Feri és a lábtörlő


Volt az ellenzéknek minimum 10 éve arra, hogy megszabaduljanak Feritől. Ezt is elkúrták, nem kicsit, nagyon. Most megtapasztalhatják, milyen érzés lábtörlőként viaskodni egy megvadult foxival.

Feritől nem szabadultak meg 2006-ban, amikor répaszínűre veretett pár ezer embert Budapesten és mellesleg tönkretette az országot. Feritől nem szabadultak meg 2010-ben, amikor a Pojáca rettenetes miniszterelnökségére emlékezve kétharmados győzelmet aratott a Fidesz. Feritől akkor sem szabadultak meg, amikor 2011-ben kiszakította elkötelezett holdudvarát az MSZP-ből és kiléptek a frakcióból. Ugyan, miért is kellene vele foglalkozni – gondolhatták a bárgyú szocialisták. Feri maradt, alámerült, kibekkelt és túlélte, most megerősödve visszatért, és úgy fogja darabokra szaggatni a haladó tábort, hogy a végén még elegánsan le is pisálja a romokat.

Így jártak történelmileg…

Azért nem szabadultak meg tőle, mert képtelenek voltak elfogadni, hogy ez nem az ő évtizedük. Abban a hitben éltek, ha elég ügyesen adogatják össze a százalékokat, akkor összeügyeskedhetik a többséget és visszaszerezhetik a hatalmat. Nem építkeztek, nem tisztultak, nem készültek intellektuálisan is szervezetileg, hanem spekuláltak, tárgyalgattak a függőny mögött, megegyeztek és újraosztották a pozíciókat. Nem bírták elengedni azt a párt százaléknyi szektás elmebeteget, akik kitartottak Feri mellett, ezzel mintegy lélegeztetőgépen tartva őt. Megtehették volna, hogy „kiszárítják”, kivárják, míg az alkohol mellett a minimális támogatottsága is ki/elpárolog belőle/mellőle, de akkor fel kellett volna adni 2010-et, 2014-et és 2018-ot. Nem adták fel, veszítettek, a lehető legrosszabb eredményt (>egyharmad) érték el, de nem számított, újra meg újra nekiálltak ugyanannak, hátha most sikerül alapon.

A hülyeség meg akkor is hülyeség marad, ha kitartóan próbálkoznak vele!

Feri pedig szépen, lassan, finoman, szinte észrevétlenül adagolta a mérget. A 2010 óta tartó bukó-spirál, a zsinórban és kíméletlenül elvesztett választások okozója, az ellenzék megnyomorítójának szerepét rákente az MSZP-re, az LMP-re és a Jobbikra, azokra a pártokra, akik nem akartak vele összefogni, vagy csak finnyáztak, és emiatt nyert a Fidesz. Visszaverekedte magát a megváltók közé azzal, hogy ő egyetlenként sosem ült le a Fidesszel, mindig nagyon keményeket és kíméletleneket mondott Viktornak. (Az más kérdés, hogy Orbán nagy ívben és sugárban leszarta.) A paroxizmus, a dühöngő ellenzékiség nyert a normalitás felett, az ellenzéki választók nem a korrekt, a kormányképes, az alternatívát állító ellenzékiséget díjazzák, hanem a dühöngő elmebetegeket ünneplik. Ennyire csalódottak és dühösek lettek a sorozatos vereségek miatt.

Innentől vége a dalnak, Feri pedig türelmes.

Feri nem a következő választást akarja megnyerni, hanem most építkezni fog. Az építkezéshez meg rombolni kell, amihez most fölhatalmazást kapott, a rombolás meg sosem volt ellenére. Ő is tudja, csak egy monolit baloldali tömb győzheti le a Fideszt, és az sem zavarja különösebben, ha harmadik oldalként ott van egy magát Gyurcsánnyal összekenő Jobbik. Számára nem a Fidesz az ellenfél, hanem az MSZP, az LMP és a Momentum. Akiket a végére hagy, mert aranyosak és erősnek hiszik magukat.

Szanyi Kapitány mondhat bölcseket, KariGeri szelfizhet megnyúlt arccal, a végén úgyis Ferinek fognak plakátolni. 

A baloldali választók meg gondolkodhatnak a sarokban…


  Nyilvánvaló Kapitány

13 hozzászólás

  1. Gyurcsány egy kiégett alkesz lett, most az asszony kivette kezéből az irányítást, de ez is kevés lesz.
    A momentum és a dk együtt is kevés lenne, a baj a gazdáikkal, a nyugati elnyomókkal van, nekünk ők a valódi ellenfél – szdsz, lmp, együtt, liberálisok, centrum párt, jobbik, párbeszéd, dk, kétfarkú kutyapárt, moma, mszp… ezek mind csupán hazaáruló kollaboráns helytartók, csak a nevükben különböznek.

  2. Soros György és a brüsszeli bürokraták összesküvése sajnos kimaradt, így csak 2-es tudok adni a dolgozatra.

  3. “Nem építkeztek, nem tisztultak, nem készültek intellektuálisan is szervezetileg, hanem spekuláltak, tárgyalgattak a függőny mögött, megegyeztek és újraosztották a pozíciókat.”

    Ahol nincs, ott ne keress!

    Intellektuális:

    1. Értelemmel kapcsolatos (lelki folyamat, tevékenység, dolog), ami az elme működésén, a gondolkodáson alapul, az észre vonatkozik.

    Az alkotómunka intellektuális tevékenység. A pszichológia megpróbálja az intellektuálisfolyamatokat mérni és biokémiai reakciókkal magyarázni.

    2. Szellemi természetű (tevékenység, folyamat, terület, jelenség, dolog), ellentétben a testi dolgokkal, fizikai világ jelenségeivel.

    Ôk inkább sportosan állnak hozzá a dolgokhoz.

    Mint alelnökük is, aki Prometheusként a Suzuki gyár kapujára láncolva látható.
    Gyurcsán pedig a sas!
    Meddig bírják a tortúrát???

  4. János Szabó

    Indonéziáról nem hallani semmit ?

    • Ha bányára gondol, az ezt említő, informálódást kérő, minden gyalázkodás nélküli kommentemet kimoderálta a PS.

      Okot vagy indokot nem közöltek.

  5. Gyurcsány és Gyurcsányné egy elismert rafinált gazember pár. Ezeken nemfog még a törvény és az Isten nyila sem, ha csalnak vagy lopnak, annyi pénzük van, hogy minden ügyvédet birót letudnak fizetni. Gyurcsány már többször is mondta, hogy hozzá úgy kerülnek pénzek, hogy jobb ha nem iis tudjuk meg. Nemhiába mondta saját pártcsaládjábol párttársa Szanyi, hogy Gyurcsány vagy lipotra vagy a börtönbe való, kellett ennek valami oka hogy legyen. Egy társamat nem gyanisotok meg ok nélkül.

  6. Szerintem meg túlzás bepánikolni attól, hogy a DK aránylag jól szerepelt az EP választásokon. Láttunk már ilyet máskor is. Nem tudom, honnan volt rá pénzük, de óriásplakátok terén nekik volt a FIDESZ után a legerősebb megjelenésük (utánuk jött a Momentum). Ezt pont tükrözik a választási eredmények. Lehet, hogy Gyuri bácsi adott rá pénzt, lehet, hogy a támogatók kalapozták össze, nem tudom. De ha megtörik a lendület, akkor az újra csalódó választóik megint más ellenzéki formációt keresnek majd maguknak. Gyurcsányék kibekkeltek 10 évet, ennyi idő alatt ellenzéki oldalon mindenki mindent elfelejtett, most elhitették az elégedetlenekkel, hogy velük sarokba szorítható a FIDESZ. Ha az önkormányzati választásokon tovább tudnak erősödni, akkor elképzelhető, hogy 2020-ig beszippantják majd az összes ellenzéki választót. Azonban a kormányváltáshoz ez is kevés lesz addig, amíg az életszínvonal növekedése meg nem áll, és általános elégedetlenség nem üti fel a fejét.

  7. Gáspár Anett

    Az kimaradt, hogy 2006–ban halomra lövette a tüntetőket és elsikkasztotta a 4-es metró építési pénzeit is.

  8. Aktív és megtörhetetlen jobboldali/konzervativ/keresztény/családcentrikus magyarként mondom: 2010-óta várjuk, hogy a Fidesz börtönbe zárja ezt a magyarellenes, szemkilövető, hazaáruló mocskos gyurcsány, feleségétől visszavegye a lopott apró vagyont! Kilenc éve várjuk ezt a kétharmados kormánytól! Úgyhogy – már elnézést – biztos, hogy jó irányba mutogattok? (Egyébként respect itt mindenkinek, iszom a szavaitokat, de ez most nagyon mellé ment!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük