A Zöld Gárda


Nem mennek iskolába, amíg meg nem oldódnak a világ problémái? Nem hajlandóak tanulni, amíg a válságok el nem múlnak és meg nem érkezik a tökéletes társadalom képében a megváltás? Sőt, nem is kell tanulni, mert nincs jövő a gonosz felnőttek miatt, akiket a jövő felélésének megbocsáthatatlan bűne miatt nyilvánosan meg kell szégyeníteni, adott esetben testi-lelki fenyítések alá vetni? Volt már ilyen, nem is olyan régen. Nem volt szép, de legalább a vége vicces lett. 

1966 május 16-án kezdődött a kínai kulturális forradalom, ami minden volt, csak kulturális és forradalom nem. Kultúrához annyi köze volt, hogy el akarta söpörni, egy teljesen új és betegesen puritán világot akartak teremteni, aminek semmi köze nincs az előzőhöz. Mindent meg kívántak semmisíteni, amit eleik létrehoztak; legyen az egy épület, egy könyv, bármi, amire rámutattak. Forradalom meg azért nem volt, mert a kommunista pártvezetés robbantotta ki és irányította a kezdetektől fogva, hogy a cipőjüket egyedül már éppenhogy bekötni képes tinédzserekből és egyetemistákból álló ifjú csőcselék mindenkivel leszámoljon, lehetőleg fizikailag megsemmisítsen, aki egyáltalán alternatívát lett volna képes állítani a sztálinista őrültségekre alapozott, 30-40 milliós hullahegyet építő állam- és gazdaságirányítással szemben.

Forradalom, ami a fennálló rendet védi a felforgató ellenforradalmároktól… aha…

Nagy Ugrás programja kudarcnak bizonyult. Kína egy elmaradott, agrárkommunista országból egy elmaradott, primitív nehézipari ország lett, de legalább már éheztek is. Tömegeket csábítottak, telepítettek a mesterségesen létrehozott nehézipari körzetekbe, a vidék kiüresedett, nem maradt, aki kiszedegesse a rizst a mocsárból. Főleg persze azokon a belső-ázsiai területeken rághatta a saját lábát a lakosság jobb ötlet híján, ahol a megbízhatatlan népelemek laktak. (Sztálin elvtárs ukrajnai programja is egészen hasonló elvek mentén működött, a világ legjobb termőföldjén sikerült éhínséget produkálnia.) A ‘60-as évek elejére nyilvánvalóvá vált a sztálinista gazdaságpolitika kudarca, és mint ilyen helyzetekben szokott, elindult a párton belüli torzsalkodás, hatalmi harc. Mao azért robbantotta ki a kulturális forradalmat, mert ő ragaszkodott a sztálinista vonalhoz, és le akart számolni a párton belüli ellenfeleivel, meg úgy általában mindenkivel, akikben felmerülhetett egy másik, egy működő Kína ötlete.

A „forradalomnak” legfontosabb alapvetése volt az a jól ismert szólam, mely szerint az elmélet hibátlan, csak rossz minőségű emberek kezébe került, ezért újra meg kell próbálni, de most sokkal tisztábban. Mao a modernizációs kísérlet kudarcának felelősét a több ezer éves kínai kultúrában és hagyományokban találta meg. Ahhoz, hogy új Kínát teremtsen az ütődött fiataljaival, a régit le akarta rombolni, minden nyomát eltörölni.

A földet a sarkából kifordítani, a múltat végképp eltörölni…

Akkoriban nem klíma-, hanem modernizációs vészhelyzetet hirdettek. Mindenkit, akiben nyoma volt bárminemű megfontoltságnak és nem rohant a csorda után hisztérikusan bégetve, statáriális jelleggel intéztek el. Mivel a vészhelyzet elhárítása (tömeges lincselések) mellett másra nemigen maradt ideje a lelkes ifjúságnak, ezért bezárták az iskolákat és az egyetemeket; a tanulásnál fontosabb társadalmi és ideológiai célokért dolgokért kellett küzdeni, harcolni, háborúzni. A legfanatikusabb arcokból pedig a kor NoÁrjának, Mao Ce-tung színésznőcske feleségének irányítása alatt megszületett a Vörös Gárda. Ez a Vörös Gárda gyakorlatilag buta, semmirekellő kölykökből állt, akik végigpofozták a szüleiket és a tanáraikat, mindenkit, aki boomerként viselkedett, aki felfogni sem volt képes, milyen gonosz erőkkel küzdenek a gyermekek, önfeláldozóan nem bejárva az iskolába.

Másfél év múlva semmi nem működött az országban, csak a kényszermunka, Mao is sokáig hiába próbálta pacifikálni a vörösgárdistákat, gyakorlatilag ’76-ig terrorban tartották a gyerekek Kínát. Mikor megdöglött a vén geci, ténylegesen véget ért a legyek ura, de tulajdonképpen Mao elvtárs már korábban bevetette a hadsereget gyermeknevelési célokkal.

Ez volt az akarat, a voluntarizmus forradalma. Ők akartak valamit, ahogy a gyerekek akarni szokták a fagyit és a világbékét, és mivel tanulás és bölcsesség híján seggbuták voltak, ezért mindenki leboomereztek és agyonvertek, akik a valóság és az akarat közti szakadékra próbálta ráirányítani a figyelmet. Kb. másfél-kétmillió embert öltek meg ezek a gyerekek, hogy megszabadítsák Kínát a reakciós és burzsoá elemektől, akik nem akarták folytatni a 30-40 millió halottal járó gazdasági csodát, a Nagy Ugrást.

A Múlt-kor történelmi magazin így ír erről a csodálatos korszakról, amikor a gyermekek irányítottak a kor Soros Gyurkájával, Mao Ce-tunggal közösen.

A fiatalok, a vörösgárdisták, különösen a kezdeti években üldözték keményen a “nagy kormányos”, azaz Mao Ce-tung ellenfeleit. A megszégyenítések mindennapossá váltak. Gyerekek szégyenítették meg szüleiket és tanáraikat, barátok sározták be egymást, értelmiségieket kínoztak, gyilkoltak meg. Sokan lettek öngyilkosok. A vörösgárdisták házakba törtek be, könyveket égettek, és szétromboltak mindent, ami a “kultúrával” függött össze. Jelszavuk ez volt: “Romboljátok szét a négy régit – a régi gondolkodásmódot, a régi kultúrát, a régi szokásokat és a régi erkölcsöt”. A legtöbb áldozatot az 1968-tól 1971-ig terjedő évek szedték. Amikor a fiatalokra már nem volt szüksége, Mao a hadsereget használta eszközül, mintegy 15 millió fiatalt pedig vidékre küldtek átnevelés céljából.

Az utolsó mondatot érdemes sokszor elovastatni a most a klíma állítólagos vészhelyzete miatt zöldgárdistázó kölykökkel.

Amikor a fiatalokra már nem volt szüksége, Mao a hadsereget használta eszközül, mintegy 15 millió fiatalt pedig vidékre küldtek átnevelés céljából.

Mert amint megszerzik és/vagy bebiztosítják a hatalmukat a mögöttük álló liberális pártok és a milliárdos, bolond felforgatók, ugyanúgy nem lesz szükségük ezekre a rebellis fiatalokra. És még vidékre sem fogják őket küldeni átnevelés céljából, mert a mezőgazdaság gépiesítve termelékenyebb. De akkor ki és hol fogja hasznát venni ennek a sok agresszív, tanulatlan kölyöknek? Visszaköltöznek a gárdisták anyuhoz?


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

51 hozzászólás

  1. Hatalmas!
    És minő véletlen,még találó is. Ződtakonyék valóban hatalomra törnek.
    Egyet biztosan el tudnának érni. Sokan szenvednének a hülyeségei miatt,az aranyat szaró ifjúságnak.

  2. A zöldek kommunisták. Ezért akarják ráerőltetni az emberekre Soros tanait a szabad paicról és a nyitott társadalomról, amit Marx talált ki a Tőke 4. kötetében. Már Maoék is a liberális környezetvédelem jegyében irtották az embereket, aztán ledaráltálk őket és táplálékként zat adták a népnek. Erről szól a Soylent Green c. film.

  3. Sírva kérem ,magyarázza már el nekem valaki,hogy miért csak a konzervatív idős polgár a boomer és az a drága Soros Gyuri bácsi miért nem ? !

    • heroes_never_die

      Igen, van ebben valami ellenállhatatlanul vicces poén, amikor egy öreg-fehér-gazdag-heteró-férfi-patriarcha agitál a több, mint 500 szervezetén keresztül az öreg-fehér-gazdag-heteró-férfi-patriarchák ellen 🙂 Gondolom, a szponzorukkal szemben nem fognak fellépni, azért kivétel a vén szutyerák.

      • Igen, annyira vicces, mint az, hogy a rabszolga kereskedelemmel is foglalkozó Rothschildok, az UK1833-os ablicionista törvénye szerinti tulajdoni megváltásra,
        15 millió font értékű arany kölcsönt nyújtottak az Angol Koronának, melynek visszafizetése 1975-ben zárult le.

        Bár ez a törvény, ügyesen, nem vonatkozott a Korona a Kelet-India Társaság – melyben a Rothschildok is részt vettek – által kezelt minden területére, Indiára, Ceylonra és a Saint Helena szigetére.

        • heroes_never_die

          Korekt.

        • Hát, Istenem. Terjeszkednek.
          A hálózat örök.

          Amúgy látta már valaki a Rothschild Klára kiállítást a Nemzeti Múzeum kertjében? Tudjátok, a volt kertészházban, ahol az eredeti elképzelés szerint cukrászda lett volna.

          És attól 20 méterre az új játszóteret, omnibusszal Pestről-Újpestre, s a főhelyen egy miniatűr, oszlopos zsinagógával, a homlokzatán 7 Dávid-csillaggal?

          Mi melyik zsidó múzeum kertjében helyezhetjük el a játszóterünket, miniatűr keresztény templommal a közepén?

          Ezt csak úgy, a kultúra témaköréhez.

      • csakafidesz

        A kölyke viszont ferdehajlamú..

    • boomer = háború utáni örömszerző lázban született

  4. heroes_never_die

    Ismét egy korszakos Piréz alkotás 10/10. Mao-t egyébként sokan követték, a német zöldek alapitói és mind a mai napig promi tagjai egykori maoisták, de volt polpotista is közöttük. Ahogy a korábbi EU-góré, a Barroso, aki manapság a Wall-Street-i Goldmann Sachsnál rontja a levegöt, szintén kemény vonalas Mao-hivö volt.

    Ne feledkezzünk el azonban Maurice “Mo” Strong (1929-2015), kanadai milliárdosról sem, aki az ENSZ összes klimaügyi dzsemboriját szervezte és vezette, még majdnem fötitkár is lett belöle, s akinek egy bizonyos magyar származású amerikai tözsdecápa az egyik legjobb cimbije volt. Nos, Mr. Strong “Mo” becenevét az általa mélyen tisztelt Maoról kapta, mert annak nézeteit akarta az egész világra ráeröltetni.

    Egy Mao nem vész el, csak zöld lesz belöle, miközben a mai kinai kölkök szinte emberfeletti módon tanulnak, mert tudják már fiatalon, csakis igy kerülhetnek jól fizetö, magas pozicióba.

    • Maoistákból nekünk is jutott: Demszky, Majtényi László, akit még államfőnek is jelöltek, meg sok-sok volt SZDSZ-es, akik ezt persze később nem reklámozták.

    • Akkor a demszki (volt maoista) miért sárgul inkább a ződülés helyett? 🙂

      • Tóth István

        Azért sárgul (vissza) mert (értem én a kérdést) egyrészt hallott a sárga veszedelemről, és így akar alkalmazkodni a várható (na nem ez lesz, hanem félbarna-fekete) jövőhöz, de egyszerűbb oka van: a mája nem bírja a sok rövidet.De ha áthallásként hallom, akkor a gyökér, a Gyökér nem tehet a gének működéséről.

    • Igy igaz. Pár hete jöttem vissza egy 3 hetes kínai úról. Kínai tolmácsunk azon navalygott, hogy az iskolában a szülöi értekezleten felvetették, ne adjanak a gyerekeknek házifeladatot 22.00 óra után!
      Egy kíai iskolás egy napja:
      – ébresztö 05.00 óra
      – reggeli torna 05.30-ig
      – reggeli 06.00 -ig
      – skolakezdés 07.00
      – iskola vége 16.00
      – 16.00 – 19.00-ig külöórák, továbbképzés az iskolán belül (ingyenes) vagy külön tanárnál (fizetös)
      – vacsora
      – 19.30 – 22.00 házi feledatok, tanulás

      A kultúrális forradalomnak köszönhetöen hiányzik kínában egy komlett tanult, részben egyetemet végzett korosztály. Ugyanúgy hiányzik egy korosztály a munkaeröpiacon, ahol zakképzett munkaeröre van szügség. Ezt rengeteg külföldi szakemberrel és technológiák másolásával pótolják évtizedek óta. Kb. 5-10 éve ért be egy valóban képzett korcsoport, de tudásuk még nem éri el a fejlett techológiával bíró országokét. Föleg a kutatások szintjén van nagy lemaradás.

    • csakafidesz

      Mao gárdistái olyan ronda olajzöld egyenruhát hordtak, hogy a munkásőrpufajka hozzá képest öltöny volt.

  5. Jó, de ez mind eltörpül ahhoz képest, hogy lopik a Zóbány!

    Értjük?

    LOPIK! A ZÓBÁNY!

    Hát szerintem ehhez képest az a pár milliócskás hullahegy, aminek a java majd mi leszünk a saját elvtársaink által bedarálva, simán belefér. Aki szerint meg nem, az már mehet is beléje a hegybe hullának annak a náczyja.

    • Ne hazudj, aljas rezsimnyalonc propagandista! Nem csak lopik a csúti viktátor, hanem Grácban kezelik miközben itthon cétéhiánnyal meg holmi 4%-os gazdasági növekedéssel irtja a nagykörúti zsidókat és betiltsa a filantrópiát, a CIVIL <3 migráncigáltakat és a független tárgylencsés sajtot. Meg nemzöld stadijonokat épít futókör nélkül, focit propagál csírléding helyett. Elnyomja a magukat nőnek, vagy ahhoz hasonlónak érzőket mindenféle gyerekvállalási támogatással, meg adókedvezménnyel nyúl a méhükbe botmixer helyett.
      A külföldre menekült csillogószemű és tehetséges fijatalok teljes joggal tartják a sátánnál is rosszabnak, és kívánják a halálodat, meg a főnöködét is az igazikonzervatív és progresszív haladás , a szabadság, egyenlőség, testvériség és a Földanya nevében.

      • Nagyon frappáns mindkét helyzetjelentés, kedves Don Fefinho és kedves (Don) Vektortér “rezsimnyalonc propagandisták”!
        Igen, ez a világon a fő probléma, hogy “Lopik a Zorbány!”

      • A Földanyát ne keverjük bele. Attól tartanak.
        Nem fogja befogadni őket. Remélem.

  6. Igen. A klímagréta, a multikulti, a szegényhúszévesmenekült, gendertünti, s egyéb mai agybajok piszkosul hajaznak a “kínai kultúrforradalomra”, és pol-potizmusra. Mindháromban a szülők, öregek a szép jövő akadályai, ergo meg kell szüntetni az öregeket, máris eljő a szép jövő.

    Az előző kettő elmúlt történelmi szülőirtásnál tudjuk a végeredményt, s nagyonhülyének kellene lenni ahhoz, hogy ne sejtjük, hogy Grétácska aranyoskának felnőtteket pocskondiázó ENSZ beszéde az új harsonaszó, ami a harmadik, de már nem egy tébolyult vezér egy országra kiterjedő elnyomorodását fogja elhozni, de legalább egy – vagy Észak-Amerikával együtt kettő földrészét is.
    Csak azért az előző kettőnél még nem volt internet, meg többévtizedes és kötelezően felnőttkorig való tanulás, amitől az ember azért elvárná, hogy a kamasz már ismerjen annyit a történelemből, hogy mi nem vezet jóra.
    De úgy látszik hiába. A buli az buli, az iskolaundor is gyógyíthatatlan, tehát menjünk suli helyett tüntetni, s ha a jó Soros bácsi vagy a svéd professzor vagy az amcsi pincérnő és Gréta Jeanne D’ Arc kiadják a jelszót, hogy “Mentsük meg a földet és együk meg káros nagyit meg az anyut!” internet ide vagy oda, 21 század és önvezető autó, mi akadékoskodó öregek a szó szoros értelmében mehetünk a levesbe.
    Miután környezetféltésből megettetek minden oktatót, szemüvegest és szülőt, már csak lesz a kérdés, ifjak, hogy utána ki főz levest, ki kezeli az atomerőművet, hogy legyen mivel főzni, ki javítja a robotokat, ami a kütyüiteket gyártja?
    Persze lehet, hogy nektek is megfelel az iskolalátogatás helyett, ti genderek és dzsihadista legények, sötétagyú-zöldek és megint-kommunisták, menni kézzel kapkodva verebet irtani, hogy ne szedje fel előletek a magokat, utána meg legyeket, hogy ne egynek meg mindent…
    (ha nem tudjátok, hogy ezzel mire utalunk, tessék utánaolvasni)

    Már előre gratulálunk e szép új multikulti klímavédő gendervilágotokhoz!

    • Holdvarázs

      Úgy van! A liberalizmus nem más mint kommunizmus új néven. Sztálinék is mindenkire megpróbálták ráerőltetni a szabadosságot, a homoszexualitást és a klímahisztériát azokban a szibériai luxustáborokban!

    • “menni kézzel kapkodva verebet irtani,”

      Erre emlékszem.
      “Kínai tudósok kiszámolták, hogy egy veréb évi négy és fél kiló gabonamagvat fogyaszt el, és az irtásukkal sokkal hatékonyabbá lehetne tenni a mezőgazdaságot. Minden egymillió megölt veréb 60 ezer ember élelmét menti meg – szólt a teória. ”

      Na, erre meg a marha fing és a fehér ember lábnyoma hajaz erőst.

  7. Ezek betegek!

    “Imáinkban Égi Atyánkhoz és Föld Anyánkhoz egyaránt szólunk, mert hisszük, hogy e két energia együttes hatására lesz harmónia az Univerzumban. Hisszük, hogy minden embernek egyénileg kell megtalálnia az Soroshoz vezető utat, és ebben csak segítői lehetünk, mert mi magunkat nem tartjuk ember és Soros közötti közvetítőnek.
    Hisszük, hogy minden, ami él, közelebb áll Soroshoz, mint az élettelen írások, dogmák. Számunkra a hit örömteli és szeretetteljes, mely minden közösségi összejövetelünket áthatja. Áldott a Fény Gyermeke, aki keresi Égi Atyját, Soros Györgyöt. Létezik a szeretet az Égi Atya és gyermekei között, és a szeretet szent lángja a kezdetektől az idők végéig ragyog az Soros Atya és a Fény Gyermekei körül.”

    (Részlet a Soros-terv előszavából)

  8. Megállapíthatjuk a Zöld Gárda, anarchista zöld khmerjei jelszava, a régi kommunista jelszó:
    “Romboljátok szét a négy régit – a régi gondolkodásmódot, a régi kultúrát, a régi szokásokat és a régi erkölcsöt”.

    Megállapíthatjuk módszerük is a régi:
    Permanens felfordulás okozás, amely a megszégyenítés, lejáratás, provokációban, botrány keltésben, erőszakban teljesedik ki, míg el nem jön az átnevelő koncentrációs táborok és gyilkosságok ideje.

    • heroes_never_die

      Már nyiltan beszélt erröl Roger Hallam, az Extinction Rebellion vezetöje, aki szerint a világ zöld átformálása áldozatokkal, tehát halottakkal járhat.

      https://www.youtube.com/watch?v=htvxc0Wg7sA&feature=emb_logo

      • Ezek tényleg , zöld khmerek.

        h_n_d
        De, miért nem Afrikában, Dél-Ázsiában, Indiában, Dél-Amerikában működnek?

        Vagy csak nem hallok róla?

        • heroes_never_die

          Kicsit hosszabban gondolkodtam el ezen a kiváló kérdésen és arra a következtetésre jutottam, hogy elsösorban az amerikai és európai nagyvárosok lakói szolgálnak – egyelöre – a legegyszerübb célpontként. Itt találhatjuk a legtöbb domesztikált és kasztrált “férfit”, akik behódoltak az újkori matriarchátusként müködö feminizmusnak és már képtelenek megvédeni saját magukat bármilyen indokrináció ellen.

          Közismert, hogy a zöld mozgalom kifejezetten hatalomba emelte a lusta, buta, dolgozni nem kivánó, az adófizetök pénzéböl élö kvóta-nöket (ez is zöld khmer találmány), akik hajlamosak a klima-ezoterikára, amely az összes ezzel kapcsolatos trendet és pánikot magában foglalja. Az idomitott pasik meg kiszolgálják öket, táplálva a különbözö – éppen érvényes – hisztériát, mert ebböl kiválóan meg tudnak élni, ill. megtürik öket. Mondom mindezt nöként ugye 🙂

          Nos, ezt az állapotot az emlitett tájakon még nem érték el. Ezért könnyü zsákmány a magát fejlettnek aposztrofáló, ámde dekadenciájában önmagát egyre gyorsabban feladó nyugati világ. A terv elég régi és az sem véletlen, hogy ma már a világ nyugati felében poszt-indusztriális társadalmakról beszélnek.

          • Bizonyos vagyok abban, hogy Ön tájékozottabb a napi politikai események híreiben, mint én, nem reméltem választ, köszönöm.
            Szóval nem véletlen tudatlanságom, nincs mit tudni.

            Ha lehet egy személyes kérdésem;
            Ha Ön, Lady rábukkan egy creepy’s hiden lair-ra, beront vagy bevárja partnerét és hagyja, hogy a pasi rúgja be az ajtót?

          • Küldöm Önnek, Lady a 100 Folk Celsius Nézz vissza és Jöjj vissza vándor című dalait.

          • heroes_never_die

            @Namond, már kimerült a válasz lehetösége, ezért csak igy tudok reagálni 🙂 Többen tudják, hogy hosszú kalandozások után eljutottam Világvége_Alsóra és egy afrikai országból figyelem az eseményeket. Ennek egyik nagy elönye, hogy itt a nöi-férfi szerepkörök még a hagyományos formában müködnek. Tehát ajtókat sem rugdal az ember lánya, mert ilyet a fiúk jobban csinálnak 🙂 Köszi a dalokat, visszanézni ritkán szoktam, ha igen, akkor leginkább a múltból való tanulás miatt.

          • h_n_d

            Lady, rég sejtettem merre van, bár az oda vezető útjáról és annak állomásairól sejtelmem sincs, nem alkottam teóriákat.
            Remélem nem rabszolgaként, hanem a vágyait és kötelességét teljesítve kezdte útját.

            Ha gondolja olvassa el zolatiguszti 2019-11-30 : 02:59-i kommentjét és ahhoz hozzászólásom. Érdekelne a véleménye Igen/Nem formában is.

            A dalok nem célzások, azokat hallgattam, mikor írtam. Ha célozgatni akartam volna az Országút-at, Vándorének–t és Drága otthon-t ajánlom.

            De: Nekem segít, általában, Paff a bűvös sárkány és Miki Manó meséi hallgatása.
            Ime: 100 Folk Celsius Miki Manó összes
            https://www.youtube.com/watch?v=oZVQIvIpEZ8
            100 folk celsius Paff a büvös sárkány
            https://www.youtube.com/results?search_query=100+folk+celsius+paff+a+b%C3%BCv%C3%B6s+s%C3%A1rk%C3%A1ny
            Sőt
            100 Folk Celsius összes https://www.youtube.com/watch?v=oRCQj8gSkKY&list=PLu0r-VUhE7VSGPuICaXR1cAZudKPUjlkx&index=3

            Szeretnék bízni abban, hogy Önnek nem marad adósa az Akadémia, mint megannyi hazáját szerető magán embernek, Afrika és Kelet-kutatónak.
            I wish for you, your fame will be enduring for ever.

        • heroes_never_die

          Nagyon kedves, köszönöm 🙂 Mert bunkóság lenne egy más blogon a saját anyagot tolni, ezért megtalálja akár a PS szemlézése alapján is #HND kereséssel a választ. Azóta persze már saját “fiókot” nyitottam, majd azt is megtöltöm idövel anyaggal, ha a Jóistenke is megsegit 🙂 Aristonál emlitett exhibicionizmus témához túl sokat kellett volna irnom és olyat sem csinálok baráti, de mégis “idegen” helyen 🙂 Majd egyszer ennek a témának a feldogozására is sor kerül.

          • h_n_d

            Lady,
            Vettem. Szemléztem a neten. Gratulálok. Tényleg jobb a hozzáférése,mint az enyém és milyen jól használja, jó célra.

            Egyetértek a szemfelnyitási törekvésével, de néha a kérdezés hatásosabb lehet, ha az alany befogadja.

            A kommunikációs tér tele van kész válaszokkal, azokat alátámasztó adatokkal, és az emberek, kivéve a kétkedők, könnyen elsiklanak, felháborodnak a nem megszokott, attól szögesen eltérő válaszokkal.

            Tetszett, a rabszolgaság sorozat. A téma engem is érdekelt a svédek magatartása és teremtés mitoszuk miatt. Bár cikkei néhány állítását megkérdőjeleznék. Pl. nem tudok róla, hogy valaha klasszikus rabszolgatartás lett volna Magyarországon, pedig igen kerestem, csak rab szolgákat találtam.
            Azonban szerintem a fehér rabszolgák megérdemelnének még egy cikket, különös tekintettel az írek máig ható megítélésére az US-ben. Kis érdekességként a Barbadosi ill US beli mulatt tenyésztésről és a Monserat szigeti vöröshajú feketékről.
            Valamint Európa legutolsó országa ahol az ablicionista törvény tényleges rabszolga felszabadítással járt, aminek következtében adott kisebbséggel jól ellátottak vagyunk.

            Ha “Aristonál a exhibicionizmus téma alatt”, a következő kommentre “az adott társadalom filozófia meghatározó PÉLDAMUTATÓ személyeivé válás okai” feltárására gondol az nem 6 hetes munka, de 6 éves, sejtésem szerint hiánypótló munka, bár akkor már könyv.

            Legyen mind két téma az Öné, sőt ha használni tudja írtam egy kis esszét itt a PS-en a valódi európai értékekről, tavasszal talán az Uniós választások előtt. Legyen az is az Öné, ha fel tudja deríteni.

            YFWBEFE

  9. A Zöld Gárda a gondolkodás formálásával is tud rombolni. Ha elhiszik az emberek az elektromos autót, akkor egyik pillanatról a másikra vethet véget a normál autók gyártásának, ami hatalmas felfordulással jár. Ha egy dizelautó gyártásához 10 ember kell, akkor a benzineshez 3, az elektromoshoz pedig 1, azaz egy.

    • Kedves bl,
      az E-autó az egyik legnagyobb blöff és a hagyományos autógyárzás hátbaszúrása. Egy ismerösöm 5 évvel ezelött vett a feleségének egy E-Smart-ot Stuttgártban 22.000.-Euróért. Idén összel tönkremetek az aksik benne, nem lehet íjra feltölteni. A csere 17.000.-Euróba lenne a Mercédesz szerint. Ismerösöm kibelezte a Smartot, most a kertjében áll, virágogat ültetett bele, jól is néz ki.
      A felesége az öreg 11 éves Golf dízellel jár dolgozni….
      Na ennyit az E-autókról.

  10. Bármiféle anarhisztikus felforduláshoz,demográfiai HELYZET is kell.Ez az elöregedő társadalom nem alkalmas,az ország egészét felfordító ,változásokra.A közrendért van aki felel,a munkáját végeznie kell.Amúgy a forradalmi hagyományok élnek.Minden választáskor a fáradságot sem vevők véleménye megegyezik abban,hogy forradalom kell,és végre nekik lesz igazuk .Kár lenne azt mondani,hogy nincs erre nálunk igény.

  11. Szarvasokkal álmodó

    Most akkor a Fidesz is bedőlt a zöldlobbinak? https://pestisracok.hu/a-fidesz-uzenete-a-klimatuntetoknek-veletek-vagyunk-interju/

  12. Golding könyve a ” Legyek ura” aktuálisabb mint valaha.
    Ajánlom mindenkinek.

  13. zolatiguszti

    Mostanság sokszor elgondolkodom ezen.Ha a saját életemre nézek vissza olyan 43-45 körül kezdtem igazén azt érezni hogy rendszerben kezdem érteni a dolgokat amikkel foglalkozom.Szakmában kicsit előbb.Ezt soha egy fiatal se hiszi el, hogy hiába tudják a modern kütyüket nyomkodni az nem segít társadalmi problémákon.Annak ugyanis az oka humán döntések és érdekek sorozatos egybe fonódása és azt csak ellenérdek , ellenerő, ellenakarat tudja megállítani kütyük nem.De az is eszembe jut hogy cca 2500 éve Platón amikor az átlag életkor kb 45 év ha volt, azt írta hogy a jó államot filozófus királyokra kell bízni 47 év felett…..Vajon miért?
    Én ma úgy létom a Boomer téma sokkal de sokkal régebbi, valahol a reneszánsz környékén kezdődtek ezek a az egész térsadalomra kiterjedő generációs gondok. Meg is jelent a művekben pl Rómeó és Júlia.Amikor a fiatalok dafke is mást akarnak a vége meg rábaszás lesz.Ugyanez a XIX sz -ban amikor az összes fiatal híres festő, író, költő vagy zenész akar lennei. Tiszta Woodstock nem csak áram nélkül….Unplugged mondaná Wagner.
    A generációs ellentéte szítják sztem elég régóta a család elleni háború sokkal régebbi mint gondolnánk. Az ember nem egy légy pl hogy kikel és mindent tud amit egy légynek tudni kell míg él. Az ember anatómialag koraszülötten jön a világra a többi emlőshöz képest. Kb 3 évet csak azzal tölt el hogy az alapporogarmok fussanak. Pl járjon ami egy lónál vagy csibénél lemegy pár óra vagy nap alatt.A teljes fő program min 20 év.A társadalmi program inkább 30. ha minden generáció minél hamarabb egyedül marad akkor minden új generáció előlről kezdi a poklot, mert mindnek meg kell tanulnia ugyanazt.Erre a legjobb megoldás az lenne a ha az új genréció onnan folytatná ahonnan az előző abbahagyta annak minden tapasztalatával.Ennek átadása a bajos. Régen míg a nagy család is együtt volt könnyebben ment. Ma a gyorsan polarizálódó családoknak erre esélye sincs.Azért csak elgondolkodik az ember miért van hogy az összes jó gyakorlat pszichésen valahogy mindíg a “primitív ” törzseknél ls az archaikus társadalmaknál van még jelen?
    Attól tartok az egész generációs feszültséggel ugyanúgy lukra fut minden társadalom mint a híres forradalmakkal amikből még egyet nem láttam amely elérte volna legalább részben a célját amit
    meghirdetett….. A boomer és minden más generációs hiszti egy profi kommunikációs társadalom romboló átverés.

    • Érdekes gondolatok, én is elmélkedtem a probléma körül.

      Ha összegezhetem:
      – A békében élő történelmi népeket Vének Tanácsa, Szenátus Senior-jai kormányozták, céljuk a világos társadalmi kapcsolatok és egzisztenciális biztonság folyamatossága volt. A társadalmi rendbe beépült az idősek – tapasztalaton, tudáson alapuló – tisztelete.
      – Ha fiatalok kezébe került a hatalom az összegyűlt – tudás, tapasztalat, vagyon – társadalmi eszközök, vagy azok valamelyike expandált, kiterjedtek azokra a területekre ahol, azok kevésbé voltak jelen.
      Hasonlóan a vízhez és szélhez, melyek szintén az energia minimum felé áramlanak.
      – Az expanzió okát, az ember a föld többi élőlényétől különbözőségével, az életben maradáshoz szükséges tudás, társadalmi gondoskodás alatti, neveléssel és oktatással átadásában látja. A társadalmi kereteket feszegető gondolatok terjedése, a felnőttkor kezdetén levő fiatalok felügyeletének – a nagyszülők távolléte miatti – hiányára utal.

      Ez, a családok polarizálása gyakorlata, a szocialista eszme megvalósíthatósága társadalmi hátterének megteremtése – a nagycsalád, család, személyek társadalmi beágyazottságának anarchizálása-szétrombolása, az adott társadalmi egység ideológiai befolyásolhatósága igényére vezethető vissza.

      Igaza lehet, hiszen Dzsingisz, a vele és a mongolokkal szemben álló tatárok felnőtt egyedeit – a hagyományok, identitás hordozóit – kiirtotta 10-12 éves korú gyermekig és azok maradéka mongollá vált, a tatárság megszűnt mint kulturális ideológiai és hagyományát megőrző közösség lenni.

      Megjegyzem: Dzsingisz e tette nem felel meg a szokásoknak, a sztyeppei népek számára a jelenleg futó állításokkal ellentétben nem az állatok, hanem az azokat felnevelni és gondozni képes emberek voltak az érték, a vezetők embereik számát igyekeztek, a legyőzöttek befogadásával, vezetői struktúrájuk reorganizálásával, gyarapítani és azok megélhetéséről gondoskodni.
      Ha nem így tesznek, egyszerűen leváltják, ha ez nem lehetséges ott hagyják, lásd Dzsingisz apját, Jiszügej-baaturt.

      Hogy miért van az összes jó gyakorlat a “primitív” -nek tekintett népek társadalmában, arra egyszerű a válasz. Mit értünk jón, a társadalmi psziché vonatkozásában?

      – Az ember születéstől-haláláig tartó életútja folyamán a gondoskodás, a hasznosság, közösséghez tartozás érzetét?
      – A hagyományok, közösségi emlékek folyamatosságát, ezek közös, akár ceremoniális, szakrális megerősítését?
      – A siker értelmezését, mely nem a pénzen, hanem a hagyományok, a közös tudás minél behatóbb ismeretén, bemutatásának képességén alapul?
      – A látszólag csendesebb életen, amely eltér az álságos, árú termelés központú, divat és szlogenek trendjét követő, exhibicionista, mának élő műszaki haladás világától?

      Az ember, ugyanolyan emocionális indíttatású, romantikus lény millió éve, mint a mai ember bármely földrész, bármely társadalmában, pszichéje nem változott semmit.
      Csak értékei alakultak át a környező társadalmi – sámánok, törzsfőnökök, papok, királyok, ideológusok, termelési eszköz birtokosok elvárásai szerint az énekmondók, dalnokok, média tolmácsolásában.

      A látszólag csendesebb életet élő természeti népek életében ugyanolyan érzelmi hatású a megszületett gyermek közösség általi elfogadása, mint nekünk az óvodai-iskolai felvétele, számukra olyan fiúk első lándzsájának átadása, a lányok nővé válása, mint manapság az önálló életet lehetővé tevő szakképesítés megszerzése.
      Azonos az érzelmi élmény a legszebb papagájtoll és a legújabb okos teló megszerzésekor, ha a család kétszer annyi borjút nevel fel vagy a vállalkozás kétszer annyi műanyag zacskót gyárt.

      Az ember szempontjából érzelmi szempontból nincs különbség.
      Az értékek által tolmácsolt társadalmi hasznosságban van különbség.
      Valaha nálunk is végrendelet tárgya volt a nagyszülőktől örökölt főzőedény, fatál, esetleg még a vízhatlan katonai köpeny örökül hagyása a gyermekekre, ma a – HASZNÁLATI ÉRTÉKET KÉPVISELŐ – automata mosógép, mixer is megy a lomtalanításba, nem hogy a nagyi esküvői ruhája, a nagyapa márkás nyúlszőr kalapja.
      Kivételt képeznek – A HASZNÁLATI ÉRTÉK NÉLKÜLI – a pénz értékű nemesfém tárgyak, melyek eladási ára, mily csoda, sosem éri el a vételének árát.

      A műszaki fejlődésre, kereskedelemre alapozott társadalmakban, a pénz bevezetése után is rendben voltak az értékrendek kb a pénz alapjául szolgáló aranystandard elvetéséig.
      Ekkor a népesség nagyobb részét, kb 78%-át kitevő átlagos vagy az alatti IQ-ju személyek élve pénz, vagyon szellemét képviselő hitelek, kötvények adta lehetőséggel és nagyüzemű fogyasztásba kezdtek. Nem ismerve ennek következményeit igen sokuk sorsa tragikusba fordult.

      Mivel nem a banki fogásokat nem értették, nem tanultak, fogyasztási szokásaik újra termelődésével megteremtődött az eldobható és ELDOBANDÓ termékek fogyasztói társadalma.
      Ez teremtette meg a nemzeti nagyvállalatokat, a transznacionális, multinacionális és globális vállalkozásokat, melyek mögött az anyagi értéket nem, csak a pénz eszméjét képviselő finánc tőke profit éhsége és befolyása terjesztésének vágya áll, melynek eszköze a hatalom.
      Az értéktelen papírpénz által megtestesített hitelpénz eszméje által szerezhető közvetlen gazdasági ellátási és politikai befolyásolás által megszerezhető állami hatalom a finánc tőke mozgatóinak célja.

      Példa a közvetlen gazdasági ellátás politikai befolyásolására, az úgymond alternatív energia előállító eszközök és rendszerük rákényszerítése a társadalomra.

      Ezen eszközök előállítása rendkívüli környezeti károkat okoznak, nem volt hozzájuk fogható az emberiség történetében. Nem illeszkednek a meglévő rendszerekhez, üzemeltetésük problémás, csere igényük magas ráfizetésesek. A szél, dagály, napelem használata károsítja a környezeti élővilágot, árnyékol, akadályozza a szabad mozgást, a szokásos gazdasági tevékenység végzését.
      Működtetésük folyamatos befektetést – HITELPÉNZT – igényel, ez pedig kiszolgáltatottá teszi a használói közösségét, a banki finánc tőke felé az újabb és újabb pénzigény fedezése okán.

      Ha földön csak egy állam van, annál jobb a finánc tőkének, a hatalom megszerzése, megtartása olcsóbb és egyszerűbb, nem kell ezer nemzet befolyásolásával törődni, globálisan politikusok tízezreire költeni.
      Ez kitűnően látható az Európai Parlament működését megzavaró álproblémák elutasítása helyetti, felvetésüket követő tanácstalanságon. Valamint egyes nemzetállamok és képviselőik támadásán, hitelük aláásására törekvésben.

      • heroes_never_die

        Gratulálok, kiváló leirása a New World Order egyre felgyorsulni látszó megvalósitásának az okaira.

        • Köszönöm.
          Talán kutatók által használható gondolatok is vannak benne.

        • csakafidesz

          Hogyan lesz itt NWO, ha Afrikában az egyedek nagyrésze még a fán ül? Csak azért mászik le onnan, hogy áttutajozzon Európába.

  14. A cikkhez még:USA ban feldobták azt a velős ötletet
    hogy 16 évre vigyék le a szavazok életkorát.
    Igy probálja a baloldal növelni a szavazobázisát.
    A 60 s ..forradalom..slogenje,ne bizz senkiben
    40 év fölött.Azota akarunk mind fiatalabbnak
    látszani megreszkirozva a nevetségessé
    válást.Mert ugye a fiatalok azok mindent
    tud..nak..ni vélnek,hát használjuk ki Őket.

  15. hivő

    Én meg úgy gondolom, hogy a szavazati jogot csak a 95 IQ feletti, szabadlábon levő, büntetlen előéletű személyek gyakorolják.

    Ez azt jelenti, hogy a népesség rendkívül befolyásolható, a problémák érzékelésével, megoldásával kapcsolatban készséghiányos 33-35 %-a ki van zárva a választójogból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük