A túlzott rezsieljárás csökkentése


Be kell vallanunk, hogy a Fidesz kommunikáció egyik általunk kevéssé értékelt eleme a rezsicsökkentés meg a túlzott deficit eljárás ad nauseam tolása. Már lassan egybe is folyt a kettő a buta fejünkben (ahogy a cím is mutatja.) Szerény véleményünk szerint az ilyen kommunikáció azon túl, hogy egy idő után marha idegesítő, annak a veszélynek van kitéve, hogy ha egy pillanatra is, mondjuk nem csökken a rezsi, illetve nem kerülünk ki abból a bizonyos túlizéből, ahova a gyurcsányibajnai-féle gazdasági terror rúgta be szeretett hazánk hamvas testét, akkor  bizony megindul az instant szopás.

Ám ezúttal nem indult be. Sőt! Durranhat szerkesztőségünkben is a még meg sem nyílt trafikunk pultja alatt a Fidesz-milliókból vásárolt Dom Perignon is. Igaz, a „Brüsszel-ellenes kuruc szabadságharc” tematikus szál további kommunikálása a főgonosz az Európai Bizottság tegnapi bejelentése után némileg necces lesz, de nem is muszáj erőltetni, amúgy is mi itt a Tutiblognál csak lájtosan Merkeleztünk eddig is, mert igazából nyugatosak vagyunk, csak jól titkoljuk

Mindenesetre a csóró balos trollégáink nálunk jobban meg lehetnek lőve, mert ahelyett, hogy jól kibasztak volna az EU-ból, ahogy megjósolták, és a bombákat szóró Messerschmittek méltóságteljes zúgását Budapest ege fölött csak a légvédelmi szirénák törték volna meg, bizony most meg lettünk frankón dicsérve.Ilyenek, hogy példaértékű a foglalkoztatás (ezt mi is vissza tudjuk igazolni, ugye Finkelstein úr?), nőni fog a gazdaság a vártnál is jobban, ergó tök jól toltuk ezt az államháztartási hiány-balhét, és végre itt az idő, hogy belekezdjünk valami komolyabb cuccba is. Egyes „londoni fétiselemzők” (akik szerintem a „brit tudósok” egyik alfaja lehetnek) kb. odáig mentek, hogy az EU bekaphatja, de egyöntetűen azt mondják, hogy beért az unorthodoxia gyümölcse. Siker van na, hát nincs mit tenni, egész egyszerűen sikert ért el a Fidesz, a kormány, Magyarország, Magyarország Fidesz kormánya, a kormány magyar Fideszországa. Lehet ezt ragozni, de minek?
Ugyeugye? Mi már jó előre megmondtuk…
Szegény balos kollégáink ugyanis hatalmas intellektuális szaltóra készülnek, és már izgatottan várjuk, hogyan tudják letolni a „Good Is The New Bad” szlogenjét. Mert a mi kommunikációs hányózacsinkban ugyan most ott landolhat a túlzott-deficit fétis (Megalomán Mongúz kollégánk fel is sírt hirtelen, mert ez volt a kedvence), de mi lesz velük, hiszen kb. két éve tolják a „Matolcsy a gazdasági kudarc embere, akit még az EU is gyűlöl” szöveget? A plakátokon virító kaméleonszemű MNB elnök konkrét sikerét kénytelenek kudarccá magyarázni. Hát milyen válságot fog most megoldani a mi Gordonunk, ha NINCS válság, amit megoldhatna? Gyorsan ki kell találni valamit. Ma már azért volt pár gyöngyszem., melyből meggyőződhettünk, hogy a baloldal önmentegető és fideszgyűlölet hajtotta kreativitása végtelen. Például – ha nem tudnánk – Orbán a népet (a „nép” ezek szerint Bajnainak a bankokat és multikat jelenti) sanyargatta és megszorított a mocsok. Aha. Bezzeg ők aztán ilyent még hírből sem ismernek, és a Zorbán  képes volt szüzeket áldozni a Sátánnak (na jó, nem ezt mondták, de ez volt az értelme) csak azért, hogy kikerüljünk ebből a bagatell kis eljárásból. A szocialisták (önmeghatározásuk szerint) a fejlesztés és jólét szolgái voltak, és csak azért szállt el a deficit, mert olyan iramban száguldott a Pannon Puma, hogy böszme röptében magával rántotta a hiányt. Aha. Bezzeg a népnyúzó Orbanátor szűzlányok beleiben tocsogott (na jó, ők se ezt mondták, de mi kihallottuk a sorok közül) hogy kihúzta az országot ebből a végső soron totál relatív, jelentéktelen kis kakiból. A lényeg: a túlzott-deficit eljárás nem jelent semmit, csak egy formaság, egy butaság, amiért kár volt ennyit gürizni. Aha.
Az új panel úgy tűnik készen áll: Orbán mindenképp egy népnyúzó szemét (naná) és nekünk mindenképp szar MIATTA, ők meg a tuti jó fejek. Ennyi a lényeg. Ezt kell sulykolni, nem a rezsicsökkentést (ami azért még megmaradt). A hirtelen jött kommunikációs zavart hamar kezelni fogják, és visszaállnak a fasizmus versus demokrácia szövegre, ami meg a baloldal rezsicsökkentése. Mondjuk valljuk be nincs sok dolguk, hisz olyan elrugaszkodott baromságokat, amilyeneket ők szoktak, egy reklámkreatívokból összeállított csapat egy briefen összeállít félrészegen. Azért a zavart érezzük, mert azért tulajdonképpen a mocsokorbán meg a rohadtmatolcsy valamit jól kellett, hogy csináljon, ha valami jó történt, nekik meg szarul, ha eddig azért szívtunk miatta, mert ők voltak kormányon. Már kezdjük ugyan felfogni, hogy az Orbán sanyargatott, ők meg fejlesztettek és jólét volt, de azért a „sanyargatás sem volt hiába”, hisz az eredményt elértük, szemben az ő megszorításaikkal, amikkel meg nem.  Valamint az a fejlesztés meg csak nem volt olyan jó, ha emiatt kaptunk piroslapot, és eredményeként nem volt olyan erős az ország, hogy hipp hopp megoldódjanak a gondok.  
De hát nem volt jólét? Amikor már a Megyó is jólétileg váltott rendszert?  Hát nem fejlődött az ország? Hát nem hiszem el, hogy nem láttuk, hogy mennyire fejlődünk meg haladunk! Hogy lehetett ennyire vak Magyarország? Hogy gondolhatta kétharmadosan, hogy mi elkúrtuk, amikor nem is…
Ami meg a „gazdasági szabadságharcos kurucok” versus EU lemezt illeti, fanfárokkal vonulhat ki ebből a Fidesz
, hisz Oli Rehn, az egyik egykori főgoni is el kellett, hogy ismerje a kormány teljesítményét. Ha úgy tetszik – bátor gazdasági kalózaink feltartóztatták a hömpölygő armadát.
Csatát nyert a kormány, ez tény. Írjuk le megint (mert jólesik) sikert értünk el, és azért értük el, mert a Fidesz „igen megcsinálta” és nem „elkúrta.” Igen, igen-igen. De azért kár lenne hátradőlni, hisz egy év van még a választásokig. Azok, akik eddig se szerették ezt a kormányt, azok ezután se fogják csak azért, mert valami túlzott izét nem izélnek az izék. Egy év van a választásokig, és július elején valószínűleg már nikotinelvonástól tajtékzó dohányosokkal lehet megtölteni a reklámadóval ellehetetlenített RTL híradóját, akik nem jutottak hozzá a tigrisszofihoz. Ezt a csatát tehát a valóságban és kommunikációsan is megnyerte a kormány, de a háború java még bőven hátravan.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük