A hónap legbizarrabb híre: spártai harcosokat tepertek le a rendőrök Pekingben


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 40 spártai harcosnak öltözött férfi, akik Peking utcáin meneteltek békésen azzal a céllal, hogy egy helyi ételfutár céget, a Sweet Saladet promotálják – írta meg június 22-én a People’s Daily, China. A humorérzéket távolról sem ismerő kínai rendőrség állítólag hamar a helyszínre sietett, hogy feloszlassa az üzleti negyed közepén menetelő “tömeget”, akik a hatóságok kiérkezésekor már az őket sikoltozva kísérő nőkkel szelfizgettek.

A rendőrség hivatalos közleménye szerinte a hatóságok helyesen jártak el, amikor a nyugalmat megzavaró férfiakat megállították, mondván, az ilyen jellegű megmozdulások negatívan befolyásolják a közrendet és aláássák a kínai kommunista társadalom nyugalmát.

A tömegoszlatás közben az egyenruhások olyan rendkívüli buzgalommal végezték a munkájukat, hogy néhány spártait sikerült a földre is legyűrni.

A harcosokat felbérelő cég az incidens után hivatalosan is bocsánatot kért azért, mert engedély nélkül szervezték meg a megmozdulást: arra hivatkoztak, hogy csupán az egészséges életmód és a szépség kettősének népszerűsítése kedvéért béreltek fel európai csinifiúkat a feladatra.

Ha valami tényleg egyértelműen pozitív a globalizációban, akkor ez az.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük