Hamburgi idiotizmus

Azon már senki nem csodálkozik, már aki nem hülyébb, mint fél pár rendőrcsizma, hogy a németek időről időre túltolják a korrektség-bringát, de most annyira jól sikerült, hogy a saját bringájuk szembejött velük és elütötte őket.

Történt, hogy az élelmiszerkereskedelmet láthatóan a Szomszédok Madaras Bandija mellett kezdő Edeka cég húzott egy merészet, és a kötelező pc és érzékenyítés jegyében minden külföldi terméket lesöpört a saját polcairól a hamburgi kikötő melletti boltjában. A helyszín nem meglepő, hiszen Hamburgban bontogatta a szárnyait az ősellenség, Anglia gombafejű bandája, a kommunizmust popzenével hirdető Beatles, a városban található a legnagyobb szex- és erotika negyed, és a Munkáspárttól balra eső Sankt Pauli futballklub is az északi kikötővárosban székel. Más szóval, Hamburg multikulti, pc, befogadó, toleráns, nyílt, blablalba.

De ez a mostani performansz már minden határon túlmenő hülyeség, ami – és ezt nyomatékosan kijelenthetjük – elmeorvosért kiállt.

Az antirasszizmus jegyében minden külföldi terméket levenni a polcról, hogy a szerencsétlen lengyel vendégmelós újra 1980 csukaszürke Varsóját lássa lelki szemei előtt, azért még egy tátikás szemináriumra is erős ötlet. A szegény, magát nyilván liberálisnak valló cégvezetők pedig ezzel kívánták demonstrálni, hogy milyen tuti is, ha telis-tele vagyunk külföldi árukkal, termékekkel, és természetesen a mindenfelől beözönlő – magát menekültnek hazudó – humanoiddal.

Erről szívesen megkérdezném a békési, hevesi dinnyetermesztőket, az egykori cukoripar beszállítóit, az egykori se szeri, se száma vágóhidak henteseit, hogy ők mit gondolnának erről. Mert 1990 után szép lassan (néhány ágazatban gyorsabban) jött a cseh, az osztrák, olasz, szlovén, lengyel, kínai cucc, a magyar gazda, melós meg mehetett játékgépezni, vagy rabszolgának germánföldre.

És most következzék néhány ellenpélda libsi barátainknak, akik mindig is a tőke és munkaerő szabad áramlásában, a piac önszabályozó erejében és az SZDSZ-ben hittek.

Azért mázli, hogy az utóbbi már nincs.

Az imádott bankárgyerek, Macron Citroёnből száll ki, ha meg akarja Trump tökeit, illetve kezét szorongatni. Anno Sarkozyt oly egyértelműen baszta le a komplett francia sajtó, mert nem Le coq-ban (hanem Nike-ban) joggingolt, mint a pengősmalacot, és hát II. Erzsébet sem Mercedesből integet a sok sápadt alattvalójának, hanem Bentley-ből, arról már ne is beszéljünk, hogy Akihito is Toyotával nyomja.

És hogy ne érjen minket a vád, hogy csak a nobilitás ügyes-bajos dolgaival foglalkozunk, megjegyezhetjük, hogy, mi, itt Magyarországon egész jól meglennénk osztrák cukor, spanyol kígyóuborka, szlovák tej, cseh májas, és horvát ásványvíz nélkül is. De ha germán barátainknak ennyire fel akarják magukat adni, hát tessék, szüntessék meg a komplett gépiparukat, autógyáraikat, pénzügyi szektorukat, és minden mást, ami súlyos száz milliárdokat termel nekik (lásd. német jólét!), ne az alapból hitvány mezőgazdaságukkal és élelmiszer-termelésükkel mutassanak példát! Az előbbieket majd átveszi Kína, vagy valamelyik orosz milliárdos, vagy épp a japcsik töltik ki a piaci űrt, és akkor majd lesz Münchenből, meg Stuttgartból India-külső és örvendezhetnek a sokféleségnek.

Bár enélkül az is lesz.

Facebook hozzászólások

  Alfred Stokes

Alfred Stokes

5 hozzászólás

 1. Avatar
  Feri Tekeri

  “…elmeorvosért kiállt.”
  ugyan máá’ – hagyjuk őket dögleni, ne szenvedjenek

 2. Avatar
  Gáspár Anett

  “majd lesz Münchenből, meg Stuttgartból India-külső és örvendezhetnek a sokféleségnek”
  Jó úton haladnak affelé.
  Aztán meg, amikor már ellepte őket a fek(Ália)ete barbár horda, akiket önszántukból ingyen tartanak el, rövid időn belül felszámolják azt a ma még gazdag Németországot.
  A németek már most menekülnek, leginkább Közép-Európába, sőt, hozzánk.
  Velünk akarják eltartatni a Merkel által behívott sátánfiakat?
  Teljesen leamortizálják Nyugat-Európát.
  Nem tudom, hogyan fogjuk megúszni. Mert ha a határaink zárva, Nyugatnak elemi érdeke, hogy bent maradjunk az EU-ban, és innen szívják el a még maradék energiánkat, javainkat, míg az egész földrész be nem dől.
  Háború van.

 3. Avatar

  Végül is a holland tojás is Auslender… 🙂 Meg mérgező egy picit. Robbantani ugyan nem tud,de szép tartalma van.

 4. Avatar
  Karácsony Márti

  Nem szeretnék stréberkedni, de muszáj megjegyezni, hogy nem “kiállt” hanem kiált, ugyanis a kiállt egészen mást jelent… az áll igéhez van köze, a kiált-ban pedig a kiáltani az alapige.

  • Avatar

   Nem mentegetni akarom,hiszen a helyesírást anno taníthatták Neki.
   Gondolom,van egy 8 órában a gép mellett ülő Istenadta,Akinek dolgoznia kell.
   A mai szösszenetnyi időnkben legfeljebb,MI javíthatjuk ki a szöveget,akiknek ezzel KELL dolgoznia,az véteni FOG!
   És a kommunizmus idején is kijött egy hír,pedig az nyomtatott sajtó volt,miszerint hatalmas pánik a Baross téren. Csak a nyomda ördöge felcserélt két betűt. A PÁNIK szóban.
   Igaz,hogy ezt a kabaré prolongálta,tehát lehet kamu is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük