A zaklatva levés metafizikája


Kényelmes középosztálybeli lét, csinos pofika, értelmiségi pálya, annak is az a része, amit nem pénzért csinál az ember, hanem erényfitogtatásból. A neomarxista tipológiában ők a privilegizált kevesek, és pont ez zavarja őket mérhetetlenül, mert marxistaként mégiscsak különös felállás, amikor valaki a saját kivételezett osztályhelyzete ellen szervezkedik a romkocsmákban. Megoldás a csalás és a hazudozás. Áldozattá csalják és hazudják magukat, hátha akkor nem köpi őket le senki, mikor odaállnak a valódi szerencsétlenek mellé és azt kiabálják a világnak, hogy rám figyeljetek, itt én vagyok az áldozat. Én, én, ÉN, ENGEM, ÉN…

A molylepke a fény felé tör, de közben hamis áldozatiságával kitakarja a létező nyomorúságot. Így lesz nemi erőszak az udvarlásból és #metoo egy lopott seggnézésből; áldozat egy tolvajból.

„[…] a testemet méregető rámköszönéstől kezdve a »de szép vagy«-ig jutottak […] Ez a napló két hónap utcai zaklatás lenyomata. Nem dicséreté, nem bóké”

írja könnyekkel gazdagon öntözött klaviaturáján a Mérce.hu szerzőnője e korlenyomatot. Magáért, magáról sír másoknak, miközben megértést, együttérzést kunyerál.

A „de szép vagy!” tehát nem bók. Mi lenne vajon bók? A „csodálatosan elnyomott vagy, úgy tüntetnék veled!” vagy a „milyen lenyűgözően nonbináris vagy, jössz-e kamionozni a pride-ra?” És már az is zaklatás neki, ha ráköszönés közben végigméri a férfi, aki egyébként minden általa meglátott nőről fél másodperc alatt eldönti, megdugná-e, majd ezen nők 99,999 százalékával persze soha többé nem kerül semmiféle kapcsolatba.

Ezek a fontoskodó feministák iszonyúan szeretnek áldozatok lenni, hiszen erre egész pályafutásokat, megélhetéseket lehet felhúzni manapság.

Az meg még zseniálisabb, hogy a hölgy naplózta azt is, amikor főleg férfiakkal találkozott, mert ez a pofátlan valóság nem súlyozta ki genderalapon, hogy kik kerüljenek hősnőnk szeme elé. Picit paranoid ez a kishölgy, de nem is merjük mondani, hogy mire lenne szüksége a túladagolt forradalmi egyenlősdi helyett, amit a lelki és testi fogyatékos kommunista elvtársaitól kap.

Csak hát ez szerencsére nem az én, sőt nem a mi problémánk.

Nem születtünk Krisztusnak, senkinek sem feladata a vállára venni mindenki életnyomorát, még akkor sem, ha az illető rámenősen tukmálja, megírja cikkben (eredetileg nem a nyilvánosságnak szánta, persze, persze), és lelkifurdalást próbál kelteni, hogy aztán annak cseppjeit felnyalogatva csillapítsa a szomját. Aki azonban segítségre szorul, attól is elvárható, hogy jó helyen kérje azt. Tehát amíg a rendezett élet, a megbízható, tartós párkapcsolat és az őszinte (nem csak a barátnőknek hazudott) boldogság egyre nyomasztóbb hiányát áldozatpózba helyezkedve kívánja levezetni, addig nem sok együttérzést érdemel. Aki önmaga ellensége, akinek önmaga lassú elpusztítása a feltett célja, azt nincs módunk feltartóztatni, se eltántorítani.

Arról amúgy van információnk, hogy mennyire kihívóan öltözködik a zaklatott? Ha ennyi szörnyű zaklatási élménye van már, hogy naplózni kezdte, akkor felteszem, szereti kirakni, megmutatni, amije van. Csak azért kérdem, mert jellemzően a férfiak annak a hívei, hogy mindent a maga helyén, és nem szeretik álló fasszal végezni a napi munkájukat a kurvának öltözött nők között. És hát amikor pináig érő nadrágokat, a ruhából kilátszó seggcsíkokat meg felpolcolt, kivágott dekoltázsokat kell nézegetnünk, miközben amúgy egész mással szeretnénk éppen foglalkozni, az legalább akkora zaklatás, mint amikor nők után ciccegnek a csatornajavító munkások az utcán. Ha meg egy nő ilyen ruhában zaklat, akkor végképp ne rinyáljon, amikor viszontzaklatják!

Már ha egy szó is igaz az egészből, és nem csak egy túlérzékeny marxista áldozati picsogása az egész.

Amire – ismerve őket és a művelt nyugati példát, amelyet oly lelkesen másolnak – inkább helyeznénk komolyabb téteket. Mert az angolszász egyetemi közeg, annak is főleg a tengerentúli része, sorra termeli ki ezeket az áldozatpózokat. Szemináriumokon, előadásokon, önképző körökön oktatják egymást és magukat, hogy a szabad szemmel jól látható kivételezett létük ellenére hogyan tudják magukat mégis áldozatnak hazudni, és a valódi áldozatoktól ellopni a társadalom megértését, együttérzését, segítségét. Ennek a legprimitívebb (legbutább kékharisnyák számára is befogadható) változata az „Úristen, meg akartak baszni, csak azért, mert nő vagyok!” segélykiáltása.

Kedves Áldozati Naplóíró! Igen, meg akartak baszni. Gondolatban. Elméletben; hogy te is értsd. Ezek a megátalkodott férfiak rád néztek, és sok minden más mellett eszükbe jutott a szex is. (Amíg meg nem szólaltál.) De mivel a férfiak többsége kultúrlény, ezért nem letepertek, megerőszakoltak, pincébe zártak, hanem kedvesen bókoltak, esetleg randira hívtak. Te nemet mondtál, mert a te puncidhoz csak osztály- és/vagy forradalmi alapon lehet hozzáférni, de a történetnek itt véget kellett volna érnie. Ha normális lennél, mint a nők többsége. De nem vagy az, hanem egy ostoba, hazug, megátalkodottan gonosz picsa vagy, aki a valódi áldozatoktól lop.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

20 hozzászólás

  1. Ez esetben nem feltétlenül liberális módszerről van csak szó. Régebben is voltak ilyen némberek. Egyszer egy férfitársaságban hallottam azt a szót, hogy “szűzkurva”, s erre a többiek megvetően rábólogattak.
    Kérdeztem, – Fiúk, ez mit jelent?
    Mondták, olyan nőstényt, aki azzal szórakozik, hogy kiteszi mindenét, azt is, amire senki nem lenne kíváncsi, úgy viselkedik mint egy prostituált, kelleti magát, aztán mikor felcukkolja a férfiakat, visítozik, hogy “ő nem olyan, kikéri magának”. Nagyon utálják ezt a típust.
    Meg tudom érteni a férfiakat.

    • “És hát amikor pináig érő nadrágokat, a ruhából kilátszó seggcsíkokat meg felpolcolt, kivágott dekoltázsokat kell nézegetnünk, miközben amúgy egész mással szeretnénk éppen foglalkozni, az legalább akkora zaklatás, mint amikor nők után ciccegnek a csatornajavító munkások az utcán. Ha meg egy nő ilyen ruhában zaklat, akkor végképp ne rinyáljon, amikor viszontzaklatják!”

      Kedves Naprózsa,

      egyfolytában én is azt kérdem, hogy feltálalják a vacsorát úton útfélen, agresszívabban mint a szexuális munkások, aztán meg elvonúlnak a saját vagy közös leszbikus vackaikba???

      A férfiaktól meg megkövetelik, hogy szûzeknek, érinthetetleneknek és szenteknek tartsák ôket???!!!
      Anno egy elismerô fütty inkább bóknak számított, mint metoo-nak.

      Az ismeretlenekkel való – most oly divatos, utazzunk el valahová bulizni – eszméletvesztésig tartó és boldog boldogtalannal szexuális kapcsolatot létesítô “ismerkedés” az olyan XXI. századi trendi kikapcsolódás, amirôl jórészt emlék sem marad fenn, esetleg egy abortusz erejéig.

      • csakafidesz

        Az ilyen még visít is, ha belemarkolnak a seggébe.. De komolyan: A verbális zaklatásnál hol a határ? Az egyértelmű, ha letapizzák. De ha bókolnak neki? A “milyen szép nő” és a “megdugnálak” között millió árnyalat van. Van olyan nő -nem vicc- aki örül egy “megdugnálak” beszólásnak is, van aki kikéri magának, ha megdicsérik a frizuráját.
        A bajok ott kezdődnek amikor a kihízott képviselőnő kiáll, hogy őt is zaklatták, és elmond egy mesét amit még Andersen se tudna felülmúlni…

  2. Vesztemre rákattintottam a linkre, csak a cikkcímeket olvastam, de az is sok volt, úgyhogy maradok az eddigi gyakorlatnál: csak “másodkézből” olvasok haladár czikkeket

  3. Elolvastam az eredeti cikket is. Egyértelmű, hogy a hölgy kihívóan, provokatívan viselkedik, mert mi is voltunk csinosak és fiatalok, meg most is járunk utcán, látjuk, tudjuk, hogy egy építkezés mellett érhet csinosabb nőket füttyögés, beszólás, elvégre nem akadémikusok kubikolnak arrafelé. De hogy valakit ennyiszer “zaklatnak” az nevetséges. Nem ilyen elvetemült a világunk.
    Viszont eme módszer tudatosan vagy tudattalanul megágyaz az iszlámnak. Pont ezért propagálják az álfeministák és Sargentini féle zöld-libsi muszlimbérencek e témát.

    Mert mit is mondanak a muszlim hódítóink? “Ne járj egyáltalán az utcán, és ha igen, akkor is öltözz zsákba, akkor talán nem fogunk bántani”. Ezt akarjátok elérni, buta libák, az örök és visszataszító mártírkodó rinyálásotokkal? Tessék visszafogottan öltözködni és méltósággal viselkedni, társaságban nem trágárul beszélni, nem felmenni idegenekkel a lakásra “egy kávéra”, avagy férfiakkal versengve alkoholizálva lerészegedni! Ez nem Nyugat-Európa, amit ti olyannyira szeretnétek példaként felhozni, itt még nem barbárok a férfi polgártársaitok. Ha ti magatokat is megbecsülitek, higgyétek el, nem fognak “pár nap alatt 47-szer zaklatni”.

  4. Ez tudatos rombolása a nő-férfi kapcsolatrendszernek, melybe minden beletartozik a kocsiból rádudálástól az 50 év házasságig.
    Az ilyen túlfűtött ego szülte irreális elvárások miatt van olyan sok egydülálló vagy elvált manapság a 30-40 körüli korosztályban.

  5. Szerintem a naplójából azt is ki lehetne olvasni, amikor sokáig nem ment le az utcára, akkor utána hatványozottan jelentkezett a zaklatva vagyok érzés. 🙂

    Valószínűleg az a baja, hogy észreveszik. Nem kell aggódni, néhány év és az lesz a baja, hogy nem veszik észre. Mindkettőért a férfiak lesznek a hibásak. Mert rosszul vannak összerakva. Hehehe…

  6. “Minden, amit tudtál a nőkről, smafu, mi, nők, felsőbbrendűek vagyunk – már az egyenjogúságunk sem elég nekünk”.
    Kb. így értelmezem a zaklatás miatti “panaszkodást”..
    A szerző levetkőztette;-) nekünk ezt a hamiskodó, “de kérem, én úrinő vagyok” típust. Jó volt!

  7. homoródkarácsonyfalváért

    Ez a nyanya melyik városban szokott kimenni az utcára?

  8. Xanax József

    Ezeknek ebbol all az eletuk. Magzatpozban nyikornak egyfolytaban minden szarert. Sot, mondhatuk, hogy a karrerjuk ebbol all. Es igen, nemelyik esettanulmany annyira extrem, hogy konnyen lehet, az egesz kitalacio. Hogy ora figyeljenek. A hercegnore, aki csak “elni” akar, de a gonosz, elnyomo ferfiak nem hagyjak.

  9. Ezt a kis kommentet alig több, mint két napja adtam itt közre egy másik – szintén remek – blogbejegyzésre reagálva. Ha tudtam volna, hogy ez a fenti írás már készülőfélben van, vártam volna még egy kicsit, mert igazából ide illik, szinte illusztráció a felvételen látható nőcsapat (különösen ha a hangot lecsavarjuk!):

    “…de ha megtekintitek ezt a pár perces felvételt, BEPILLANTÁST NYERTEK A KÖZELJÖVŐBE: https://youtu.be/0HDdjwpPM3Y .
    Íme, így bang (sőt, bang-bang!) egy tucatnyi immáron teljesen egyenjogú fehér, tejeskávé, sőt egészen színes amerikai bangónő, akik – miután már teljesen megnyertek minden csatát, s nincs semmi feladatuk, teendőjük, harcuk – a képsorokon látható módon tengetik egyhangú napjaikat.”

  10. Néha nem tudom, hogy ezek panaszkodnak-e, vagy burkoltan dicsekszenek, hogy ők annyira jó nők.

  11. Szíves figyelmükbe ajánlom az alábbi olvasmányt:
    http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0410.htm

  12. Kéretlenül bár, de egy dolgot tudnék javasolni a hölgyikének (bár jelenlegi állapotában inkább “queernek” -“egyre növekvő mértékben használják a nem normatív szinonimájaként” – (amúgy már az is mindent elárul, hogy nem magyarul nevezik meg magukat) keressen egy jó pszichológust, kezdjen el egy hosszabb pszichoterápiát!
    Az LMBTQ-sokat egyébként én következetesen “modernnek” nevezem, mert szerintem ez nem sértő, de pont eltalálja szarva között a tőgyét.

  13. Anno ezeket ket pofonnal gyogyitottak

  14. Mint a 2015 évi szilveszteri ,Kölnben muszlim gazdasági migránsok csináltak a nőkkel és a többi hasonló gaztetteket a balliberális söpredékek – Merkelék ,bírók, Sorosék , ensz-es és eu-s vezetés ,… stb. ilyenek – nem engedik köztudottá tenni ,ami a bírokat Sorosék általi megpuhításuk miatt nem is kapnak bűnöző gazdasági migránsaik büntető ítéleteket. MUSZLIMOK AZ CSINÁLHATNAK AMIT CSAK AKARNAK ,MERKLÉK FELELŐSÉGRE NEM ENGEDIK A MUSZLIM ÉS MÁS BŰNÖZŐIKET FELELŐSÉGRE VONNI ÉS KITENNI AZ EU-BÓL.

  15. Tökéletes látlelet.

  16. POROSZLAI RÓBERT

    ÉS BIZONY VAN ILYEN…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük