A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a belső ellenséggel való leszámolás visz el a hatalomig


Kerék-Bárczy volt már minden, talán akasztott ember is. Az viszont tényleg parádés, ahogy a megboldogult MDF gazdaságpolitikusából, Bokorlajos pszeudokonzervativizmusát érintve eljutott a Demokratikus Koalíció szabadelvű részlegének kirakatfigurájáig, most meg egy laza mozdulattal visszarepült az 50-es évekbe és a belső ellenséggel akar leszámolni.

Az ÉS nemrég indított egy publicisztika-sorozatot, melyben libnyaf popsztárok (Majtényi, Lendvai) vallanak arról, hogy ha Magyarországot úgy lehetne irányítani, mint a SimCityt, akkor ők mely csúszkát hova igazítanák a demokratikus irányítópanelon. KBSZ annyira felizgatta magát a lehetőségen, hogy nem is az általa ideálisnak tartott berendezkedésről vetette papírra álmát, hanem egyenesen programadó forgatókönyvet vázolt a hatalom megszerzéséről és az utána szükséges legfontosabb lépésekről.

Mi más is lehetne egy kormányzásra készülő baloldal legfontosabb feladata, mint a leszámolás?

Ezeket az információkat szisztematikusan kell gyűjteni és elemezni, s ennek során objektívnek kell maradni. Vagyis nem lehet különbséget tenni a bűnösök pártállása között. Ki kell mondani, ha olyan valakiről derül ki, hogy összejátszik az orbáni rendszerrel, aki a barátunknak vagy párttársunknak hazudta magát, nem szabad többé barátnak tekinteni, hanem maffiózók ügynökének kell bélyegezni. Az árulók megnevezése, kiközösítése és jogi eljárás alá vonása erősíti azt a csoportot, amely kiveti őket magából.”

Fordítsuk magyarra ezt a demokrata hitvallást! A kormányzás célja az ellenség ledarálása. Az ellenség ledarálását viszont azzal kell kezdeni, hogy még ellenzékben ledaráljuk a közöttünk settenkedő, sorainkba férkőzött ellenséget és nem azért, mert esetleg akadályozó tényezők lennének, hanem mert ellenségből vannak. Az ellenségnek meg vesznie kell.

Fincsi.

Tulajdonképpen most kell örülnünk a magyari polgárok bölcsességének, hogy a Munkásőrséget feloszlattuk idejében…

További ajánlott irodalom Joszif Visszarionovics Sztálintól: A pártmunka fogyatékosságairól s a trockista és egyéb kétkulacsosok felszámolását biztosító rendszabályokról.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Nincs hozzászólás

  1. Ha az orbáni NER rendszerváltással (“fülkeforradalom”) jött létre, akkor a demokráciához való visszatéréshez is rendszerváltás szükséges. Ehhez hozzátartozik a rezsim kádereinek, kollaboránsainak az eltávolítása, az érintettek felelőpsségre vpnása és a kormánydokumentumok nyivánossá tétele. Nem értem, mi ebben a meglepő, ’89 után is ez volt (az más kérdés, hogy pl. az ügynökkérdés nem lett rendezve).

  2. Ha az orbáni NER rendszerváltással (“fülkeforradalom”) jött létre, akkor a demokráciához való visszatéréshez is rendszerváltás szükséges. Ehhez hozzátartozik a rezsim kádereinek, kollaboránsainak az eltávolítása, az érintettek felelőpsségre vpnása és a kormánydokumentumok nyivánossá tétele. Nem értem, mi ebben a meglepő, ’89 után is ez volt (az más kérdés, hogy pl. az ügynökkérdés nem lett rendezve).

  3. Nem kell csodálkozni az ilyen embereknek, mint KBSZ eszmevilágának bakugrásai miatt, mert nekik egyszerűen nincs eszmeviláguk. Mindig annak a talpát nyalják, akitől a fizetést kapják. Tehetségtelen, jellemtelen söpredék, akik ha a hatalmat a kezükbe tudnák kaparintani a nem riadnának vissza a legsötétebb terrortól sem.
    Ilyen a vezérük Gyurcsány is, hát akkor milyenek lehetnek a kutyái? Olyanok, mint KGYB, meg a többiek, akik csaholva követik a gazdi idegrángásait.

  4. Nem kell csodálkozni az ilyen embereknek, mint KBSZ eszmevilágának bakugrásai miatt, mert nekik egyszerűen nincs eszmeviláguk. Mindig annak a talpát nyalják, akitől a fizetést kapják. Tehetségtelen, jellemtelen söpredék, akik ha a hatalmat a kezükbe tudnák kaparintani a nem riadnának vissza a legsötétebb terrortól sem.
    Ilyen a vezérük Gyurcsány is, hát akkor milyenek lehetnek a kutyái? Olyanok, mint KGYB, meg a többiek, akik csaholva követik a gazdi idegrángásait.

  5. Csuda aranyos kis társaság.
    Talán,már a leninfijúkat is újra a demokratikus hadrendbe vonták? Netán a tasnádi által alapított csapat lesz az erő szakszervezetük?

  6. Csuda aranyos kis társaság.
    Talán,már a leninfijúkat is újra a demokratikus hadrendbe vonták? Netán a tasnádi által alapított csapat lesz az erő szakszervezetük?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük