Ágica, a bölcs és igazságos


Kunhalmi színes jelenség. Különleges képessége, hogy bármikor képes egy teljesen értelmetlen mondatból mindenféle átmenet nélkül értelmetlen vihogásba váltani, és ezt a különleges képességét nem szégyelli rendre használni is. És szeret szelfizni. Nemhiába szakpolitikus, sőt, oktatáspolitikus ő az MSZP-ben.

Persze a pride különleges alkalom, különleges, nálunk sokkal szebb, szabadabb, okosabb, egyszóval kiválóbb résztvevőkkel, így Ágica meglepetésszerűen fordított a sorrenden, most a szelfizős vihogásból váltott értelmetlen mondatokba, miközben sikeresen megcsillantotta elképesztően elmélyült politikai filozófiai műveltségét is. A rendezvény után ugyanis nem mulasztotta el feltölteni a fészre a legjobban sikerült szelfikéjét, amin a legcsinosabb, és az alkalmat megragadva merengett egyet a kormányzat és az állam szerepéről.

Ágica tehát imigyen elmélkedett a prájd apropóján az „Ahogyan a szerelem, úgy az állam is mindenkié” című kiemelt posztjában:

„A modern állam szabad, felelős polgárok szövetsége, akik közös ügyeink intézésére kormányt és Országgyűlést választanak. Az állam működését aktuálisan menedzselő kormány szolgája, és nem uralkodója megválasztóinak. Egyetlen kormánynak, egyetlen államszervezetnek sem feladata, hogy polgár és polgár között különbséget tegyen veleszületett, vagy mások szabadságát és vagyonát tiszteletben tartó, szabadon választott tulajdonságai alapján.”

Mintha csak valamelyik „bevezetés a politikaelméletbe” tankönyvből kontrollcézte volna ki.

Egy biztos: Ágica nem jutott a könyv fejezetének végére.

Ugyanis létezik olyan helyzet, ahol a kormányzat, vagy az állam, vagy az országgyűlés (ha már Ági is keveri a fogalmakat) „pozitív diszkrimináció” néven, és vélhetően Kunhalmi szerint is helyesen, mégis megteszi ezt. Vagy egyszerűen méltányosságból.

Mert így, ha ennyit vett a képernyőre Ági, azt kell gondolnunk, hogy végre szól valamit a saját és a szocik kormányzási filozófiájáról. Mármint azon túl, hogy fizessenek a gazdagok. Mégis, tudjuk már meg, hogy mire számíthatunk, ha valami véletlen folytán mégiscsak ők lesznek kormányon.

Szóval, Kunhalmi Ágica szerint a kormányzatnak nem szabad különbséget tennie polgár és polgár közt veleszületett tulajdonságai alapján…

Ebből következik, hogy a szocik, vagy Kunhalmi mégis lemondtak a női kvótákról. Hisz az a jogiintézmény is polgár és polgár közt tenne különbséget veleszületett tulajdonság alapján. Jó, hogy ezt itt végre jelzi, Ágica! Jó, hogy mondja, mert eddig másképp gondoltuk.

Azután úgy tűnik, hogy ha Ágicáék veszik át a kormányrudat, akkor a fogyatékkal élők számára sem lesz mindenféle kivételezés. Nem kapnak majd semmiféle segítséget, hisz a velükszületett tulajdonságok alapján nem lehet különbséget tennie a kormányzatnak. Ez azt is jelenti, hogy egy részegen fára csavarodó úrvezető fontosabb az ő szívüknek, mint úgy született, tehát ott fog állni az ellenőr a metróban és minden tolókocsistól megkérdezi, hogy született vagy szerzett fogyatékosság okán kívánja-e igénybe venni a liftet… – Kunhalmi szerint.

Azután, ha Ágica bekerül a kormányba, akkor kikerül a hátrányos helyzetű csecsemők, óvodások és iskolás gyermekek fejlesztése is a rendszerből.

Nem rossz – egy állítólagosan oktatáspolitikával foglalkozó politikusnőtől.

Megjegyzendő, hogy Kunhalmi annyira nem figyelt a részletekre, hogy sikeresen a prájdon résztvevőkbe is belerúgott egyet.

Hisz, ha valamelyik eltérő, más tulajdonságokkal rendelkező kisebbség többletjogokért, vagy bizonyos pozitív diszkriminációért küzd, ahol a kormányzatnak lépnie kellene, hogy különbséget tegyen a többségben és kisebbségben lévő polgárok közt, azok pont a felvonuló LMBTQERTKZU… emberek. Legalábbis szerintük. Gondolom Kunhalmi szerint is. Nyilván, mert ezért (is) vonulgatnak évről-évre. És pedig az választott tulajdonság, illetve nem tudom követni, hol tart most a tudomány ezen a héten.

Nem úgy, mint Kunhalmi Ágnesnél a butaság. Az vele született. Jó hír viszont, hogy Ágica (szemben a baloldali hagyományokkal) végre nem tekinti előrébb valónak az elméletet a valóságnál. Ő már arról se vesz tudomást. Csak úgy van bele a világba és vihog.


  Boris Vian

10 hozzászólás

  1. Feri Tekeri

    ez a nőstény ha valahol elővillan, minden egészséges hím libidója a nullára zuhan…
    és jaj, ha ráadásul meg is megnyikkan

  2. Nahát ötven éve még keresztény szocialistának mondtam volna magamat azonban Feri ellenpápa ebből is kigyógyitott. A másikból már 56 is elég volt.

    Na mindegy.

    Most jöttem csak rá hogy mi a kapcsolat Julius Caesar epilepsziája és a császármetszés között.
    Hát az.
    Mint újszülött csecsemő az agya megsérült a vajúdás és a szülés alatt agya nem kapott elég vérkeringést és oxigént és ezért az idegsejtjei közti synapse i megrongálódtak.
    Tehát ez a kapcsolat a császármetszés és a császár epilepsziája közt.

    Ez még semmi.
    Julius Casear elismerten homoszexuális vagy biszexuális is volt amit Catullus is megörökitett versében ami úgy szólt hogy Caesar minden nő férfia és minden férfi nője.
    Erreföl Casear nem dőlette kardjába hanem meghivta egy lakomára a költőt.
    Tehát most vált számomra világossá hogy a homoszexualitás mint más nemi aberráció is valószinűleg agysérülés miatt van.
    A bábaaszony vagy az általános orvos vagy az ápolónő szülésznő vagy szülész orvos elcseszte csúnyán a kisbaba érkezését akkor vagy cerebral palsy vagy autizmus vagy epilepszia vagy homoszexualitás lesz az eredménye.

    Tehát az egész PRIDE és egyéb baromságok vagy éppen a buzeránsok cikizése mind hülyeség
    hiszen nem tehtenek róla az agyuk sérült és ez nem az ő hibájuk.

    Mindezt azonban amúgy is tudtuk hogy valami nincs rendben az aberrált nemiségüeknél csak azt nem hogy határozott agy sérülésük van mondjuk mint egy hoki vagy amerikai football/rögbi de főleg a boxolók agysérültjeinek.
    Hosszú évtizedekbe került mig rájöttünk hogy a punch drunk tántorgó pugilista oka az agysérülés.
    Többszáz agyrázkódás eredménye.

    A homoszexualitás meg a szülőcsatornában megtörtént agysérülés az oxygén hiány miatt.
    Tehát valóban BETEGEK.
    Már úgy születtek.

    Julius Caesar az epilepsziás és a homoszexuális és szexmániás.
    Pohárnok fuvoláslány rabszolga arisztokrata lány fiú vagy hölgy vagy légiós gladiátor vagy matróz kalóz vagy nimfa mindegy.
    Egy agysérültnek egyremegy.

    De legalább nem volt rá büszke és nem vette el feleségül a lovászát.
    Vagy nem ment hozzá egy birkózóhoz.

  3. Júliusi Cézár ide, avagy Brutusz oda, ne kerülgessük a forró kását.
    Kúnhalmi Ágnes, nevezett Ágica, rendben van. Nem hiányzik semmije, többletje sincs, igaza van, joga van olyannak lennie amilyen. Szelfistöl, idézetestöl és kivonulásosditól együtt.
    Ezért érdemes harcolnia, természetesen, úgy ahogy tud és annyi IQ terhe alatt amennyit össze tud szedni és el tud viselni.
    Az államnak nem az a kötelessége, hogy számon kérje ezt az ikjút, hanem az, hogy úgy szeresse Ágicát amilyen ö. Mert akkor Ágica is szeretni fogja az államot, az állam pedig ennek csak viszont örülhet.

    Ágica megvan, úgy amilyennek született, Ágica maga semmiért nem hibás, Ágicával számolni lehet és kell is.

    Még vissza lehet emlékezni és felidézni annak az ókori híres, tragikus apa-fia konfliktus csúcskérdését.

    Hallgassuk meg Ágicát és kérdezzünk ma: ki volt az elsö, a második, a harmadik s az összes többi, akik kiszemelték, tovább emelték és mostani állásos felelösségbe, felelös állásba juttattáḱ öt?

  4. Et te mi fili Brute. Valójában kai su pais?
    Vagyis a római arisztokraták egymás között görögül beszéltek.
    και συ παις
    ετρθσζκθλ νεμ τθδομ
    etruszkul nem tudom mert még korábban a Tarquinok idejében még etruszkul
    Az utolsó rómaiak akik etruszkul tudtak Maecenas volt és Claudius császár.

  5. Ha ha ha.
    Ez óriási. Júliusi Cézár!?
    Valójában a júliust Julius Caesar ról és augusztust Augustus ról nevezték el.

  6. Prózaian józan a meglátás: minél több pride felvonulás, minél több Ágicával, annál több lesz az összÁgicák száma, Kúnhalomtól Köszegig, nem is lesz más, mint Ágicica.

  7. A lagnagyobb baj hogy az osszes baloldali politikust el lehet intezni egy szoval: idiotak.

  8. Miért is lenne ez baj? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük