Tökéletlen konzervatívok és tökéletes liberálisok


Szájer József lemondott, mert konzervatív. Hibázott, óriásit hibázott, sőt bűnt követett el, és most szembenéz vele. Igaz, hogy nincs is választása, de ez is azért igaz, mert konzervatív. Borkai Zsolt sincs már ott, ahol volt. Lackner Csaba viszont ott van, és él és virul. Még Gréczy Zsoltnak is találtak új munkahelyet a ferencvárosi helyi médiában, mihelyst alábbhagyott a kezelhetetlen merevedése. Gyurcsány Ferencről sem azt mondta ki Altus-ügyben a bíróság, hogy nincs bűncselekmény, hanem csupán azt, hogy elévült az ügy. De ez sem akadálya annak, hogy ismét az ellenzék vezére legyen, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András és Jakab Péter főnöke, meg azé a formáé, aki pár éve az MSZP elnöke. Ezek vagytok ti, akik megint erkölcsről próbáltok oktatni. Hát azt se tudjátok, mi az!

Libsinek lenni rohadt könnyű. A saját élvezetedet és pillanatnyi érdekedet mindig hibátlanul felismered. Ezek persze adott esetben köszönőviszonyban sincsenek a tényleges, hosszútávú érdekeddel, de ugyan már, kit érdekel?! Liberális, egykori leszbikus egykori nőismerősömtől (már nem leszbikus, és már nem ismer – a szerk.) származik a felejthetetlen bölcsesség:

Ha boldog vagyok, miért nem érzem?

Ilyenek vagytok. Ennyi közötök van a normalitáshoz meg a valósághoz, az élethez. Aztán csodálkoztok, hogy a baloldaliságot mentális betegségnek nevezzük, látva a rendszerszerűen romokban heverő magánéleteiteket, és hogy a saját elcseszett életetek helyett a világot akarjátok megjavítani. De elég sokan éltek így, úgyhogy megerősítitek egymást, mint az egyszínű vásznakat, színes geometriai alakzatokat festő és trutymókat szobrászkodó művészeiteket felszopó műkritikusaitok.

A liberális életmód ugyanúgy lett különösen értékes, ahogy a falra ragasztott banán. És ugyanannyit is ér.

Ha libsiként élsz, nem tudsz hibázni. Legalábbis a saját mércétek szerint, hiszen gyakorlatilag nincs is mércétek. Ami jól esik most rögtön, az hadd szóljon, durr bele! Más kérdés, hogy ha egy teljes társadalom él libsiként, akkor a nép tekintélyes része egyúttal antidepresszánsokon, nyugtatókon és altatókon fog élni. Ahogy ez most is történik. A gyógyszergyáraknak még a koronavírusnál is nagyobb üzlet, hogy ilyen nyomorultak vagytok, és hogy magatokkal rántottátok a társadalmat is.

Ha viszont keresztényként, konzervatívként élsz, akkor folyamatosan hibázni fogsz, sosem leszel tökéletes. Állandóan azzal szembesülsz, hogy elrontasz dolgokat, és nem tudsz megfelelni az isteni mércének. Ez iszonyúan nehéz, és időnként nagyon elcseszi az ember. 100 százalékkal nehezebb, mint libsi módon mindig a kisebb ellenállás irányába sunnyogni. Sosem érhetsz oda, ahova törekszel, viszont ezzel olyan támpontod van, amelyhez képest látszanak a hibáid, bűneid. Ez ad esélyt arra, hogy jó irányba menj. És ez már itt a Földön is kifizetődő hosszútávon.

Keresztény-konzervatív alkotmányt mindig tökéletlen konzervatívok fognak írni. A világot pedig mindig tökéletes libsik fogják szétbaszni.

Titeket nem az zavar, hogy a keresztény mércén most elbukó, de remélhetőleg majd újra talpra álló Szájer írta az alkotmányt, hanem az, hogy az alkotmányunk keresztény-konzervatív. Igaz, hogy még messze nem elég keresztény, de kezdetnek megteszi, és azért lássuk be, jönnek szép sorban a keresztényítő módosítások, a ti görcseitektől kísérve. Ennek minden eleme biztató.

Mi keresztények továbbra sem a bűnös embert gyűlöljük, hanem a bűnt, a nem megbánt bűnt pedig mindennél rosszabbnak tartjuk. Ellentétben veletek, akik ez az ügy kapcsán is parádés, hörgő gyűlölködésbe fogtatok. De mi a bajotok? Szexuális forradalom, szabadosság, homoszexualitás, orgiák, élvhajhászás, tabudöntögetés. Nem ezt reklámozzátok folyamatosan? 1968 óta ez a szívetek vágya, ezek a jelszavaitok. Akkor most mit fröcsögtök és gyűlölködtök megfeszülve?

Love is love, a kurva anyátokat! Ünnepeljetek!


  Vésey Kovács László

​Mit fognak ehhez szólni mások?

32 hozzászólás

  1. Ez a zárósor megkapó 🙂 , magam is használni fogom!

  2. A megírt tartalmat csak támogatni tudom!
    Nem kell nemzeti gyászt kihírdetni!
    A kormány kormányon marad és fog is ha a választók tudják, hogy NEKIK mi a fontos!
    Mindenki nézzen magába és döntse el mi a fontos a saját, a családja és az ország számára!

  3. Azonnal indítsanak Belgium ellen a 7. cikkely szerinti jogállamisági eljárást a szexuális kisebbségek zaklatása miatt. Követelem!

    • csakafidesz

      A “szexuális kisebbség” az nem más, mint aberrált és beteg emberek finomkodó hangzású gyűjtőneve. Nem védeni kell, hanem gyógyítani, ha másképp nem akkor zárt intézetben.

  4. Nagyon jó írás, igazán tetszik!

    Mint valamely kiváló zenedarab, jól megalapozva az elején a mondandót, jónéhány ismert, konkrét bolsi-libsi bűnt is megemlítve példaként, majd mindezeket általánosítva, összegezve, erkölcsi szempontból is megvilágítva a történteket, hogy végül az utolsó bekezdésben egymás után dübörgő súlyos kérdésekkel a crescendoig emelve a hangot a megcélzott ellenfelet egy igen erős, hatásos “hangsorral” megsemmisítse:
    “Love is love, a kurva anyátokat! Ünnepeljetek!”

    Tökéletes, helyén van minden “hangjegy”, nem sok és nem kevés – pont annyi amennyi kell.

    *

    Az viszont már egy egészen más kérdés, és nem biztos, hogy teljes mértékben idetartozik, de azért ideírom:
    Mertünk, sőt merünk nagyok lenni, hát most lángban áll, vagy legalábbis forró lett minden, amihez közünk van Brüsszeltől a Kárpátalján át egészen a Székelyföldig, és persze a világjárvány tetőzése – nálunk éppen most.
    Nem irigylem magunkat!

    • Én sem irigylem magunkat, de úgy gondolom, valamikori evezősként, hogy a start után a cél elérése volt mindig az elsőrendű szempont.
      Gyorsaság és erő a startnál és a cél előtt, közben meg a tempós, kiegyensúlyozott és stabil evezés!

      • Szimpatikus, sőt a “sztár”-versenyzőknek szinte kötelező hozzáállás még némi szembeszél esetén is.
        Ám ha körben mindenütt dúl a hurrikán (mint most is)?
        Tovább lendítve a jól használható hasonlatot: én mindenképpen bízom, akár az utolsó evezőcsapásig is világsztár versenyzőinkben, csak hát az erő…, az erő nem véges!

        • …nem végtelen! 🙂

        • Úgy fest, kedves Magd@, hogy mi itt sokan versenyző típus vagyunk. Márpedig egy versenyző alapból optimista kell hogy legyen, hisz nem lehet úgy nekikezdeni egy versenynek, hogy eleve vesztésre számítunk.
          Azért is vagyok még mindig azok egyre fogyatkozó táborában, akik pl. Trump győzelmében – vagyis az igazság érvényességében bíznak, mert nem lehet, hogy mindig az aljasság, a háttérhatalmi gátlástalanság győzzön.
          S úgy érzem ez a liberális őrület, ezeknek a pénzéhes, csak az élvezeteikkel foglalkozó lelkiismeret nélküli genderfasiszta, magukat kommunista egyenlőségpártinak ordibáló hazug, rasszáruló lények nem sokáig fogják uralni a világunkat, mert vagy a muzulmán cimboráik, vagy mi akiknek a nemzetiségét, nyelvét, hazáit, nemét, családját, becsületét akarják elvenni, megelégeljük és visszavágunk.
          Sztem túlfeszítették a húrt ezzel, hogy mára már a becsületünket is el akarják venni.
          De ha a sok pesszimista normális tömegek félelme igazolódik be, mert elbolondított szavazók hisznek nekik és nem látják a veszélyt, akkor is maradok örök optimista, mert nem lehet eleve vesztésre számítva keserű pesszimistán élni. Lehet, de nem érdemes.

      • Nagyon jó írás, pontosan megfogta a lényeget. Így én sem irigylem magunkat, kedves Magda.
        Minekünk keresztényként segítőkésznek, feddhetetlennek, kedvesnek, erkölcsösnek, szorgalmasnak, kitartónak, tanultnak és megbocsátónak kell lennünk, de egyúttal szigorú erkölcsűnek.
        Mi istenek vagyunk, nem hibázhatunk, de szeretnünk kell mindkét orcánkkal az ellenségnek megalázkodva odatartva az idegent, a bűnözőt, a halálunkat tervezőt, a letérdeltető lustát, a minket meglopót, a gyerekeinket meggyalázni akarót, az országtolvajokat és rasszárulókat.
        De a libsinek élete könnyű. Őket nem köti krisztusi tanítás, nekik hivatalból kifosztani lehet gojt, gádzsót, kafírt, mert az ő vallásuk, eredettörténetük nem szab morális szabályokat. És persze az ateista fensőbbrendű is úgy ugraszt egymásnak népeket vallási, nácizásos, másokat fasisztának, rasszistának kinevező vagy miértnemvagybuzi alapon, hogy szeme se rebben.
        Aztán mikor az erkölccsel, törvényekkel, biológiai nemével és család, társadalom iránt felelősséggel gúzsba kötött embermilliókra, akik munkájából és türelméből élősködnek, röhögve rámutatnak, hogy lám-lám bűnös vagy, akkor is, ha egy aprót rosszul lépsz.

        Igen mi nem az embert, csak a bűneit gyűlöljük, de meg tudunk bocsátani, mert senki sem merheti eldobni azt az első követ…
        A liberális viszont pont fordított mentalitású emberszerű lény. Ő mindig az embert gyűlöli, és a bűnt szereti. Csak azt a bűnt bocsátja meg, amit maga és haverja követ el.
        Az a liberális visít legjobban az idegen személyes eltartása mellett, amelyik sose találkozik vele. Az a liberális mutogat homokos partin résztvevőre bűnösként amelyik maga rendezi. Az hazaárulózik, aki a mi pénzünkön élősködve, zsebpénzként meg az ellenségtől kiegészítve, a mi vagyonunk totális elvételével az egész nemzetét akarja gyilkosoknak átjátszani kommunista egyenlőség és igazságosság jelszavával.

        Többször elgondoltam már azon, mi lenne, ha mi normálisak is átváltanánk libsivé? Eldobnánk a kalapácsot, nem gyógyítanánk, nem szülnénk és nevelnénk meseországosoknak gyerek áldozatot, nem fizetnénk a politikusok, szociológus-büfé-társadalommérnököknek, se ripacsoknak, se álközgazdászoknak, se áljóembereknek, se fehér alapon fehér négyzeteket festőknek eltartást, hanem mindenki a megfogható, hasznosítható termelőmunkája alapján keresett pénzéből élne, és csak annak lenne szavazójoga, meg csak munkaidő után hobbiból politizálhatna, érzékenyíthetne, migránspátyolgathatna, festhetne, sportolhatna.
        A legtöbbjük, a libsik nagyja felháborogva pár hét alatt éhenhalna. A maradék sírna-rína, hogyan képzeljük ezt, ő nálunk értékesebb, miért nem tiszteljük?
        A végén azonban e parazita faj kihalna. Próbáljuk meg. Ne fizessünk eltartást álmunkákért, áldiplomásokért, áljóemberkedésre, főállású politikáért, mindenki hobbiból legyen színész, művész, politikus, önkormányzati képviselő. Mi biztosan csak jól járnánk, nyernénk ezzel, nem kell eltartanunk pont azokat akik a munkánkért, bizalmunkért, azért, hogy biztosítjuk a biztonságukat cserébe csak megvetnek.

        • csakafidesz

          Naprózsa! Kezdjük a bűnnel. A Fidesz részéről több volt mint hiba, bűn volt kinevezni egy ferdehajlamút. A ferdehajlamú még portásnak sem jó, mert meglát a kerek segget és elfelejtkezik magáról Ő ugyanis BETEG EMBER. Sajnálatos,hogy eddig nem lehetett kimondani, illetve nem volt piszi, de a homoszexuálisok BETEG EMBEREK. Jöhetnek bármilyen agyalágyult gender elmélettel a tényen nem változtat, ők genetikailag degeneráltak és betegek. Isten férfit és nőt teremtett, nemcsak az emberi világban, hanem az egész mindenség kétnemű. A régi bölcsek is tudták. Jin és Jang ahogy a kínai mondja. A néhány százalék aki a saját neméhez vonzódik az selejt, az BETEG. Felvonulhatnak naponta akkor is csak genetikailag selejtesek maradnak.
          A Fidesz egyet tehet. Félrerakja a korszakos hülyeséget az “elnyomott” szexuális kisebbségtől és követi azt az elvet, hogy csak testileg-lelkileg egészséges embereket helyez pozicióba, mert az a normalitás alapja. Abnormális, degenerált és beteg emberekkel nem szabad politikát csinálni. A Caligulák és a Nérók a negativ példái ennek az erkölcsi és nemi-erkölcsi szabadságnak.

          • Kocajogász

            Isten nincs, SEMMILYEN embert sem teremtett. Aki mást mond, kb. akkorát hazudik, mint aki Hétszűnyű Kapanyányimonyok létezését állítja. Az emberi “erkölcs” az állatvilágból származik. A homostexualitás IS – pontosabban a leszbikusság. BONOBO. Keress rá, én nem magyarázom ingyen. Nem véletlen, h. ahol büntetik, ÁLTALÁBAN a … a köcsögöt büntetik.
            A materialista felfogás biológiai ÉS társadalmi szükségszerűségnek tekinti a férfi-női kapcsolatot. A komenista SZU-ban GYÓGYKEZELTÉK a ferdéket. (Igaz, ott az IS elmebetegnek számított, aki nem volt a rendszer elég lelkes híve…)
            A mindenség NEM két-, hanem “többnemű”, gondoljunk csak az atommagban lévő neutronokra, a protonok és a keringő elektronok mellett, ugye… Az út-idő-sebesség-jellegű izék pedig “hármas” összefüggések… A csigák pl. kétneműek… A Jin-Jang VISSZAVETÍTETT filozófia… A normális (BINÁRIS) férfi-női kapcsolatból visszavetített.

            Valamit félreolvastak a Kiáltványt illetően: ott az van, h. ki-ki tehetsége szerint DOLGOZZÉK, és ki-ki szükségletei szerint részesedjék. Olyan, h. elveszem, akinek van, és kiosztom “puszira”, olyan nincs. Aki ezt tette, az nem olvasta sem a Kiáltványt, sem A tőkét… Elhitte, amit a titkár efftás hazudott neki… Pont úgy, mint az imám szavait a mopszlimok…

            Naprózsának: aki engem arcul PRÓBÁL hajítani, annak nemhogy nem tartom oda keresztény birkaként a másik felem, hanem pici, de igen gyors mozdulattal az elöl lévő lábfejére hágok, miközben megrántom a lendület irányába a kicsi kacsóját… Ettől a szó fizikai értelmében pofára szok’ esni… Még örülhet, ha közben nem térdelem/talpalom gyomron…

          • csakafidesz

            Kocajogász! Isten léte független attól, hogy valaki hisz-e benne, vagy sem. (Borromeo érsek)

          • Kocajogásznak:

            Vakoknak is fényeskedik az örök világosság!
            “Istent látjuk, mint saját szemünket.” Weöres.
            “Aki engem lát, látja az Atyát is ” Názáreti
            “Istent nem látta senki, Isten szellem és szellemben kell imádni.” Názáreti

            Amúgy a kvantumfizika rejtélyeiben is kocának tűnik a komment. A klasszikus kétrés kísérlet, és a késleltetett kétrés kísérlet tükrében tudjuk, hogy az elektromágneses hullámok csak a kvantumösszeomlás következtében jelennek meg korpuszkulaként, tehát a tudat hatására öltenek anyagi formát. /Schrödinger macskája, Wigner barátja. A neten utána lehet nézni./Annak az oka, hogy a világ ezek után miért ismerhető meg objektívnek, miért ugyanaz az eredmény tükröződik mindannyiunk tudatában, az oka az,hogy az elsődlleges kvantumösszeomlás Isten tudatában történik meg. Ez az jelenség az egyik alapja a holografikus univerzum elméletének.

        • Egyetértünk, kedves Kocajogász, hogy a Kiáltványban szó sem volt arról, mint amit ez sátáni Klaus Schwab és bagázsa, liberális csicskái fennen hangoztatnak, hogy minden magántulajdonunkat, otthonainkat személyi tulajdonunkat az utolsó szalvéta gyűjteményünkig majd elvesznek azoktól akik megdolgoztak érte és olyanoknak adják, akik nem dolgoznak vagy álmunkával leplezik munkakerülésüket mint a legtöbb politikus, BLM, antifa, érzékenyítő, migránssimogató és persze Brüsszeli maffiafészek.
          A kommunizmus úgy lett meghatározva, ahogy Ön is írja: “Mindenki képességei szerint dolgozzon a társadalomért, és mindenki szükségletei szerint részesüljön”.
          És arról se volt szó, hogy mindenki nyalja ki a buz*ik fenekét, finanszírozza oda-vissza átoperálgatásaikat, adja oda nekik a gyermekét szextárgynak, ne szaporodjon, és szégyellje magát, ha nő vagy férfi és a másik nemmel szeretne párban élni.
          A liberálisok végtelen hazugsága, hogy el kell venni a gazdagoktól és odaadni a szegényeknek. A szegények alatt persze magukat is értik. Fel nem tudom fogni, hogy nyugaton ezt százmillióan nem látják, hogy a milliárdos Bilderbergek néhány látszat jótékonykodás álcája alatt a mi vagyonukra, életükre törnek. Hogyan lehet egy Clintonnét, egy Bill Killt, egy Sorost szeretni, hinni nekik mikor luxusingatlanjaik, magánrepülőik és szigeteik vannak? Az senkinek nem szúrja a szemét, csak a szomszéd kisvállalkozóé?
          Nekünk cucializmusban születetteknek még lehetne mentségünk, mert a Rákosi, Kádár alatt legalább nem volt Magyarországon milliárdos, mi megszenvedtük ezt az álegyenlősségi szegénységet, de a nyugatinak mi a mentsége a hülyeségére, és hogy nekünk nem hisznek, hogy ez az éca mindenhol megbukott?

          • “Hétszűnyű Kapanyányimonyok”? Nocsak.

            Legalább tudom ki kommentel a mandineren ezzel a nickkel.

        • Kedves Naprózsa!

          Sokszor ajánlatos a tartalmas hozzászólásokat újra elolvasni!
          Én Mózest tartom a legokosabb és legreálisabb történelmi személynek.
          A 40 évnyi hányattatás alatt látott egyet és mást és rájött, hogy reá nem fognak hallgatni, az ő intelmei szerint nem fognak élni az emberek.
          Ő és a csipkebokor tartalma! magában foglalja mindazt, amire az emberiségnek mint iránytűre szüksége volt, van!!!

          Vallások és pártok országok és korok szerint változtak és változni is fognak – még a föld mágneses tere is – de egy kalibrált iránytű segíthet, ha hisszük
          azt, hogy a helyes, gyakorlatias, követendő utat mutatja!

      • Az viszont elég ciki, ha célba érés után diszkvalifikálják az evezőst, mivel nem férfi, hanem nő.

  5. Ha végiglapozom a tévécsatornákat és mindegyiket nézem 10 másodpercig, akkor világos kép rajzolódik a liberalizmusról.
    1. A liberalizmus nem a jóról szól, hanem a liberalizmusról. Hogy lehessen bármit csinálni ami eszedbe jut, mert ami eszedbe jutott biztosan jó, hiszen eszedbe jutott. Tökéletes szubjektivizmus.
    2. Másrészt fel kell hívnod magadra a figyelmet, ezért olyan dolgot kell csinálnod ami szélsőséges.
    3. A gondolkodás nehéz folyamatát meg lehet spórolni a zsigeri indulatok és élvezetek hajszolásával, öv alatti kultúrával.
    Tehát a tévében hülyeségeket mutogatnak minden csatornán, amikkel a figyelmet próbálják felkelteni, ezért bőségesen adagolják benne a szexualitást és az erőszakot. Ennyi. A normalitás ellentéte.

  6. Alkotmány-média törvény kiegészítési javaslat;

    A médiáknak, hírügynökségeknek joguk van közérdekű ügyek kivizsgálására.

    Nincs joguk viszont arra, hogy a nyilvánosság hatalmát, tőkeerejüket felhasználják a kormányzati műveletek megzavarására, azokba beavatkozásra, sem az adott ügyben magánműveleteket – ellenséges hangulatkeltést, propagandát – folytatni.

    Kivétel, ha az említett kormányzati műveletek ember vagy törvényellenesek.

  7. Tökéletes írás, köszönet érte! Helyre teszi a tegnap óta kibillent lelkivilágunkat. Édesanyám nagyon egyszerűen kommentálta az ügyet: nagyon jó, a Fidesz most egyszerűen megszabadult egy ilyen embertől.

  8. Mi is a probléma?
    Ahhoz hogy egy politikus meleg-e vagy nem, ahhoz senkinek semmi köze. Egy meleg is lehet Fidesz tag, és támogathatja a meleg házasságot, vagy akár ellenezheti is, ez mind az ő személyes magánügye. Ami leróható ebben az esetben – a járvány-ügyi rendelkezések sértése, elmenekülés próba, és a drog jelenlét. Akik botrányról beszélnek minden más értelemben, vagy nem tudják hogy mit beszélnek, vagy rosszindulatú politikai propagandát folytatnak. A Fidesz egy nagy modern jobboldali gyűjtő-párt, mely preferálja és átfogóan támogatja a klasszikus család-modellt a patrióta érték-rendszert… Egy ilyen szervezetbe mindenki belefér, függetlenül a szexuális orientációjától, aki kifogástalan múlttal és karakterrel rendelkezik, osztja a párt értékeit, és ezek érdekében elkötelezett dolgozni. Egyetlen párt vagy közösség sem képes meggátolni hogy hasonló hibák előforduljanak. Amit tenni lehet arc-vesztés nélkül, lehetőleg azonnal elismerni a hibát és levonni a megfelelő következményeket. Túlreagálni, kapkodni, későn reagálni az esetre, káros. Ilyenkor a közösségnek saját döntést kell hozni az értékei alapján. Az ellenzékre hallgatni, érvelését felértékelni fatális hiba.

  9. Mi lenne, ha a derék médiamunkások végre kinyögnék, hogy ki hívta meg Szájert – létszámfelettiként – a buliba?
    Kik voltak a többiek? Különösen a diplomaták és bizottsági alkalmazottak?

    Minek kellett neki hátizsák?
    Miért nem távozott a 10:00-ás kezdetű kijárási tilalom előtt?
    Hogy-hogy teljesen felöltözve mászott le az esőcsatornán, ha mindenki gatyában volt?
    A hátizsákjában talált extazy tablettákon illetve csomagolásukon volt e ujjlenyomat, DNS? Ha igen ki-é?

  10. Az a kép megvan, amin Macron elnök négy afro szexmunkás között élveteg pofikával fotózkodott?
    Vagy az a transzvesztita, aki a Bidem apparátusban a hadügy vezetésének várományosa? Ebben a mezőnyben Szájer még szemérmes kiscserkésznek tűnik, amiért lehajtott fejjel félre vonul, ahelyett, hogy büszkén kiállna és felvállalná az életformáját, coming aut-olna. Neki még maradt valami önkontrollja.
    Azonban ez a téma túl komoly ahhoz, hogy csak poénra vegyük. A morális magaslat birtoklása igencsak fontos az aszimmetrikus háborúban. A választott tekintély személyek határozzák meg a társadalom hiedelem dominanciáját.
    A politikus, akár az egyéb hivatások esetén, reprezentálják a civilizáció szellemi, intellektuális és morális állapotát. A döntő különbség a két oldal politikusai között talán nem abban van, hogy teszem azt kevesebb az elvált, az alkoholista, vagy más függőség rabja, vagy kevesebb az abortusz, netán több gyermeket vállalnak a jobboldaliak. Nem erről van szó, hiszen mindannyian szembenézünk az élet nagy problémáival, betegséggel, csőddel, kudarcokkal, nagy tragédiákkal. A megküzdési módban van a döntő különbség. Hogy lemond aki hiteltelenné, kudarcossá vált, vagy Gyurcsány módra, a legcsekélyebb morális megfontolás nélkül, pofátlanul továbbra is ágál, és osztja az észt. Mindenkinek a keresztény megküzdési módot ajánlanám: „Én sem ítéllek el! Menj és többet ne vétkezzél. „ Vagyis küzdjél meg a függőségeddel, ne fogadd el normának.

  11. Ezeknek az fáj, hogy nem voltak ott és nem ők lettek seggbe b….szva!

  12. Szalay Miklós

    Egy jó kis összefoglaló a politikai és gazdasági bal- és jobboldal mibenlétéről:

    https://egyvilag.hu/temakep/073.shtml

  13. Eegytértek, nagyon jó írás! Egy helyen pontosítanék.
    Azt írja a szerző, “hiszen gyakorlatilag nincs is mércétek”. Itte szerintem elsiklik valami fontos felett, amit elmulaszt kibontani.
    Nem “gyakorlatilag”. Elméletileg sem! Szerintem a liberalizmus lényege az, hogy nem kell mérce!
    Világnézetük nagyon egyszerűen összefoglalható: “Ha nem felelek meg a mércéhez mérten, akkor a mércével van baj. Mi mással, hiszen az nem lehet, hogy velem!! Tehát, a mércének pusztulnia kell, a mérce mint olyan rossz (paradoxon!), minden mérce pusztuljon, nem kell a mérce, éljen a szabadság (azaz a norma és mérce nélküliség)!”

  14. 59 évesen lehetne több esze egy jogászembernek. A fiatalon megszokott tévelygésekről már rég le kellett volna mondania, hogy tisztes idős kort élhessen. Így meg… Öcsi bácsi után szabadon: “…megb@szhatjuk mindenki kurva anyját”. A lemondás édeskevés, ki kellene rakni a szőrmók libsit a Hősök terén egy szégyenketrecbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük