A Nagy Coming Outok szezonja


Szóval a helyzet úgy áll, hogy elkezdődött a Nagy Coming Outok szezonja. Nyár van, meleg van, és ilyenkor kicsit mindenki dekoncentráltabb, hogy is mondjam nem figyel annyira oda a jól felépített szerepekre, amikben a nyilvánosság előtt tetszeleg. Történt, hogy a cinkes Szily, aki amúgy a baloldal élő lelkiismereteként osztja az észt a Cinken coming outolt, mint bajnaista. nem gáz, hisz tudjuk, hogy manapság az ex-szdszes, liberális, zöld és mindenféle hipsterek előszeretettel olvassák a cinket, a 444-et meg ezeket, és a beetetés fázisában elég „cink” lett volna rögtön megmondani, hogy honnan gyün az appanázs.
Mi, itt a Fidesz-felhőkarcolóban, a trafikunk pultja mögötti laptopnál, a kizsigerelt szegény multiktól elvett pénzből egymást pezsgővel locsolva, troll perszónáink mögé bújva nem küzdünk ilyesfajta erkölcsi dilemmával, mint Szily, akinek kényszeredetten kell játszania a független értelmiségit, miközben valószínűleg ő meg hajdúbétes libahájjal kenegeti a szendóját, közben a Wallisos pólóra folyatva a zsírpacát. 
De amikor kiderült, hogy Bajnai papa és kicsi fia évtizedek óta kilóra vásárolgat fel mindenkit, és már 2010-ben egy schiffertelenítettLMP-ről álmodoztak, végül – mert a pénz nem vész el, csak átalakul, akkor is ha libatermelőktől meg offshore cégekbe lopkodtuk össze – össze is hozták az áhított formációt PM fantázianévvel. Schiffer Andris most meg van lőve, mert a magyar politikai logika úgy adja, hogy „aki nincs velünk az ellenünk van”. Ilyen formán két út áll előtte: ő is coming outol, és bevallja, hogy valójában együtt sörözik Gordival, és jól kifundálták ezt a stratégiát a műbalhéval, hogy – miként korábbi posztunkban már összekonteóztuk – végül az LMP szállítsa a trafikmutyizástól megfáradt lelkű antikommer exfideszeseket.
De Schiffer – szokásához híven – úgy határolódik el magától, hogy közben nem is. Szegény Stumpf András meg megkapta a „leprenkoncepciózusosságosságot” ami a „büdösnáci” rövidebb verziója balleréknál. Szegény Stumpf András hiába nyomozott utána Bajnai papa legjobb cimbijének, Gordonka pénzeszsákjának, és a ténynek, hogy Küllői  Péter „visszautasíthatatlan ajánlatot tett”2010-ben Schiffernek. Most megy a nyilatkozatháború, miszerint Schiffer nem is, pedig de, meg így meg úgy, közben pedig a tények világában minden marad úgy, ahogy azt a Heti Válasz megírta: Küllői bizony fel akarta vásárolni az egész LMP-t, aminek végül csak a felét sikerült.  Ennyi.
Schiffer nem akar a hegedűs zsuzsásodás kellemetlen útjára lépni, ezért ő is beállt a kórusba, nem beszélve arról, hogy nem győzi hangsúlyozni milyen jófej is Tavares. Aki viszont úgy döntött: a pénzes ürgékkel fog a Velencei tónál partizni: Gordon mellett vendégszerepelve fog immáron együtt rettegni a fasiszta hullámok 29 fokos melegében  a bikinis Szabó Timcsivel, ami miatt Piréz Róberten láthatóak a mélységes csalódottság és szexuális frusztráció jelei.
Szóval coming out: Tavares coming outol a magyarországi kampányban, kb. adva egy pofont a függetlenség legkisebb látszatának is. Schiffer Andris elkezd közeledni azokhoz, akik mellesleg csodás mozdulattal verték szét a pártját, hisz ha nem akar kiskacsákat osztogatni H.ZS-vel, és betelefonálós műsort vezetni Csintalan Sándorral, nem nagyon tehet mást, mint ő is felveszi a szörfösgatyát és bemászik zöld lasztikat dobálni Ruival, Gordival és Timcsivel, meg valószínűleg a komplett ajrópunós zöld brigáddal, akik várhatóan Punnany Massifra fogják tolni a Bulisátorban betépve. És persze rettegve a demokrácia halálától. 
Küllői Péter neve meg visszamerül a feledésbe, Stumpf András pedig tovább nyilatkozatháborúzik a Cinken meg a Mandineren, meg a Heti Válaszban, hogy ő nem is prekonpi… prekoncpi….prekonzi…. nehéz szó, tehát náci. Szóval, hogy nem az. Mert nem az, csak épp rávilágított lapjában arra, amit tudtunk, csak nem sejtettünk: a bájgúnár mosoly mögött igenis a vadkapitalista pénzember áll, s az „Együtt” eufémizmusa igazából azt a szűken vett baloldali társaságot takarja, akik lassan 30 éve Új Nemzedék, Mozaik, Új Baloldal, Új Generáció, stb nevek alatt most épp Együtt 2014 névvel próbálják legyőzni a Kaiju-t. 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük