A Birodalom

Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter szerint az Európai Unió csak úgy veheti fel a harcot a rivális szuperhatalmak ellenében, ha birodalommá alakítja önmagát. Sokat elárul az általa kívánatosnak tartott jövőről, hogy Amerikát és Kínát említette, mint rivális szuperhatalom, nem Oroszországot, és ez különösen annak fényében meglepő, hogy másról sem hallunk mostanában, mint hogy Oroszország el akar minket foglalni, az civilizációnkra tör, minden percben támadhat, de legalábbis befolyásol, érdekszférába von minket. Mint annyiszor a történelemben, lehet, most is pont fordítva van minden, mint ahogy azt fennhangon hirdetik nekünk, álmélkodó jobbágyoknak, az viszont biztos, hogy a politikai korrektség béklyójában fuldokló nyugati politikai elit megint az expanzió lehetőségét keresi, a birodalommá alakulással akarja orvosolni minden belső problémáját.

Európa történelmének legtöbb kataklizmáját a két segghülye nép, a francia és a germán okozta az elmúlt ezer évben. Senkinek nem kell meglepetést színlelnie, megint ezek akarják birodalommá egységesíteni az amúgy rengeteg szempontból egységes kontinenst. Az egyetlen újdonság (valamennyire), hogy ma nem egymás ellenében, hanem egymás szövetségeseként képzelik mindezt el, mintha csak a frank birodalmat akarnák újra felrajzolni a térképre. A részletek persze sokban nem változtak, a független államalakulatokat, legújabban a nemzetállamokat akarják legyőzni, elfoglalni, magukba olvasztani, hogy aztán – az eddig megszokotott menetrend alapján – jöjjenek a barbárok keletről és az európai egyensúlyt fenntartani akaró britek északról, hogy végül megnyissák a vércsapot és megint elölről kezdődjön minden.

De mindig újra meg újra megpróbálják.

A francia ötletgazda úgy nyilatkozott, hogy – ez esetben – „nem leuraló birodalomról, hanem békés birodalomról” van szó. A „békés birodalom” szövege az európai elit által imádott hazug oximoron mintapéldánya, egyszerre jele a petyhüdtségnek és a szómágiával elfedett agresszív mohóságnak. Békés birodalom ugyanis nem létezik, a birodalomnak erőre van szüksége ahhoz, hogy a birodalmon belül rendet tartson, a birodalmon kívül pedig érvényesítse az akaratát. A ma létező birodalmak se békések, unalmas pillanataikban, amikor nem a hátsó udvarukban kell rendet tartaniuk, akkor egymás befolyási övezeteiket próbálják elcsaklizni és nyílt háborúk helyett polgárháborúkat robbantanak ki.

„Hűbéresítés az, mikor az Egyesült Államok területén kívüli szankciókat vet ki az Európai Unióra, vagy amikor vámot vet ki az acélra és az alumíniumra, mellyel közvetlenül hatással van az észak-francia acélgyárak munkásainak életére. Hűbéresítés az is, amikor Kína úgy dönt, hogy Európa stratégiai infrastruktúrájának jelentős részét felvásárolja, vagy amikor az önvezető autóinknak amerikai navigációs rendszerük és ázsiai akkumulátoraik vannak.” – olvasható a neokohn.hu összefoglalójában. Röhöghetnénk, de sajnos ez nem vicc. A francia szeretne a világ szemében egy aranyos kisállatnak látszódni, hogy mindenki úgy kereskedjen vele, ahogy neki kellemes, de Európán belül pont hűbéresíteni akar. Szeretné, hogy a vitatkozó, elégedetlenkedő, saját ötletekkel rendelkező belső ellenséget megbüntetni, gazdaságát lefojtani, politikai vezetőit eltiltani a politizálástól – ahogy ezt Manfred Weber, a birodalom eszméje német prófétája konkrétan ki is mondta. Az önvezető autók problémája pedig árulkodó példája a nyugati politikusok szűklátókörű ostobaságának, hiszen ha nem erőltetnénk az elektromos autókat (amibe az áramot a benzines meghajtásnál sokkal szennyezőbb szénerőművekben termelik) és képesek lennénk normális hadiipart működtetni (ahol az oroszok, az amerikaiak és az izraeliek fejlesztik a saját rendszereiket), akkor nem kellene az amcsiktól navigációs rendszert, a kínaiaktól pedig akkumulátort vásárolni.

A francia külügyminiszter szavai arról is árulkodnak, hogy továbbra se képesek kinőni a gyarmattartó korszakukat, beleragadtak a logikájába. Egyenlő felek közötti, kölcsönösen előnyös üzletről nem is hallottak, csak az erő nyelvéből értenek, az erő nyelvén szólnak ők is. Amerikára gyarmattartóként tekintenek, Amerika mellett magukat félszabad afrikai gyarmatnak érzik. Európa keleti felén pedig – miután kipanaszkodták magukat a gonosz, elnyomó USA miatt – pont azt a gazdasági modellt szeretnék életbe léptetni, amivel Afrikában dolgoznak. Térségünket félszabad félperifériának szánják, saját valuta és saját tőke nélküli határterületnek, a birodalom központi területe termelő kapacitása kiegészítésének. Olyan gazdasági övezetnek, ahol a kevésbé jövedelmező ágazatok működhetnek alacsony bérekkel és alacsony hozzáadott értékkel. És ha ezek a területek fejlődni merészelnek, akkor jöhet a szokásos jogállami kamueljárás, aminek a vége egy mesterségesen előidézett gazdasági krízis.

Nagy-Britannia kiválása „felelősséget ró ránk, hogy egyértelműen kimondjuk, az EU elhagyásának hihetetlenül magas ára van, — gazdasági, pénzügyi, politikai értelemben egyaránt — amit a britekre nézve nagyon sajnálok.” A francia külügyminiszter nem szarozik, kimondja, nem áll érdekükben a tisztességes megegyezés Londonnal, meg akarják őket büntetni a többiek, a vonakodók okulására.

Vagy birodalom, vagy halál! – üzeni a gazdi a központból.

A franciák ma megpróbálják vegyíteni a németek cro-magnoni birodalomépítő módszerét a saját fejlesztésű gyáva, sunyi aljassággal, megalkotni azt az egységes birodalmi logikát, ami megfelel mindkét elmebeteg népnek. Hogy más mit akar, az le van szarva; megy a tank vagy a bank – ahogy a ‘90-es évekbeli viccben. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a menetrend nem változik, a birodalom felépülése után vagy Szmolenszk és Moszkva között fagynak meg félúton, vagy a barbárok érkeznek kelet felől.

Mind a kettőnek látszódnak jelei, mi meg készüljünk a legrosszabbra, csak kivételesen próbáljunk meg kimaradni belőle.

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

11 hozzászólás

 1. Avatar

  A francia közgazdászok, mainstream gazdasági és társadalmi szakértők és a velük egyívású balos és közép politikusok, mélyen a seggükbe vagy egymáséba néztek és meglátták a jövőt, másoknak.

  (Végül is ők kívül vannak a seggükön!)

 2. Avatar

  Erdekes fejtegetes a jelen es a jovo sorsaval kapcsolatnba. A kovetkezo (III .) Vilaghaborut Europaban akarjak kieroszakolni . Ez az europai lakossag totalis pusztulasahoz fog vezetni .S noha az EU elmelete Angliabol sugall azert ok nem kivannak az Europat erinto vilagegesben resztvenni.
  A lehetoseg adva volt es meg ma is letezik . Fogadjak be es keveredjenek el a migrans milliokkal .Igy eltunhetnek atom eges nelkul . Vagy jon a
  borzalmas Halal.
  Jo lenne egyszer mar megnezni hogy kik ezek a lenyek akik az emberiseget a szornyusegek utjan korbacsoljak evezredek ota .

 3. Avatar

  “Európa történelmének legtöbb kataklizmáját a két segghülye nép, a francia és a germán okozta az elmúlt ezer évben.” A tényszerű megállapítás mellett figyelembe kell venni napjaink realitását. A magukra húzott invázió, nem erősítette, inkább gyengítette őket. Ha ez ebben az ütemben folytatódik, nem a birodalomépítést, hanem a túlélést kell a stratégiájuk középpontjába állítani. Ha az új honfoglalók megerősödnek végük lesz!

  • Avatar

   Európa történelmének legtöbb kataklizmáját a pöffeszkedő, magát minden más népnél értékesebbnek tartó -azaz náci- zsidóság okozta. A két hataloméhes sötét népség -francia,germán,de ide vehetők az angolok is- tökéletes báb és végrehajtó. Persze ezt a MaccabiFidesz alatt nem lehet leírni.

 4. Avatar

  Nagyon jó cikk. Csak egy kis bibi van a tervetekben, ti, a világ egyik legsunyibb, és leggyávább élősködő országa, vagyis franciák:
  Lekéstetek.
  A rabszolgának behívott néger és arab bandátokat a saját területeteken nem tudjátok úgy kezelni, mint egykoron a gyarmataitokon, mert bent vannak, nem küldhetitek rájuk a katonákat, akiknek baj esetén van, volt hová hazamenekülni. Ezek mint a vírus, ti pedig francia felsőosztály, politikusok, és “elit” mint a rák belülről pusztítjátok el magatokat.
  Mára sikerült a leghülyébb módon saját magatokat leigázni, és mi már nem vagyunk gyarmat, hanem ti lesztek a középkori iszlám horda gyarmata. Vagy pedig a belháborútok áldozata.
  S hiába sírtok majd, mi, akiket még most is, mikor már nyakatokon a mozlim kés, még mindig szapultok, megígérjük, nem fogunk felszabadítani. Megvárjuk míg legyengültök. Pont úgy mint ahogy ti tettétek velünk a tatár, török, osztrák, s legutóbb a szovjet elnyomásaink alatt.
  A történelemben most először érzitek meg valójában (beleértve Hitlert is) milyen gyarmatnak lenni.
  Mi pedig ha észnél vagyunk, végre felszabadulunk.
  Ha nem tudnátok, nyugati felfuvalkodott idióták, a történelem tud jókora pofonokat osztogatni, erről mesélhetnének a letűnt népek tucatjai.

  • Avatar

   Az első náci is francia volt, Napóleonként híresült el.
   Maga alá gyűrte Európát, Még Moszvát is lerohanta. Igazn csúnyán elverték többször is. Sajno az orosz-angol csapatok nem foglalták el Párizst, emiatt Napóleon tovább folytathatta népírtó politikáját !
   Hitler hasonlóan indult, Moszvát viszont csak távcsővel láthatta. De az orosz – angol csapatok tanultak, és elfoglalták Berlint, viszont Párizst megint békén hagyták.
   Most Macron próbál császárként szédelegni ?? Remélem, Párizs is olyan bombázásban részesül mint Lipcse, Drezda, Hamburgés Berlin.Talán akkor megint béke lesz Európában a követlező 100 évre !!!!

 5. Avatar

  A cikk végre – ha szőrmentén is – megpendíti azt a valóságot, amely mentén szerveződik az a bizonyos “Európa”, amihez a hazai értelmiség öt évszázada felzárkóztatni akarja hazánkat, s annak jóravaló népét. A Frank Birodalom, ami valójában, saját megszerkesztője szerint Imperium Chirstianum, illetve az orbis Romanum felújítása lett volna. A németek (alemannok) és a franciák (frankok) egyaránt germán népesség volt eredetileg, akik igazi belső szervező törvénye az ököljog. Nagyobb ököl, nagyobb igazság. Ugyanakkor a Birodalom, mint eszme azóta – 800 óta – kísérti ezeket a balfékeket. Franciaország a Nyugati Frank Királyság, a németek a Keleti Frank Királyság (843 Verdun-i szerződés). Azonban az eszme valójában nem máshonnan ered a germánoknál, mint Atilla hun birodalmától. Ugyanis ott tanulták meg a Birodalmat, mint intézményt. Nem Róma volt a minta, még véletlenül sem. Ahogy a hűbériség is, mint
  szerveződési forma a pusztákról származik.
  De, hogy belőlük lesz-e Birodalom? Nem lesz. Mert bármilyen birodalmat is akarunk létrehozni, annak szüksége van lakosságra. Méghozzá saját lakosságra. Ez pedig épp most fogy el. A francia és a német is. Nyugdíjasokkal nem lehet Birodalmat alkotni. Ahhoz lendület kell, erő és bátorság, ez viszont nincs.

 6. Avatar
  Rácz Zsolt

  Sajnos nem fogunk tudni kimaradni belőle, szopni fogunk.

 7. Avatar

  Nagyon tetszett. A két segghülye nép telitalálat.

  Zsolt

 8. Avatar

  Na, cenzúra van? Még egyszer: Európa legtöbb kataklizmáját a magát “kiválasztottnak”, a többi népet alacsonyabb rendűnek tartó zsidóság szabadította ránk. A segghülye hataloméhes francia, brit és germán népség csak eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük