Újpest és az új pesti szebb múlt

 •  
 •  
 •  
 •   

A baloldali ellenzék erkölcsös és morális, még akkor is, amikor nem. Ennek az az oka, hogy ők egy elnyomó diktatúra ellen küzdenek, tehát akkor is helyesen cselekednek, amikor nem cselekednek helyesen. Egyszerű partizánlogika ez, éppen olyan triviális, mint elvinni az orosz muzsik tehenét és lelőni a gazdát. Elvégre a németek ellen kell a tehén, mit nem ért meg, Vlagyimir bácsi?!

Hasonló logika szerint tengetheti napjait Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere is. Az amúgy olimpiaellenes Déri nemrég díszpolgárrá tette Keleti Ágnes olimpikont, ami szép dolog ugye, hiszen Déri egy jóember (Gutmensch). Keleti ráadásul holokauszt-túlélő is, Déri pedig rendes ellenzéki, sosem ad teret az antiszemitizmusnak. Valószínűleg apátiában volt ő is, mint Bíró László szerencsi jobbikos tetűcsúszda-szakértő, amikor Balogh Gábort, a Barikad.hu és az Alfahir.hu volt újságíróját, volt jobbikos önkormányzati képviselőjelöltet tette meg az újpesti önkormányzat kiadványának szerkesztőjévé. 

Balogh közpénzen hozza a színvonalas munkát, olyan lelkesen, hogy nemrég még egy meg nem történt eseményről is beszámoltak lapjában. A hasonló ügyekre persze, ha közmédiáról van szó, le szokott csapni az ellenzéki sajtó. Az érvelés úgy hangzik, hogy mivel a közmédia közpénzből üzemel, ezért fokozott kritikával kell kezelni. Világos, ugyebár, de Balogh blamázsát valahogy mégis elfelejtette megírni a 444-Magyar Narancs-Media1 tengely. Ezek szerint van az ő közmédiájuk és a mi közmédiánk, van az ő közpénzük és a mi közpénzünk. És van egy mérce, amivel minket mérnek, és van egy mérce, amivel magukat.

Tudtuk mi ezt eddig is, de azért jó bizonyítva látni.

Itt azonban nem ér véget a sztori, hiszen anno az Origo megírta, hogy Balogh Gábor a szebb múltnak inkább a Bíró László-féle ragacsos lapjairól érkezett, nem pedig a Potocsákné Potocsák Potocsák-féle, se íze, se bűze lapjairól. Balogh nem pucolta ki olyan szépen nyilvános Facebook-oldalát, mint például Bíró, akinek antiszemita bejegyzései már régen eltűntek. Érdemes szemezgetni egy kicsit, ki is csinálja Déri Gutmench Tibor önkormányzati lapját közpénzből.

Balogh úr 2013 májusában megosztott mindenfajta kommentár nélkül egy hamisított Anthony Hopkins-idézetet, ami így szól: „Izrael egyet jelent a háborúval és a pusztítással. És emögött a háború mögött mi, amerikaiak állunk. Szégyellem, hogy amerikai vagyok”.

Egy évvel korábban pedig Szegedi Csanádról posztolt, aki ugyebár antiszemita volt, majd rájött, hogy zsidó. Ezt követően azt tette, amit Balogh sohasem tett – újratervezett, és többé nem volt antiszemita. Ezt Balogh nem tűrte, és megosztott egy cikket, aminek címe ez volt: „Van még lejjebb? Szegedi Csanád ’a tisztelet hangján’ szól a ’demokratikus’ Izraelről”. Ehhez Balogh odaírta, hogy „Az ’elvtelenség’ kifejezéshez mától a szinonima-szótárban oda lehet írni azt is: Szegedi Csanád”. 

Ez még nem olyan durva, de van alatta szebb komment is tőle: „Akkor a Harmadik Birodalom is az volt. A kisebbségpolitikájukban számos rokon elemet is lehet találni”. Itt Balogh nyilván a cikk címére, benne Szegedi szavaira utal, miszerint Izrael „demokratikus”. Erre jegyzi meg, hogy „akkor a Harmadik Birodalom is az volt”. 

Ez Izrael csinos kis lenácizása az újpesti önkormányzati lap főszerkesztőjétől. 

Lesz vajon ennek következménye? Fény derül Déri Tibor apátiájára? Visszaadja Keleti Ágnes a kitüntetését? Feltámad a Galamus-csoport, hogy elhatárolódjon? Fog élet-halál harcot vívni egy ketrecben Setét Jenő és Somogyi Zoltán? Már bemelegítettük a popcornt, várjuk a reakciókat.


 •  
 •  
 •  
 •   

  Frank Drebin

Avatar

5 hozzászólás

 1. Avatar

  Cicaharc egy pohár vízben. Eredménye két ázott és reszkető macska.

  Az újságírókkal szemben nincs etikai elvárás, Kódexbe foglalva?

  Ha lenne ki érvényesítené, a kiadók, a szerkesztők, civil -, állami- munkásjog védelmi szervezet?

 2. Avatar

  Apróság, de Sir Anthony Hopkins történetesen nem amerikai, hanem brit. Ennyit a jóbikról.

  • Avatar
   állatanyó

   Tévdés. Ugyan valóban wales-i születésű, de 2000 óta amerikai állampolgár, sőt, a brit útlevevelét is visszaadta, tehát amerikainak számít, és ő is annak tartja magát.

 3. Avatar

  A kamu Hopkins-idézet minden szava igaz. Izrael egy undorító terrorállam, a világ segglyuka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük