Az amerikai elnökjelölt szerint a mexikói határzár egy szar, ő maga sokkal komolyabbat építene


 

Az amerikai republikánus párt első számú komédiása kopaszságát parókával leplező, szuper kampányfogással állt elő: előhúzta a mexikói bevándorló kártyát. A trollbáró ezúttal azzal próbál a befogadó, toleráns és az elfogadást világszinten propagáló amerikai nép kedvére tenni, hogy légmentesen lezárná az amerikai határt a bevándorlók elől, mert akik odamennek, azok „nem tisztelik a hagyományokat”.

Bubu Woodcutter

Az amerikai kapitalizmus ideáltípusos megtestesítője unalmában elnöki babérokra tör. Úgy véli, az ingatlanügyekben szerzett értékes tapasztalatait egy egészen újszerű beruházásban is képes volna kamatoztatni: az amerikai-mexikói határon olyan kerítést építene fel a jelenlegi “játékfal” helyett, ami tényleg (szó szerint) hazabaszná az Egyesül Államokba vágyakozókat.

Ez persze nem rasszizmus, nem kirekesztés, mivel Dagobert bácsi nem náci, mint mi, neki is szabad falat emelni az államhatárra. S azért sem tekinthető rasszistának, mert már legalább egy mexikói nővel lefeküdt és ismer rendes amigokat is, néhányan talán most is leveleket szednek ki a medencéjéből, mások pedig a lovait csutakolják.

Viszont nagy részükről mégiscsak azt gondolja, hogy bűnözők, akiktől félteni kell a hazát és a nagyi szerencsedollárját.

A legjobb az egészben, hogy mindezt az elnöki székbe kerülésének első napjára ígérte, tehát az elnökjelöltünk USA legnagyobb problémájának az illegális bevándorlást tartja. Nyilván van még ötlete a hátralévő évekre a tervbe vett elnöki ciklusára, csak hát az első napra kitűzött programpont mégiscsak valamiféle iránytűfélének tekinthető ezekben a zavaros időkben…

Arról ugyanakkor nincsenek információink, hogy vajon az Európában zajló, és egyébként az ő országa által előidézett migráció-honfoglalásra is ennyire érzékeny-e… csak reménykedni tudunk, hogy két gyakornoklány között ez is az eszébe jut majd alkalomadtán.

Vajon mit fog szólni mindehhez Brüsszel, Christian Wigand? Feltétele lesz európai részről bármilyen szabadkereskedelmi-megállapodásnak, hogy USA-nak is kötelező a fejlődő világ minden nyűgét a vállára venni? De aki a “legfontosabb”: a mindenki jogait egy white cortado felett elsirató Judith Butler?


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

2 hozzászólás

  1. Szabó Csaba

    A Jueszéj kerítés az amerikai álmot, szabadságot és nem utolsó sorban a toleranciát testesíti meg. Fékekkel és ellensúlyokkal. Ahogy az izraeli is! Ezzel szemben a miénk fasiszta, kirekesztő! Sőt, diktatórikus. Bizony, van még mit tanulnunk demokráciából!

  2. Szabó Csaba

    A Jueszéj kerítés az amerikai álmot, szabadságot és nem utolsó sorban a toleranciát testesíti meg. Fékekkel és ellensúlyokkal. Ahogy az izraeli is! Ezzel szemben a miénk fasiszta, kirekesztő! Sőt, diktatórikus. Bizony, van még mit tanulnunk demokráciából!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük