A május elseje diszkrét bája


A Ratkó-korszak gyermekeként egész életemben utáltam május elsejét, mindig is a megafonokba üvöltöző zsírsertés fejű, részeg elvtársak jutnak az eszembe, megünneplésében sosem vettem részt és nem is fogok soha. 2013-ban is szocialista a hangulat (balos és nemzeti), szinte érezhető a keserű hónaljszag, böfögés, sörgőz, gagyi előadók és ostoba jelmondatok harsogó üzenete zúdul az arcunkba, ha a neten a videoblogokat és a képeket nézegetjük. 
Kedves elvtársak és a klasszikus balos ünnepre rárepülő nemzettestvérek, el tetszettek felejteni ennek a május elsejének a munkásromantikáját, talán egyedül a Thürmerék nyomták old schoolban és vörös ingben. Van valami diszkrét bája annak, ha a nagyfejűek valami politikai üzenet akarnak az egyszeri prolik arcába tolni. Hát kell egy ünnep. Mert csak úgy simán, egy mezei hétvégén, verő napfényben mégse lehet összerántani a Fluortomit, a Hónaljmirigyet, Dopemant, Gyurcsány-Bajnai-Vona-Mesterházyt egy sör-virsli versenyre, melynek az a lényege, hogy fú, de leváltjuk majd ezt a Zorbánt. Nézzük meg a naptárat, augusztus huszadika a következő randinap. 
A politikai gondolatok első számú lényege, hogy a nagy baloldali gruppenszexben ki kivel akar majd gumi nélkül és kivel még óvszerrel sem. A Jobbik egyedül maszturbál és közben azt képzeli magáról, hogy hosszabb neki, mint a nagy John Holmes-nak. Mesterházy a Demokratikus Koalícióval, a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal (Schmuck Andor), a Szövetségben Együtt Magyarországért párttal, a Fodor Gábor vezette liberálisokkal, az Együtt-PM-szövetséggel képzeli el a nagy lepedőszaggatást. Gyurcsány a legbevállalósabb, széles demokratikus összefogást vizionál; név szerint említette a Bokrost, a Kunczét, a Fodort, a szociáldemokratákat, a Schmuckot, valamint a DK-t, a Szemát, a szakszervezeteket és a civilek sokaságát, tehát jöhet mindenki, csak tessenek leoltani a villanyt és mehet a picsi-pacsi. Bajnai szégyenlősen hallgat arról, hogy kivel, mit csinálna, de szerintem ő a legperverzebb a csapatban, csak tanult a nemzeti főmotoros Jeszenszky hibáiból. Vona lazábban írta körbe, hogyan is látja a Jobbikot a swingerklubban, ők nem azt nézik, hogy hogyan lehet minél több embernek a kedvében járni (letérdelni előttük), hanem az értékrendjükhöz (szado-mazo) akarnak minél több támogatót találni, természetesen a kellékeket mindenki maga hozza.
A nagy össznépi május elseje persze zajlik, kockásak az ingek, ködösödnek a tekintetek, a fingást mindenki fogja a sörpadon a mellette ülőre. A celebek felveszik a gázsit. A tömegek ezúttal és nem először otthon maradtak, az összes rendezvény pár száz néző előtt futott le. A politikusok jól mutatnak az alkalomhoz felvett legszakadtabb szerkójukban, ők a gondolataikat hagyták otthon, igaz ezt senki nem kérte rajtuk számon. Képzeletemben Jani bácsi recseg harsányan a Felvonulás téri néptribünön, a gyerekek énekelnek, zászlókat lengetnek…és több százezren vannak…

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük