Az ellenzék mentális állapota már a demokráciánkat fenyegeti

Újra és újra rá kell döbbennünk, hogy ez a valaha létezett legbutább ellenzék. Az összeöntés alatt álló moslék-koalíciónak nem a mérhetetlen Orbán-fóbia a legkisebb közös nevezője, hanem a menthetetlen ostobaság, a jele pedig Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa, aki a fojtani igét nem képes leírni helyesen.

Hosszú évek óta tartja magát a pletyka, miszerint a baloldali ellenzéket tulajdonképpen a Fidesz fizeti. A rendszeresen előkerült vád alapja a formális logika, mely szerint egy önmagát kormányképes alternatívának beállítani próbáló társaság ennyire nem lehet idióta. Ez képtelenség – véli a köz. Biztos fizetik őket, ezért csinálnak magukból hülyét percenként, ezért szaladnak csukott ajtónak, ezért nem képesek kikapcsolni a telefont, amikor áldozati pózba akarnak merevedni és ezért nem képesek leírni a fojtani igét helyesen.

Bár így lenne!

A fékek és ellensúlyok rendszere tényleg nincs jó állapotban Magyarországon. De a közvélekedéssel és az ellenzéki térfélen sokat hangoztatott állításokkal szemben nem a különböző hatalmi ágak egymáshoz való viszonya problematikus, hanem a legfontosabb fék és ellensúly: az ellenzék. Az ellenzék az, aki leginkább (józan) korlátok közé képes szorítani a hatalmat, vagyis annak gyakorlását, mert az ellenzék az, amelyik (elméletileg) bármikor képes a kormány helyébe lépni, ha az a bizonyos sokat hivatkozott nép úgy akarja. De erre a helycserére, tekintettel az ellenzék mentális állapotára, a leghalványabb esély sincs.

Nemcsak habzó szájú őrülteket nem ültetünk a vezetőülésbe, hanem nyálát folyató, a saját nevét leírni képtelen retardáltakat sem. A mi ellenzékünk pedig ezt a kettőt képviseli jelenleg. Az egyik pillanatban őrjöngve szaladgál és próbálja megharapni valakinek a lábát, a másik pillanatban a fikáját eszegeti a sarokba dobott koszos pléden. És sok reményünk nincs arra nézve, hogy valami hirtelen javulás áll be nemsokára az állapotukba.

Normális ellenzékre pedig, ahogy azt a politológiai közhelygyűjteményekben nem győzik ismételgetni, szükségünk van. Kell egy olyan ellenzék, amelyik nem csak a kertet képes szaladgálás közben összeszarni, amelyiken nem csak hatalmasakat lehet röhögni, hanem amelyik megfontolandó kritikákkal és a valóság keretein belül értelmezhető alternatívákkal is képes előállni. A jelenlegi mindent csinál, csak ezt nem.

Az ellenzéket le kell váltani! Nem holnap, hanem már ma!

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

13 hozzászólás

 1. Avatar

  Azt azért nem mondhatnám,hogy ingyen cirkusz,amit az ellenzék nap mint nap művel,mert elég sok pénzébe kerül az adófizető magyar népnek ez a bohóccsoport.lévén tisztes képviselői javadalmazást vesznek fel havonta. Minden esetben lerí az ötlettelenség,vagy éppen más ötletének az ellopása cselekedeteikben (lásd:sárga mellény) Komolyan szüksége lenne az országnak egy normális elvek,programok alapján működő ellenzékre,de ezek után ki az az őrült,aki ellenzéki politikusnak áll,hiszen ez a kabarékommandó már úgy lejáratta az ellenzékiséget?

  • Avatar

   Így igaz!
   Ennak az ellenzéknek oly hosszú az árnyéka, hogy sokáig fog tartani, amíg legalább egy kis szórt fényt kapnak..

 2. Avatar

  És Kunhalmi Ccici az oktatáspolitikus!!!!

 3. Avatar
  Vargha Péter

  Azért írok, mert már sokadszor látom ezt a hibát: legkisebb közös nevező”. A matematikában ugyan van legkisebb nevező, csak semmi információtartalma nincs, mert értéke mindig 1. Információtartalma csak a legnagyobb közös nevezőnek és a legkisebb közös többszörösnek van. Szövegben leginkább talán a “közös nevező”-nek van értelme.

 4. Avatar

  -Mi volt a jeled az oviban, Pisti efftárs?
  -Ágnes!

 5. Avatar

  Nemcsak a mi ellenzékünk, de úgy kompletten nyugaton az úgynevezett haladók is úgy kergülnek mint a fejetlen csirkék. Sztem, – de mértékadó USA jobbos körök szerint ott is – úgy viselkednek, mint akiket szorít valami határidő.
  Ez pedig tipikus pániktünet.
  Mint mikor az ember rádöbben, hogy kicsúszik a kezéből az idő, mondjuk indulna a vonata, de a bőröndöt be kéne még pakolni, elkezd pánikszerűen kapkodni, mindent kiejt a kezéből, s kétszer annyi időbe telik minden mintha nem idegeskedne.
  Két oka lehet ennek a jelenségnek.
  Egyik, hogy valami entitás határidőt szabott a Háttérhatalomnak, hogy egy elkövetkező katasztrófára (mondjuk egy újabb vízözönt várnak) készítsék elő a hangyatársadalmat, hogy a homo sapienst egyetlen központból könnyen lehessen irányítani. S ha a Bilderbergek az idegen entitásnak vagy Allahnak a kedvében járnak, jutalmul őket felveszik egy túlélő bárkára.

  Vagy sokkal profánabb a dolog:
  Soros és egy-két főnöke, érzik a kaszást közeledni, és mielőtt sokmilliárdunk közös megkönnyebbülésre elviszi őket az ördög, még látni akarják, hogyan pusztul el az emberiség “ha én halok, ti se maradjatok életben” tipikus pszichopata vágyból.

  Egy viszont biztos, mikor 2015-ben megakasztottuk Európa muszlim lerohanását, kavics került a gépezetbe és azóta a világon minden hülyeséget bevetnek amivel ezt a Magyarország nevű kavicsot, meg a példáján felbuzdult kövecséket, mint V 4-eket a szépen eltervezett fogaskerekek közül ki tudják piszkálni.

  (Megjegyzés: mivel az összes vallásban megemlítik a nagy vízözönt, kellett lennie valami alapja. Talán az, hogy a naprendszerünk kivédhetetlenül beleszalad időről-időre egy-egy kozmikus vízfelhőbe (innen származik a Föld vízkészletének egy része), ami aztán átrendezi az erőviszonyokat, s nem lenne jó a jelenlegi hatalmi elitnek, ha egy ilyen természeti katasztrófa során a 7 milliárd ember egyszerre lázadna. )
  Egy dolog biztos, hogy a jelenlegi hatalmi elit és persze a csicskáik pánikban vannak. Nem úgy mennek a dolgok, ahogy ők szeretnék.

 6. Avatar
  Karácsony.sk

  Aktuális politikai „love story“ Magyarországon!
  Gyurcsány járőrözik Snejder Fánival Budapest utcáin. Snejder Fáni oldalát nyomja valami s erre kivesz a belső zsebéből egy tükröt, belenéz s elcsodálkozva azt modja Gyurcsánynak: te Feri, b@zdmeg, ezt az ökröt én valahonnét ismerem!
  Erre Gyurcsány kiváncsiságból elkéri Snejder Fánitól a tükröt, belenéz s mondja: Fánikám te ilyen hüje vagy? B@zdmeg ez én vagyok! Hát nem ismersz meg?
  Hát ilyen az MSZP és a Jobbik összeborulása!
  Szlovákiából…………..

 7. Avatar

  Megszületett az ötletek ötlete, miszerint “Az ellenzéket le kell váltani! Nem holnap, hanem már ma! ”
  Most légy okos Domokos! és próbáld meg ezt végrehajtani. Nincs erre példa, sem premissz csak valóban nagy szükség.
  Arra volt már példa, hogy egy rossz kormánynak jó volt az ellenzéke, de erre a mai állapotra még nem volt. Csak a legjobb szívü, humánus és emberbaráti zuniót foglalkoztatja ez a visszásság, ezért igyekszik minden úton, módon öket megsegíteni. Nemrég a második leghatalmasabb tisztviselöje látogatott ide, ellenzékünknek a szó szorosz értelmében is vett feljavítására. Nem is volt az hiába. A kormánypolitika merész kritikája, a szociális humanitás mibenlétének szorgalmas ecsetelése (ecsetelt, bár a meszelö használatát is próbálgatta; de nem mint szobafestö, neem), a hallgatósága figyelmes tanulmányozása meg is hozta az eredményét. Rátalált a hozzá legméltóbb magyarországi szellemi pandantjára. Picit talán csíszolni kell a jövö ígéretének a szóhasználatát, hiszen annak közel sem oly jól szabott a demagógiából készült tunikája mint Timmermann szúrnak, de ami késik, nem múlik, lesz még a Blankából nagy ember.
  Megcsinálják ötet ellenzéknek, s akkor az is lesz, dögivel.

 8. Avatar

  Ja kérem, a lánglelkű elenzéki, aki meleg lábvízben nevelkedett, most egyszerre kénytelen megtanulni a mélyvízben úszni, oszt nemigen megy neki…

 9. Avatar

  De lesz összefogás a Lyobbikkal?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük