Kutyakomédia szürke farkascicákkal


Na, végre! Hát erre vártam! Mert bevallom, eddig nem értettem, miért cserélte le a Jobbik a gárdaoroszlánt kölyök vizslára, az Árpádsávos lobogót pedig EU-s zászlóra. Mostanra lett meg a válasz. Amit eddig gyenge pillanataimban Shakespeare-i királydrámának hittem, az nagy jóindulattal is Sas József-i kutyakomédia. Ócska giccs, a demokrácia arcul csumázása, vihar egy pohár vízben, és hasonlók. Próbálom közérthető formába önteni azt, ami eddig történt.

Mit is akart Ügyvezető Vona pártlélekelnökúr? Társelnöki irányítást Sneider és Gyöngyösi vezetésével. Na, jó, elszórom most ezt a pletykát, mert ki tudja, hátha később elfelejtem. Szóval! Azt beszélik, hogy Gyöngyösi hamarosan – a Jobbikban oly gyakori névváltoztatási trendhez igazodva – Üveggyöngyösire fogja változtatni a nevét, állítólag székely ősei tiszteletére, akiket nemrégiben listázott.

Na de nem ez a lényeg. Hanem, hogy a választmány Ügyvezető Vona pártléélekelnökúr javaslatát úgy lesöpörte az asztalról, mint Volner kocsialváza a susnyás füvét. Viszont az alapszabályt úgy módosították, hogy a pártnak az elnök mellett lesz majd egy elnökhelyettese, és hat alelnöke. Ízlelgessük ezt a szót: elnökhelyettes. Mivel ugye a pártban alelnökök is vannak, ezért az elnöki és az alelnöki posztok közé kellett fogselyemmel kireszelni egy rést ennek a pozíciónak. Sikerült. És ki tudja, talán a jövőben, amennyiben arra lesz szükség, kreálnak még egy helyettes-elnökhelyettesi posztot is.

Nem árt, ha olyan is van a rakamazi turul-lemeztől megszabadított tarsolyban.

Na de ami ezután következett… a Barátok közt kisfröccsel bedrogoztatott forgatókönyvíró stábja sem tudna szebbet kitalálni. Ugyanis a jelöltek elkezdtek egymással versengeni. Mármint Sneider, Gyöngyösi és Toroczkai.

De óh, Allah az égben, ugyan micsodán? Nem ám azon, hogy melyikük a tökösebb csávó! Hanem, hogy melyikük is légyen a faszányosabb néppárti, és melyikük a kevésbé radikális. Tehát az ex-skinhead, az ex-zsidólistázó és az ex-Betyársereg-Vármegye alapító azon verte a nyálát, hogy euro-konform szemmel nézvést melyikük a puhább.

Mivel a tisztújítás május 12-én lesz, addig még bőven van idejük egymásra licitálni ebben.

Egyelőre ott tartanak, hogy Roy tesó sietve közölte: ő aztán tűzön-vízen át végigviszi a néppártosodást. Mondjuk én azt hittem, hogy ez már megtörtént, de ugorgyunk, ahogyan Pósalaki bácsi mondta a kis nyilasnak (nem Szávayinak, hanem a regénybelinek). El Toró viszont azzal riposztozott, hogy őt 110%-al szokták hagyományosan újraválasztani Ásotthalmon, és még a fideszesek is rá szavaznak.

Na és persze kerítés, kerítés, kerítés.

Lacika még vonaárulózott egy sort, aztán próbálta szemantikailag körülírni, hogyan fog kinézni a hipernéppártosodott jobbik a vadhajtásokkal megtámogatva, de ez már senkit nem érdekelt. S igen röstelkedve mondom, de még a Bundesliga frizurás, szárazbaszó Janiczak volt közöttük a legkonszolidáltabb.   

Közben a vonaista és toroczkista párttagok úgy egymásnak estek a Facebook-on, mintha csak a Zápolyák és Tomorik egykoron egymást ölték volna halomra Mohácsnál, miközben Szulejmán sorozatban kortyolgatta volna a latte machiatóit a szürke farkasos bundákkal ékesített sátrában.

Komolyan, öröm volt nézni, ahogyan egymást hazaárulózzák le a vadhajtásokat is átverni képes Toroczkai hívei, és a neojobber voncicák.

A holdudvarban csupán egyetlen értelmes figura akadt. Budaházy. Aki egyrészt elmondta, hogy ő sem a holdudvarnak, sem a félholdudvarnak nem tagja, és úgy általában rá aztán nem tesz pártlogós bokacsipogót a Jobbik soha az életben.

Itt tartottunk a történetben, és már azt hittük, hogy a katarzis többszörösen is megérkezett, amikor egyik kezében obeliszk-bontó kis kalapácsával, másik kezében szittya megafonjával kurucosan bevágtatott a képbe a csapat fekete lova, Novák Előd. És azt a drama queen kijelentést tette, miszerint a Jobbik 2015-ben faszt akart húzogatni, nem kerítést délen.

No, erre aztán mindkét tábor nekiesett, s így egyesült erővel szakadtak újra százfelé.

Fogalmam sincs, mi lesz itt május 12-én. De ha lehetne tippelnem, az évszázad sitcomja, ami nézettségben még a Jóbarátokét is felül fogja múlni. Nagy kérdés az is, hogy vajon a meghívottaknak muszlim szokás szerint le kell-e majd venniük cipőiket az előtérben?

Mert ha igen, és a Heller Ági vezette Spinozások díszvendég csapata is megérkezik, én azért a biztonságiak helyében nagyon odafigyelnék a cipőköpős Gulyásra…   


  Nahát

5 hozzászólás

  1. A publicisztika nagyszerű, de a cipőköpködő az a Kulcsár volt.

  2. Gáspár Anett

    Aztán addig osztogatják-fosztogatják az elnöki, alelnöki, alelnök-alelnöki, helyettesi-helyettes helyettesének a helyettesi posztokat, mígnem egy napon arra ébrednek, hogy már nincs tag, csak vezetők és félvezetők.
    😀

  3. Gáspár Anett

    “pártlogós bokacsipogót ”

    Zseniális kép!!!!
    :-DDDDDD

  4. Gáspár Anett

    “Pósalaki bácsi mondta a kis nyilasnak ”

    Nem annyira talált, ugyanis a kis Nyilas az igazságot kereste, de valahogy nem találta szegény.
    Viszont Vonáék tipikus nyilasok, olyanok, mint akik 45 után sebesen beléptek a kommunista pártba, majd az ÁVÓ-ban bizonyították szakértelmüket.

  5. Kiss László

    Mit is mondjak? Ez kurva jó volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük