Abban az országban (ebben), ahol az emberek kiállnak a génmódosított élelmiszerek ellen, és nem nézik jó szemmel a szabadkereskedelmi egyezményt sem, amelyet mind Amerika, mind Európa igyekszik a nyilvánosság elől elzárni, ez a titkosítás sem tetszik. Ha Európa, ha Amerika nem tehet ilyet - gondolja az egyszeri magyari - akkor meg hogyan lehet, hogy a Fidesznek meg szabad…?

Áder mégsem – másodszor


Én úgy gondoltam ehhez a 30 évre eltitkosított Pakshoz már nincs mit hozzátenni. Szépen kimaxolta az index a 2008-as Orbán-videóval. Megérdemelten kínos…

Azon sincs mit tovább élcelődni, hogy Apáti István Jobbikos képviselő azzal indokolta távolmaradását – amelynek köszönhetően a már nem 2/3-sdos Fidesz elfogadott egy 2/3-os törvényt -, hogy őt és családját megfenyegette a helyi cigány maffia. Ezt még az abszurd humor sem tudná feldolgozni, de keressen benne értelmet, aki akar nyugodtan.

Aztán eszembe jutott Áder János különös megnyilvánulása az adóztatott napelemek kapcsán. Tudniillik, hogy elkerülte a figyelmét. Megesik az ilyen, gondolta ő, pedig épp ez az egyik legfontosabb feladatköre. Ellenőrizni a születendő törvényeket… Hát ez a 30 éves titkosítás nem bökte ki neki a szemét. Vagy be volt csukva a palotaablak, és nem hallott róla? Esetleg ő is úgy gondolja, hogy ez normális, most hogy átfogó zöldprogramjának egész szakértői csoportot hozott létre… Nos, többre számítottam.

Attól függetlenül, hogy valaki egyetért-e vagy sem Paks bővítésével, 30 évre titkosítani valamit, az több mint gyanús. Jobboldali kormányoktól azt várná az ember, hogy felold titkosításokat. A Fidesz ugye ebben nem jeleskedik. A Jobbik ezt általában fel is szokta hánytorgatni, de sajna most ők is sikeresen asszisztáltak egy titkosításhoz. Beszólt a cigányvajda, beszarok…

Abban az országban (ebben), ahol az emberek kiállnak a génmódosított élelmiszerek ellen, és nem nézik jó szemmel a szabadkereskedelmi egyezményt sem, amelyet mind Amerika, mind Európa igyekszik a nyilvánosság elől elzárni, ez a titkosítás sem tetszik. Ha Európa, ha Amerika nem tehet ilyet – gondolja az egyszeri magyari – akkor meg hogyan lehet, hogy a Fidesznek meg szabad…?

Szóval üzenem a titkosítóknak: dugjátok fel a kettős mércéteket!


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük