Újabb rasszista támadások menekültek ellen – ezúttal kissé másképpen


 

Megverték, megalázták őket, menekülniük kellett, csak azért, mert menekültek. A sztori biztosan ismerősen hangzik, ezzel van tele a sajtó, ez a történet azonban most más, a bántalmazottak ugyanis keresztények, és csak azért támadtak rájuk, mert keresztet viseltek.

A két keresztény család egy menekültházban élt 80 muszlimmal, akik eltiltották őket a kereszt viselésétől, illetve a közösségi helyek használatától. Miért? Mert többen voltak. Mert megtehették. Mert így szokták meg otthon, azokban az „bukott államokban”, melyeket ők tettek bukottá, majd mikor felégettek minket, jönnének Európába – hogy itt is felégessenek mindent…

Úgy tűnik, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a kultúrák egymásra eresztése esetén szinte minden esetben ez történik. A nagyon kevés pozitív példa is csak az olyan rendkívüli országokban található, mint Új-Zéland, ahol a gyarmati függetlenség (tárgyalásos) kivívása után a telepes britek és az őslakos maoriknak sikerült valamiféle közös kultúrát kialakítani, ahol az ősi maori táncot a vörösesszőke, szeplős kiskatonák is eljárják a keresztény papjuk kíséretében. Hogy erre mi a megfejtés, arról fogalmunk sincs, de nekik legalább sikerült. Persze, ehhez az is kellett, hogy az őslakos maorikat szorgalmasan evangelizálják a telepesek. Valószínűleg az emberevő polinéz kultúrával kevésbé sikerült volna közös nevezőre jutni…

Mindenesetre a liberális multikulti működésképtelenségére a magyari romák helyzete, több száz évnyi sikertelen integrációja intő példaként szolgálhatott volna.

Az ehhez hasonló hírek nem lesznek már sokáig különlegesek s mi sem a nemzetközi sajtószemléinkben fogjuk linkelgetni róluk: pár éven belül minden európai (kultúr)keresztény megtapasztalhatja, hogy milyen kisebbségben élni olyan társadalmakban, melyek alapvetően mást – nevezzük nevén a gyermeket, az ellenkezőjét – gondolkodják mindennek, amit mi tudunk a hitről, a szolidaritásról, a humanizmusról, a jogról, és úgy általában a világ működéséről. És a vitához nem a gnosztikusokat veszik elő, hanem az ismétlőfegyvert.

Aki nem hiszi, járjon utána – fogadjon be egy családot az otthonába és ne csak 3 napra.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük