Ha megérik, piros lesz


A két világháború közötti Magyarországon, a Horthy-féle, amúgy tényleg autoriter rendszer idején járta az a mondás, hogy „zöld a paradicsom, ha megérik, piros lesz”. Ezt a mezőgazdasági alapvetést láthattuk viszont tegnap a Kossuth téren, ahol a segghülye nácik együtt tüntettek a segghülye komcsikkal, mert nem tetszik nekik, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli a fájdalmuk.

A mondás lényege, hogy a nyilaspárt még zöld, nemzeti, de, ha hatalomra kerül, akkor piros lesz, azaz bolsevik. S ma, Magyarországon nézem a Harcos pólós nemzeti radikálist, amint üvöltözik, hogy mocskos Fidesz, miközben tüntetőtársa/elvtársa hisztérikus hangon követeli, hogy a Parlamentről vegyék le a „román zászlót”, mert ez Budapest, nem Bukarest.

A tisztánlátás kedvéért: a székely zászlóról beszélt!

Alig néhány nappal azután, hogy valamelyik román bíróság ismét törvénytelennek ítélte a székely zászló használatát és annak levételére utasította a székelyeket. Így úszott a szardarab a szardarab mellé a csatornában.

A jobbikos vetés beérett tehát. Ma minden párt egyszínűben tobzódik, ez az elképzelt vörös, a fideszesek kifolyatott vérének vöröse, kéz a kézben menetel a neonáci a bolsevikkal, az Orbán Viktort Hitlerhez hasonlító elbaszott Kassák Lajos imitátor az Orbánt zsidózó weekend warrior-al, és senkit sem zavar a mélybe ivódott paradoxon, mert az ordító elmebaj átveszi az uralmat, miközben a Jobbik és annak hívei szép csendben kimaxolják a bevezetőben említett mondás igazságértékét.

Pár évvel ezelőtt ilyen esetben névvel, címmel és telefonszámmal szerepeltek volna a Kurucinfón, mint üldözendő hazaárulók, ma ők az etalon.

A Jobbik jövője: piros lett a paradicsom!

Íme, így harapott végül farkába a kígyó: nemzeti radikális a nemzetet építő Fideszt szidja, fehér fűzős nackók tapossák Orbán Viktor fényképét együtt a hisztérikus, agg munkásőrrel, és ki tudja honnan szalasztott agresszív nyuggerek román zászlónak nevezik a székelyt, miközben pár perccel később egy szomorú szamuráj külsejű öregúr arról elmélkedik, hogy Orbán is úgy végi majd, mint Ceausescu.

Ideje volna egy elmeorvost kiküldeni a Kossuth térre.

Legalább egyet!


  Nyilvánvaló Kapitány

Egy hozzászólás van

  1. Na ezért záratta be az OPNI-t Gyurcsány: Így van kikből válogatni tüncizőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük