A Jobbik és az LMP fej-fej mellett érkezett meg a betonba, és nem értik, mi történt


Puzsér nyomán a Jobbik hivatalos üzenőfüzetét, a Bétahírt is elöntötte a DK kisnyugdíjas szekcióját oly megkapóan megidéző harciláz. Egy hete szinte mással sem foglalkoznak, csak a közvéleménykutató-intézetekkel, külön kipécézve maguknak Závecz Tibort, akit lassan jobban gyűlölnek, mint a Puszták Rémét.

Alacsony színvonalú összeesküvés-elméleteik szerint ezek az intézetek hazudnak, összebeszéltek a Jobbik és az LMP ellenében, a vesztüket akarják. Kétségbeesetten a tükörben keresik a hibát, mióta a Jobbik a bejutási küszöböt simogatja úgy felülről, ahogy nemrég Heller Ágnest alulról, az LMP pedig (divatos, rendszerellenes, örök kívülálló párt létére) a fasorban (hehehe) sincs.

Pedig ezt ők kúrták el, és nem is kicsit, nagyon!

Persze nem csak elkúrták, hanem hagyták magukat átverni. Több mint bűn, hiba volt leállni a szocikkal és Gyurcsánnyal paklizni. Vagyis pozíciókról seftelni – amivel Puzsér az óbaloldalt vádolja. Mert ők is benne voltak, csak az utolsó körből kihagyták őket. Átverték, kihasználták, megkárosították őket, mehetnének is a tévéügyvédhez, ha legalább felfognák, hogy mi történt velük. A régi, általuk csak óbaloldalnak nevezett MSZP-DK-kalauzhalak csoport úgy vette őket palira, ahogy a kezdő turistát szokták majoránnával a bulinegyedben.

Szerencsétlen hülye Jobbik és a szerencsétlen hülye LMP azt hitte, ha nyitnak az óbaloldal felé, tárgyalgatnak velük és néha közös színpadra állnak, azzal szavazókat tudnak elcsábítani tőlük. A szavazók viszont nem jöttek, hanem mentek. Látták, hogy teljesen mindegy már, hogy kivel szimpatizáltak valaha, az égadta világon semmi különbség nincs az ellenzék pártjai között, pont ugyanazokat a mondatokat hallják mindegyiktől. Akkor meg – tették fel maguknak a kérdést –, miért is ne a legerősebbre, a leghangosabbra és legcsillogóbbtekintetűre, legelkötelezettebre, legdühösebbre szavazzak?

Így lettek a szavazóikból (újra) mometumosok, dékások, szocialisták.

A Jobbik választói a néppártosodás előtt minimum felerészben a régi szoci szavazókból kerültek ki, mivel az obligát cigányozás mellett pont ugyanazokat az értékeket képviselték, amiket az MSZP is hangoztatott a liberális fordulat előtt. A kapitalizmus/kapitalista-ellenességben és újraelosztási kérdésekhez való hozzáállásuk egy az egyben azonos volt a régivágású szocikéval, tulajdonképpen csak a szélsőséges emlékezetpolitikájuk és a túlzásba vitt magyarkodás tartotta tőlük távol az MSZP hagyományos szavazóbázisát. Amint ezekből visszavettek, könnyedén kúsztak 20 százalék fölé a népszerűségi listákon, az MSZP meg ugyanennyit veszített a támogatottságából. A járadékosok képviselete és a prolikra hangszerelt rasszizmus népszerű a posztkádári kisemberek között, hasított is a Jobbik.

Az LMP más úton indult el hajdanán. Azt mondták, hogy lehet más a politika, nevüknek is ezt választották, és korlátozott mértékig, de ebből állt a népszerűségük. Amint nekiálltak seftelni az óbaloldallal, Gyurcsánnyal és a szocikkal, később pedig a posztfasiszta Jobbikkal, utálkozva fordultak el tőlük a szavazóik. Mert ezek szerint mégse más a politika, akkor meg miért kellene trapéznadrágos, szélkerekes futóbolondokra szavazni a normálisnak tűnő politikusok helyett? A legkitartóbb lehetmásoknak meg ott van a Kétfarkú.

Az MSZP-DK és a kalauzhalak pedig röhöghetnek a markukba, mert a Jobbik és az LMP annyira akarta a szavazóikat, hogy felszámolták önmagukat.

Tisztul az ellenzéki térfél, május végén valószínűleg megint elköszönhetünk pár formációtól, ami azért nem akkora tragédia. Gyurcsány viszont örökké a nyakukon marad, megint ő bizonyult a legügyesebbnek, de ez szerencsére nem a mi bajunk.

Závecz Tibortól meg az EP-választás után illene bocsánatot kérni…


  Nyilvánvaló Kapitány

7 hozzászólás

  1. Azért egyet nem kellene elfelejteni: a Jobbik is és az LMP is, addigi legjobb eredményüket érték el 2018 áprilisában. Igaz, hogy azóta mással sincsenek elfoglalva, mint az önmegsemmisítéssel, aminek meg lesz az EP választáson az eredménye (remélem).

  2. Belpesti romprolik és kültelki rémprolik, mikor egybesülnek.

  3. Szociáldemokraták,
    Kisgazdák,
    Miép,
    MDF,
    SZDSZ,
    MoMa,
    Jó az időrend, volt még valamii?

    Melyik lesz a következő?

  4. Volt egy munkatársam, s mikor keménynek adta elő magát (hülyéskedett) azt mondta egyik öklét a másikba ütögetve: “Chichago mi? Bele a betonba mi?

  5. Zsebe László

    Kretén Zazrivecz csicskáknak nem mondták amikor hűségesküt tette (Spinoza) hogy a ballibcsik már az elvtársaik?!
    Závecz mindig a balliberálisok elemzője volt.

  6. Ezek ugyan olyan magyar gyülőlő személyek,csak különböző párt nevek mögé bújnak.

  7. POROSZLAI RÓBERT

    szok ez így vanni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük