választásokat, hogy aztán földbe állítsa az országot és nem mellesleg ránk szabadítsa Gyurcsány Ferencet.

És ne feledkezzünk el arról, hogy a britek kilépése, a brexit merőben új helyzetet teremtett számukra. Egy nettó befizető távozik az Unióból, aminek a következő 7 éves pénzügyi ciklusban biztosan nyoma lesz. Szűkülnek a támogatások, kevesebb pénz fog jutni a strukturális alapokba, ami a posztszocialista térség felzárkóztatását szolgálja. Elvileg. Nyilván nem, a nagyobbik része postafordultával visszakerült a piacvédelmet papíron élesen elutasító németek kasszájába, de ez most lényegtelen. A bevételi és kiadási oldalon változni fognak a számok, kevesebb uniós forráshoz fogunk jutni akkor is, ha Macron elnök elmebeteg tervéből, a kelet-közép-európai államok gyarmatosításából és kirablásából, amit ő büntetésnek nevez az elmaradt szolidaritásért cserébe, nem valósul meg semmi.

Igen, erre már valóban lehet politikát építeni, valóban lehet azzal kampányolni, hogy mindez sokkal kevésbé lett volna fájdalmas, talán meg sem valósult volna, ha Orbán nem keménykedik állandóan.

A behódolás mindig jó üzenet. Az ún. Stockholm-szindróma nemzetállami szinten is kialakítható, minden a haladókáknak minden okuk megvan arra, hogy úgy érezzék, rátaláltak végre a csodafegyverre.

Csak egy rossz hírem van számukra. Macron elnök nemsokára megbukik, Merkel sem húzza sokáig, az uniós választásokon pedig nem fognak győzelmet aratni azok a nyugati kultúrrasszista barmok, akik alátercelnének a büntetés-narratívának. Mondhatnám, hogy ez az európai választások tétje, de nem mondanék igazat, annak nagyobb tétje van. És pont a nagyobb tét miatt fogják a haladókák ezt az érdemtelen zsetont is elégetni.


  Nyilvánvaló Kapitány

14 hozzászólás

  1. Manyika drága

    Nem értem, miért nem tiltja be a Párt ezeket a nyugati libsibolsi provokátorokat.

  2. Rakovszky István

    Ha 4 hét múlva Bajorországban és Hessenben az AfD nagyon feljön, akkor a CDU és a CSU más nótát fog énekelni. Lehet, hogy az SDP eltűnik a sűlyesztőben – így vége is lehet a nagykoalíciónak, s jöhetnek az új választások‼

    • Ami most a Bundestag-ban történik, az egy tragikomédia.
      Brandt, Schmidt forgolódnak, de még Schröder is a haját tépi, vagy csak elégedetten vigyorog és dörzsöli kezét a GAZPROM jól dotált poziciójában.
      Most már lassan tényleg nincs lejjebb!!!

    • De szép is lenne! Kívánom az SPD-nek a nagy zakót,az eddigi nagy mellény helyett.

  3. Medvefütty

    Te kapitány, az egyébként hogy van, hogy ha szerintetek – Szánthó urat visszhangozva – a demokrácia meg a szabadság, meg a jogállamiság csak üres szólamok, akkor hogy áll a dolog az illiberális demokráciával? Az az előzőekkel ellentétben bizonyára valami körülhatárolható dolog? Elvégre a főni csak nem beszél a levegőbe!

  4. https://24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/

    Macron csak a régi bevált módszert igyekszik Közép-Európára kiterjeszteni és ehhez Merkel lelkesen asszisztál.
    A vér nem válik vizzé!
    Európa csak közelebb van mint Afrika.
    Úgy tudom az idegenlégió sem szünt még meg.

  5. Már csak a zseniális hazugságok segíthetnek rajtatok, efftársak. Ám nálatok abból is üresek a polcok.

  6. “[a támogatások] nagyobbik része postafordultával visszakerült a … németek kasszájába”

    De a kisebbik része azért nálunk maradt, és jó esetben hasznot is hajt.

  7. “Orbán kuruckodása miatt EU-s pénzeket veszítünk, de legalábbis fogunk veszíteni”

    Amíg a választók többsége ezt a pénzveszteséget elviselhetőbbnek gondolja, mint az ország szuverenitásának csökkenésével járó veszteséget, addig OV nem “kuruckodik”, hanem vezeti a kurucok népét.

    Fontos viszont, hogy ezeket veszteségeket a Fidesz ne szépítse a nép előtt, ne csapja be a népet, gyorsan és kendőzetlenül tájékoztasson! Különben az ellenzék Gyurcsánnyal fog visszalőni: “Orbán végighazudta az elmúlt másfél-két évet; hazudott reggel, éjjel meg este”…

    • Elqró szeretné nagyon, hogy más is qrjon, de Orbán az Istennek se áll ki hogy Fletóka szavaival élhessen. Lejárt a lemez eftársak, de a lemezjátszót se lehet felhúzni, mert elszakadt benne a rugó. Az óbégatás pedig nem szól olyan szépen, még a kíváncsiak is otthagyják, csak a törzsgárda fog maradni.
      Kis csapat, párját ritkítja, ahol felbukkannak.

    • Ne terjessz hazug propagandát! Nem veszítünk, mert nincs miárt…

  8. Egyetértek az előttem szólóval. ☺

  9. Fleto őszödi dicshimnuszát nem polkorrekt ismételgetni, mert az eftársak felejteni akarnak. Most az óbégatósturné van divatban, de lassan onnét is elfogy a tömeg, a végére a progresszív kukorék egyedül marad.
    Sajnálják is a farvizén evezők, mert ők nagyon tudatosak és sértődősek is lettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük