13+1 liberális dogma, amit megcáfolt az élet


…vagyis amit nem az élet, ha dr Minszterelnök Úr szakértői kormányzása cáfolt meg egy pillanat alatt.

1, Az arany szar befektetés, adjuk el!

Lehetőleg áron alul, mert 10-20 év múlva a felét se éri majd. Vagy a négyszeresét, de ez most mindegy, mert mi nagyon magasan jegyzett – Európában így mondják: kvalifikált – közgazdászok vagyunk, akik amúgy pártfüggetlenek és sose voltak neoliberálisok, ha majd vissza kell emlékezni erre a szép korra 20 év múlva.

2, Privatizálni kell mindent jó fej külföldieknek, nyugatiaknak!

Az állam egyszerűen rossz gazda, úgyhogy most ahelyett, hogy a kommunista tábornok apám által ellopott javakat visszaadnám jogos tulajdonosaik leszármazottainak, inkább egyszerűen átpasszolom őket mégiscsak jó fej és követendő tőkeerős nyugatiaknak, akik majd visszacsorgatnak némi baksist belőle. A magyarok egyszerűen szarok, mert nem értik a kapitalizmust, amit én, egykori kommunista ivadék nagyon is értek.

3, Nem lehet egyszerre növekedés és alacsony infláció!

Ezt leírtuk tankönyvekben is, szóval a kókler Eltolcsy nem valósíthatja meg az ellenkezőjét, mivel ez todományos tény. Mint az is, hogy a cigaretta meg az ólommentes benzin nem káros az egészségre. A nordikus faj pedig felsőbbrendűbb a keleti szlávnál és zsidónál és kész. Ez todományosan, egzaktan, fejmérővel megállapított tény. Slussz. Punktum! Nincs vita!

4, Semmit se tehetünk, ha a hajléktalanok a saját szarukban kívánnak fetrengeni a közterületeken!

Az ember, ilyenkor, ha eNber, akkor tűr és átérez, különben egy Szar Alak lesz holnap a liberális sajtóban. És a Facebookon sincs helye.

5, Városi tömegközlekedést LE-HE-TET-LEN normálisan üzemeltetni egy ekkora városban, mert annyira bonyolult és szerteágazó!

Időre jöjjön? De hát a buszvezető is csak eNber! Legyen összehangolt a menetrend? Felesleges macera a városházán! Új buszokat akartok? Jó lesz a 30 éves is, meg sajnos most nincs rá forrás. Meg kell húzni a nadrágszíjat, és a dolgozóink annyira kiválóak, hogy minden pénz elment Eleonóra sikerdíjára! Különben is. Minden más helyen hasonlóan szar. Tessék kimozdulni végre Magyarországról, és megnézni a világban, hogy így van (kivéve persze az összes környező országban, akik már régen lekŐröztek minket, különösen Bécsben, amely világviszonylatban is a legélhetőbb metropolisz a testvérváros Bagdad után), szóval itt is akkor van a helyén, ha szar. Nem tehetünk érte sajnos semmit. Majd a 4-es metró mindent megold.

6, Akkor járunk jól, ha nagy külföldi szervezet jön ide, és a nemzeti érdek ellen cselekszik, akkor megköszönjük és hajbókolunk neki!

Mert túlságosan erős és külföldi ahhoz, hogy ne csicskuljunk be tövig, ahogy azt már 40+20 év alatt megszoktuk. Ez a szar kis ország amúgy mégis mit akar? Mi nem hiszünk a nemzeti hülyeségben, modern kozmopoliták vagyunk, de még magyarként se tudnánk tenni ellenük semmit, ha akarnánk se.

7, Akkor járunk jól, hogy ha szomszédos ország nacionalistáskodik, akkor mi félretesszük minden nacionalista érzésünket!

És tapsikolunk, behódolunk neki, hiszen tekintettel kell lenni fiatal államiságukból fakadó érzékenységükre. Amúgy se tehetnénk semmit az ott élő magyarokért, akik már valójában ukránrománok.

8, Nemhogy eredményt, pláne csoportelsőséget nem érhetünk el soha nagy labdarúgótornán, de még csak ki sem juthatunk oda soha-soha!

Elégedjünk meg 3 olimpiai arannyal, mert a magyaroknak alapvetően ennyi is elég, sőt, még sok is. Tanuljunk meg picikék lenni ilyen téren is! A sok állami támogatás pedig menjen inkább tömegsportra, amit nagyhangú, edzetlen kritikusok hangoztassanak kétpofára.

9, Felkészült, a Szakmát magasan művelő újságíró csakis balliberális lehet!

Illetve független újságíró szintén csakis balliberális lehet!

10, A Kerítés képtelen feltartóztatni a migrációt!

Ha egyszer jönni akarnak, akkor jönnek is. Ne tegyünk ellene semmit, könnyebb az árral, mint ellene, ugye? Orbán teljesen el fog szigetelődni Európában!

11, Nem lehet kiszabni semmiféle bank- és multiadót!

Mert azonnal összeomlik majd a gazdaság, és/vagy ráterhelik ezeket a fogyasztókra, valamint elmennek, és akkor nagyon rossz lesz nekünk. Amúgy se működne.

12, A rezsicsökkentés egy lufi, lehetetlenség!

Összeomlik majd a liberalizált távhőpiac, áramunk se lesz, ha a rossz gazda állam visszaveszi a francia állami cégtől, és annak nem lesz magyar államilag garantált 30% tiszta nyeresége rajta. A szennyvizet pedig nem fogja elvezetni a hozzáértő külföldi cég, ott fogunk állni benne az előszobában. 

13, Jönni fog a simicskaatom, mert Lajos nagyon okos!

Orbán ez egyszer elszámolta magát, most túl messzire ment, ezt egyszerűen nem úszhatja meg szárazon!

***

+1.Kizárólag a baloldalnak lehet humora.


  Kurtz ezredes

10 hozzászólás

  1. Pofátlan balliberálisok szabadon ,hogy lopják szét az országot (?), bámulhatod mint a birka.

  2. Érdekes ez a rejtett kamerás felvétel. Jobban meg kéne válogatni, kit engednek be biodíszletként, meg poharat töltögetni..

  3. Gratulálok magamnak! Már a dolgozat címéből meg tudom állapítani, hogy Kurtz ezs a szerző. Most elolvasom a cikket.

  4. Jó humorra mindig szükség van, lesz!

  5. Annyi még kimaradt, hogy milyen érzés saját főnököm munkáját elvégezni. Aki egyébként nem hülye, csak alkalmatlan.

  6. Zsebe László

    Jó cikk.
    Ennek a szerencsétlen Webernek üzenem, ha megtanulsz olvasni, és szöveget értelmezni, közel sem leszel ekkora kretén.

  7. Liberális dogmát nem lehet megcáfolni, mert a valóság akkor keletkezik amikor a liberális a narratíváját ráhúzza. Előtte nem volt valóság, utána pedig már a narratívás van.

    A cikk konkrét példái is rosszul értelmezett, szélsőjobboldali, gyűlölködő felfogást tükröznek, azaz nem érvényesek vagy nem úgy érvényesek.
    🙂

  8. Mióta és mire szedsz gyógyszert kedves Medvefütty?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük