Politikai innovációs lehetőségek a nappali fényben tartott fáklyás felvonulás utáni világban


Hát, igen, erre a leleményes tiltakozási/megemlékezési/ünneplési formára nem számítottunk. Eddig azt gondoltuk, hogy a fáklyának úgy van értelme, ahogy a dothrakiak nekiugrottak a holtak seregének, miután erőt vett rajtuk a buzgalom a tüzes sarlóik láttán, szóval sehogy, de legalább jól néz ki sötétben. (A sötétet jelen esetben Kunhalmi Ágnes volt hivatott biztosítani? Nem állítom, csak kérdezem.) Ami tényleg iszonyú lehangoló az MSZP szervezte nappali fáklyás felvonulása kapcsán, hogy ezt a kihívást még a nem túl okos gyerekekből álló Momentum Mozgalom is abszolválta, nekik sikerült sötétben nekivágni a Gellért-hegynek.

De most tegyük félre az ijedtséget, és fogadjuk el egy pillanatra, hogy ezek tényleg ennyire hülyék. Milyen lehetőségeik vannak még, ha ezen a vonalon akarnak tovább haladni?

  • Autós felvonulás a Sétáló Budapestért;
  • Tüntetés a fasizmus ellen a Jobbikkal karöltve;
  • Szeretetkoncert az Európába visszatérő ISIS harcosok integrációjáért;
  • Értelmiségiek petíciója (külföldiek bevonásával, immár) a Népszabadságban;
  • Diáklázadás a nehéz érettségi ellen, majd diáklázadás a silány oktatás és az értéktelen érettségi miatt;
  • Tiltakozás a nyelvvizsga-követelmények ellen, majd közös felháborodás az ellen, hogy a magyarok nem beszélnek idegen nyelveket;
  • Vidéki tüntetések az MTA mellett;
  • Sámándobolás és közösségi Capoeira a Margit-szigeten a szén-monoxidkibocsátás ellen;
  • Közös nem szules ebben a rendszerben és kollektív vaszektómia;
  • Kongázás és köztéri jóga az otthonszülésért és a homofóbia ellen;
  • Disznótor a kerítésmentes Európáért;
  • Könyvégetés a Széchényi-könyvtár megmentéséért.

Tudjuk, a mi fantáziánk nem mérhető a Párbeszéd nevű kalauzhallal megerősített Szocialista Pártéhoz, de azért reméljük, segítettünk.


  Nyilvánvaló Kapitány

13 hozzászólás

  1. Vajk Túri (fb): “a világ fejlettebb része olyan sebességgel zúg el Magyarország mellett, hogy fel sem fogjátok.”

    Igen. Szakadékba, hátszéllel.

    • Közreadom a saját magam által finanszírozott elemzésem eredményét .
      Valódi ellenzék: az az egyre kisebbedő csoport, melyet becsület és hazaszeretetet hiánya jellemez és nem riad vissza lealacsonyító tettekhez sem. Vállalja a nyilvánosságot.
      Rejtőzködő ellenzék: amely az előbbiek mellett áll, de annyi bőr még van a képén, hogy nem meri vállalni nyilvánosan. Többnyire tudják hogy mi az igazság , de érdekük fűződik hozzá, hogy e véleményt osszák. Ide tartozik a függetlenek 90 %-a is.
      Orbánfóbiás matrix: fogalma sincs a politikáról, csak utálja az Orbánt. Fogalma sincs a politikáról és azt sem tudja ki az Orbán , de ő forradalmár. Fogalma sincs a politikáról, de jól megfizetik Megtévesztett (buta?)fiatalok. Régi kommunisták, munkásőrök párttitkárok. ( Akik a fent említett csoportokba nem illenek bele )Ezek vállalják a nyilvánosságot.

    • Ez a vakturo a SzarosGyurka legujabb felfedezettje? Szanalmas provokator-luzer!

  2. Isten ments ,hogy ilyen ellenzék vezesse az országot!!

  3. POROSZLAI RÓBERT

    ELŐRE! elvtársak! előttünk a lejtő…..
    a cikk jó!

  4. az a jobb oldali világoskabátos muff kevésbé feminin, mint a sötétkabátos férfinak látszó humanoidok

  5. Eloszor photoshopra gondoltam de nem….ezek tenyleg ekkora hulyek…..

    ( lehet azert nappal mert akkor csak a munkaidot basszak el??)

  6. Nicsak , nocsak , mocskok…Ezek az alaktalan, torz, gnóm, kígy vállú, virsli ujjú, csámpás ,üszkös NEOBOLSI KOMMENISTA CSATORNAPATKÁNYOK.-ból álló enyveskezű, zsebtolvaj banda az igazi , echte PATKÁNY MOSLÉKKOALICIÓ !!! Félelmetesek, csökött agyukról nem is beszélve : bunkók , tahók , újhülyék , közhülyék , trágyakirálynők………..összefosós fostos kecskék !!!! Ez az utolsó harcuk, utolsó táncuk, utolsó masírozásuk !!

  7. Az az első tétel [“Autós felvonulás a Sétáló Budapestért;”] kiemelkedően jó.
    Az ellentmondásos ellenzéki megnyilvánulások lehetséges száma szinte végtelen, remélem, ez a satnya bal-lib társulat bőven ad még okot további jó írásokhoz – és persze lehetőséget nekünk, hogy jól szórakozzunk rajtuk. 🙂

  8. Miferink hiányzik, lehet hogy főzőcskézik?

  9. re: KaraGöz
    Azért valami mégis történhetett, mert odaát, Aristonál pár nap óta nem jelentkezett ez a félnótás Kara. Talán kitalált valami “rovarirtót” az Aristo-csapat? Ismert, hogy számítástechnikai eszközökkel igen egyszerű kiszűrni a nem kívánatos idegent, de sajnos, amennyire én tudom, minden ilyen megoldás átmeneti, csak addig tart, míg a regisztrálási kellékeit meg nem változtatja a távol tartandó – aztán minden kezdődhet elölről.
    Érdeklődve várom a fejleményeket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük