A kóser tízparancsolat és az egészség


Amolyan gúnyolódó hangnemben számolt be a haladó szellemiséget örök idők óta magáénak vindikáló balliberálisnak hazudott sajtó arról, hogy az EMMI következő minisztere, a méltán híres onkológus, Kásler Miklós szerint a Tízparancsolat betartásával megelőzhető a halálos betegségek 80%-a.

Nos, Varga B. Tamás a Demokrata hasábjain már ügyesen összefoglalta, hogy bizony, a tízparancsolat betartásának vannak egészségügyi vonatkozásai, méghozzá – és ez egy onkológustól aligha vehető zokon – olyan halálos betegségek esetében lehet ez igaz, amelyeket a túlzott stressz okoz (vagy hozzájárul), vagy a túlzásba vitt hedonista életstílus, amelyből a nemi betegségektől a májdaganat megnövekedett kockázata eléggé világosan következik.

Ami fölöttébb érdekes, hogy a kulturális rasszizmust csúcsra pörgető ballibek szótlanul mentek el a tény mellett, miszerint a Tízparancsolat gyökerei nem a kereszténységben, hanem a zsidó vallásban keresendőek. Az Ószövetségből tudjuk, hogy Elóhim a Sinai hegyen átadta Mózesnek a törvényeket tartalmazó kőtáblákat, azonban úgy Mózes öt könyvében, mint a zsidó vallásban általában ennél sokkal több törvény található.

Akár vehetjük úgy is, hogy ez egy „intézkedéscsomag”, aminek a Tízparancsolata csak egyik, ha nem is a legfontosabb, de semmiképp sem elhanyagolható része.

Mélyebbre ásva a Tízparancsolat, mint vallási előírások (törvények) és az egyén, illetve a tágabb értelemben vett közösség egészsége közötti kapcsolatban, azt láthatjuk, hogy a Tízparancsolaton kívül eső, ám a zsidó vallási életben mai napig meghatározó jelleggel bíró kóser szabályok olyan előremutató és egészségvédő jelleggel bírnak, amit a mai Norbi-diéták is alig tudnak követni.

A tej és a hús fogyasztásra vonatkozó kóser előírásról annyit, hogy ma már minden étkezési tanácsadó előtt világos, hogy a lebomlási, emésztési és felszívódási időkülönbség miatt nem célszerű egyszerre fogyasztani őket, ahogy nem célszerű a tejet és a húst egyazon edényben tárolni. A kóser módon előállított húsnak meg az a lényege, hogy hogy a zsidó asztalára kerülő hús teljesen vértelen legyen, és ennek a vallási előírásnak az egészségre gyakorolt óvó hatásáiról, nos, azt hiszem, nem kell Norbi véleményét kikérni.

A ballib sajtó gúnyrohama mögött az a magyarországi haladókra jellemző maradiság áll.

Vagy az a szűk látókörű ostobasága, miszerint a modernitás úgy köszöntött be, hogy azzal minden bajunkat orvosolni lehet, ha nem is a jelen pillanatban, de a modern tudomány belátható időn belül orvosságot kínál mindenre. Olyan ez, mint a benzodiazepin családjába tartozó mesterséges nyugtatók, amelyek mellékhatásai között épp azok a tünetek szerepelnek, amelyek ellen felírták őket – a kígyó így harap a farkába.

És ezen nyugtató tabletták elterjedését nyugodtan szembeállíthatjuk a Tízparancsolat egyik előírásával, ugyanis a modern világ felfokozott tempójából fakadó stressz, majd az ennek nyomán kialakult szorongásos betegségek jó része elkerülhető lenne, ha a Tízparancsolat pihenőnapra vonatkozó törvényét betartanánk.

Leszűrhetjük tehát tanulságként, hogy a ballib sajtó eme gúny-hadjáratával ismét lábon lőtte magát. Nemcsak arról tett tanúbizonyságot, hogy modern tudományunk kialakulásának hajnalán mennyire támaszkodott a történelem előtti korok tudására (kémia, fizika, csillagászat és az ógörög filozófusok művei közötti összefüggéseket már meg sem említem), hanem arról is, hogy ócska, a vörös huszadik századból itt maradt kulturális rasszizmusukkal nemcsak az általuk megvetett kereszténységet, hanem a zsidó vallást is mélyen megsértették. Ehhez a színvonalhoz csak gratulálni tudunk, így kell haladóként folyton körbejárni.


  Nyilvánvaló Kapitány

11 hozzászólás

  1. Szerintem fölösleges ószövetségi és zsidó indokokat előkaparni a professzor kijelentésének védelmében.
    Ezzel a professzor nyilvánosan tett hitet kereszténysége mellett, és a ballibnek ez fáj. De főleg az, hogy nem zsidó a miniszter…

  2. Tökéletes látlelet és összefoglalás. Úgy látszik, hogy az ostobaságot és a tudatlanságot az anyatejjel szívták magukba és erre még büszkék is.

  3. :o)! Amit írt hozzászólásában az tökéletesen fedi a mai magyar valóságot. Sajnos…

  4. Régebben a szabadelvűek a műveltségükkel és a toleranciájukkal tűntek ki.
    A mai ballibek tudatlan ostobaságukkal és erőszakos türelmetlenségükkel.
    Így van ez jól.
    Buktak, mint Rottenbiller és újrázni akarnak.

  5. GRESPIK ZSANETT

    KÁSLER EGY HÜLYE KÖCSÖG TALPNYALÓ GECI

  6. Mår megint a rohadt ållatkinzo zsidok. Hol vannak az ållatvedö meg a termeszetvedö szervezetek? Ha a zsidokrol van szo lapulnak de ha egy vållalatot es annak munkåsait kell tönkretenni akkor minden jo Nem?

    Save our south african brothers and sisters from the niggers

    https://www.youtube.com/watch?v=Yvv7sNPx5Ts

    Segitsd a feher delafrikai kereszteny testvereinket a nigger holokoszttol. Ezreket öltek meg a niggerek. Adj nekeik politikai menedeket!

  7. Kedves Tóth Csaba!

    Ajánlom figyelmébe:

    “A Pennsylvania Egyetem orvosi karának kutatói az úgynevezett funkcionális mágneses rezonanciás képalkotó eljárást (fMRI) használták vizsgálataikhoz. Ezzel a működő agy aktivitását lehet megfigyelni a véráramlás nyomon követésével (az aktív agyterületek vérellátása megnő). Az új vizualizációs eljárás a jövőben lehetővé teheti, hogy a mainál hatékonyabb módszereket fejlesszenek ki a krónikus stressz hosszú távú, káros egészségügyi hatásainak megelőzésére, illetve enyhítésére. A kutatásról szóló eredeti beszámolót a Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) c. folyóirat online változata közölte.”

    eredeti cikk, abstract:

    Diverse forms of injury and stress evoke a hypertrophic growth response in adult cardiac myocytes, which is characterized by an increase in cell size, enhanced protein synthesis, assembly of sarcomeres, and reactivation of fetal genes, often culminating in heart failure and sudden death. Given the emerging roles of microRNAs (miRNAs) in modulation of cellular phenotypes, we searched for miRNAs that were regulated during cardiac hypertrophy and heart failure. We describe >12 miRNAs that are up- or down-regulated in cardiac tissue from mice in response to transverse aortic constriction or expression of activated calcineurin, stimuli that induce pathological cardiac remodeling. Many of these miRNAs were similarly regulated in failing human hearts. Forced overexpression of stress-inducible miRNAs was sufficient to induce hypertrophy in cultured cardiomyocytes. Similarly, cardiac overexpression of miR-195, which was up-regulated during cardiac hypertrophy, resulted in pathological cardiac growth and heart failure in transgenic mice. These findings reveal an important role for specific miRNAs in the control of hypertrophic growth and chamber remodeling of the heart in response to pathological signaling and point to miRNAs as potential therapeutic targets in heart disease.”

    http://www.pnas.org/content/103/48/18255.short

    Nemezis Ph.D

  8. Szőke ciklon

    Azt javaslom ennek a sok fröcsögő ballibsinek, ők inkább bízzanak az interneten, kereskedelmi tévékben, 30-40 eFt-ért hirdetett csodaszerekben, amelyek mindegyike, szinte minden betegség gyógyítására alkalmas. Gyógyuljanak attól és ne bízzanak orvosokban, főleg ha azok hívők és esetleg fideszesnek tűnnek.
    Azt megértem, hogy őket a 10 parancsolat betartása zavarná bűnös életük folytatásában, ahogy zavarja őket az erkölcstan oktatása is, ami szembesítené őket erkölcstelen életvitelükkel.
    Megjegyzem, hogy a 10 parancsolat betartásához, nem kell bigott vallásosnak lenni.

  9. mindenki bekaphattya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük