A jobboldallal nincs jobboldal


Felcsillant a remény! Vége lehet a nyomasztó megosztottságnak, a soha véget nem érő, családokat szétszakító politikai vitáknak, a széthúzásnak, a szekértábor-logikának. Egyáltalán nem meglepő módon, újfent a haladó értelmiség körében találták fel a bölcsek kövét, hiszen a haladó értelmiségnek köztudottan ez a történelmi hivatása. Nélküle oly lábszagú és mucsai lenne ez a mi szerencsétlen Magyarországunk.

Kálmán László nyelvész – a Gyurcsány-kormány Erdősi Lászlónéja – annyira kiakadt Kukorelly Endre rádiós szereplésén, hogy a felháborodása azóta is rezonál a Facebookon. Azon szakadt el nála a cérna, hogy Kukorelly szerint mindkét oldal gerjeszti a feszültséget – tehát igen, minő szentségtörő hazugság: a baloldal is. Kukorelly ugyanis nem tette hozzá, hogy azért a baloldal vezérlő csillaga mégiscsak mások véleményének a tisztelete, míg a jobboldal iszonyúan kirekesztő. Kálmán László nyelvésznek viszont egyszerűen elege lesz, tele lesz a töke, ha egyeseknek van pofájuk úgy gondolni, hogy a baloldal sem különb a Deákné vásznánál. Ilyenkor tombolni kezd, és ennek a tombolásnak a porfelhőjében Stumpf András például a gyűlöletszítás szinonímájaként tűnik fel, míg Heller Ágnes maga a higgadt tolerancia. Pazar gondolat!

Ebből ugyanis – és talán maga Kálmán László nyelvész sem gondolta, hogy egy majdani új aranykor szellemi alapjait veti meg – kirajzolódott a Jövő Magyarországának sziluettje. A mások véleménye iránti tisztelet hiányán kibukva, egyetlen kanyarral eljutott oda, hogy a jobboldalnak el kell felejtenie az egész 20. századi hagyományát. Mindent és mindenkit. Mert ez „a nemzet elemi érdeke”. Gömböst érthető okokból nem is említi, lapozzunk! Horthy? El kell felejteni! Mindszenty? Ugyan! Antall? Kukába vele!

Ez egy mások véleményét messzemenően tiszteletben tartó hozzáállás Kálmán László nyelvésztől, úgyhogy ebből végre kisülhetne valami előremutató, igazán haladó dolog. Érdemes lenne hát továbbvinni a gondolatszálat. Nyomatékosan kérjük a haladó értelmiségi Kálmán László nyelvészt, hogy ne tartsa félhomályban a mucsai jobboldaliakat, és ne csak azt mondja meg, hogy kiket felejtsünk el, hanem azt is, hogy kiket öleljünk a keblünkre! Kiknek a hagyományát tudná elfogadni a jobboldalon? Kéthly Anna? Tildy Zoltán? Szakasits Árpád? Dobi István? Horn Gyula?


  kanászgyerek

2 hozzászólás

  1. Tehát úgy legyünk, hogy ne legyünk!

    Köszönjük baloldal!

    Ha ezt visszafelé vetné föl valaki, már a Magyarországon terjedő náci veszedelemtől visszhangzana az egész nemzetközi sajtó.

    Pedig mi jobboldaliak, konzervatívok megszenvedtünk már az elődeink által elkövetett bűnökért. Az internacionalisták, kommunisták, liberálisok vessző futása csak most kezdődik. De elkezdődött és ezt ők is érzik.

  2. Ezek a hónalj-szagú megmondóemberek, mint a Kálmán nevű, valami miatt azt hiszik, hogy ők birtokolják a bölcsek kövét, pedig nem: ezek csupán gyűlölködő nímandok, akiket ez a gyűlölet tart még életben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük