A bilincselést továbbra is szereti a Jobbik, de már Orbánra gerjednek, nem Gyurcsányra


A Jobbik átváltozásáról sok-sok szó esett már pro és kontra. A kritikusoktól, a pártot elhagyóktól, az új vonal mellett kardoskodóktól. Május elseje után nem is szaporítanánk ezt a listát tovább – csupán egy apróságra  hívnánk fel a figyelmet. Kit is szeretne a párt bilincsben látni?

2009 március 29-án még az előrehozott választásokért szervezett tüntetést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Surányi György hegyvidéki villája elé. Akkor úgy tűnt, hogy az „önszántából és a demokratikus elkötelezettsége miatt” távozó Gyuriferi helyére Surányit fogja a parlament megválasztani miniszterelnöknek. Habár végül Bajnai lett a befutó (szerencsére, vagy szerencsétlenségükre, vagy tökmindegy – döntse el az olvasó… bár a történelemben nincs „mi lett volna ha…)

Teljesen mindegy ma már, a lényeg, hogy akkor, egy parlamenten kívüli, de egyre csak növekvő népszerűségű, a MIÉP helyét végleg átvevő pártnak, a Jobbiknak, teljesen ésszerű volt előrehozott választásokat követlenie.

A rendezvényt népszerűsítő plakáton pedig Gyurcsány Ferencet láthattuk bilincsbe verve.

Íme a régi szép idők jobbikos plakátja:

Vona pedig ekképpen hívta a sajátjait: „Magyarországot a nemzetközi háttérhatalom eddig egy Gyurcsány nevű bábon keresztül irányította. A báb hasznavehetetlenné vált számukra, úgy tűnik, mostantól előjön az egyik bábmester, Surányi György személyében. Senkinek ne legyen kétsége, Surányival Magyarország gyarmatosítására akarnak pontot tenni a mögötte álló politikai erők. A volt jegybankelnök a nemzetközi tőke legmegbízhatóbb hazai szálláscsinálója, akinek csupán „térkép e táj”. Ezt az országot csak egy előrehozott választás mentheti meg. (…) El kell vennünk Surányinak és mindenkinek a kedvét, aki azt hiszi, hogy a magyar emberrel bármit meg lehet tenni. Új a jelszó: Surányi, takarodj! Gyurcsányt börtönbe!”

Most május elsején, nyolc évvel később, a majálison már egészen más volt a téma. Habár felvillant még valamicske a régi Jobbikból, volt nagymagyarországos póló, meg egy kis cigányozás is a színpadon, de a Vona-Kisberk beszélgetésben ismét felmerül a Jobbik irányváltása. A pártelnök pedig hitet tett az elmúlt évek változása, a 180fokos fordulat mellett, annak ellenére, hogy a közvéleménykutatások szerint nem valami sikeres az átlényegülés. S annak ellenére, hogy számos alapszervezet oszlatja fel magát a néppárti (értsd: elvtelen) politika miatt, Vona szerint ez helyes és jó irány, mert „ami nem változik, az elpusztul”…

Mindeközben a szegedi Jobbik majálisán bemutatták az új bilincses plakátot, pontosabban egy a korrupt politikusok elszámoltatását célzó szelfipontot. Ha nem érthető elsőre, a szelfipont egy olyan hely, ahol beállhat a besörözött turista egy paraván mögé, bedughatja a fejét egy lyukon, és úgy nézhet ki, mintha valaki, vagy valami más lenne, ha szemből lefényképezik.

És mutatjuk a 2017-es Jobbik vágyát. Már nem Gyurcsányt szeretnék bilincsben látni, hanem Orbánt.

Íme:

Ugyan tagadhatatlan a fejlődés, de azért intésként megfogalmaznánk, hogy a politikai ellenfél börtönbe zárásához első lépésben a választásokat kell megnyerni. És olyan időintervallumban, amikor a célszemély még él, tehát nem a 2118-as választásokat…


  Boris Vian

3 hozzászólás

  1. Amúgy ilyen piros mackó felső,pont a zazriveczen volt, Május elsején.

  2. En bevallom most a blog nyilvanossaga elott vonakodva ( VONAkodva ) hogy amig Vona el nem kezdett neppartosodni addig nekem szimpatikusak voltak es mar rabeszeltem az anyosomat is hogy szavazzon rajuk. ( en nem jarok szavazni. Utoljara 94 ben horngyufara szavaztam amit kb 2005 ig titkoltam. )

    Jelenleg a Jobbik nem is tudom micsoda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük