Fehérek és európaiak


Na, most végre tudjuk, mit jelent az a sor, hogy „fehérek között egy európai…”

A fehérváriak még nem tudták. Jól be is olvasott nekik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázattal foglalkozó szakértői bizottság. Megnézték a pályázatukat meg a kisfilmjüket, és leszögezték: ezek a székesfehérváriak igazi világvégi suttyók, amolyan Lajtán túli fasiszták. Fogalmuk sincs az európaiságról. Még, hogy kulturális főváros?

Mint kiderült a baj az volt, hogy a fehérvári Tele Élettel kisfilm „a fehér, keresztény Európa propagandafilmje.”

A pályázó megyeszékhely polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy „a szakértők hiányolták a szegényeket és a migránsokat, sokallták a keresztet és a templomokat, illetve azt, hogy mi erre értékként tekintünk. Volt olyan biztossági tag – egy belga politikus –, aki kifogásolta, hogy a pályázatnak az identitását, a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkörre alapoztuk.” Külön kifogásolt pont volt, hogy a kisfilmben „mindenki fehér”.

Ha helyesen értjük, akkor ez azt jelenti, sehol egy igazi európai.

Sehol egy néger, egy arab, egy sárga, sehol egy mecset, vagy legalább egy minaret, de még egy vacak imaszőnyeg sem látszik sehol.

Nem európai immár egyetlen város sem, ahol nincs valamire való iszlám terrorista-sejt, nincsenek csadorban lődörgő asszonyok, vagy ahol vannak miniszoknyát viselő és félelem nélkül sétáló, esetleg sötétedés után is futkározni bátorkodó lányok.

Nem európai immár egyetlen város sem, ahol nem énekel napjában ötször a müezzin, ahol nem bontanak le legalább időnként egy templomot, nem döntenek le olykor-olykor egy-egy keresztet, ahol az iskolában nem lehet burkát viselni, viszont olyanokat tanítanak, hogy evolúció meg Homérosz…

Fehérek közt egy európai? Ez ma már értelmezhetetlen.

Annak van értelme: európaiak között egy fehér…

Ma még…


  Ratius

14 hozzászólás

  1. En special akkor aggodtam volna ha brusszelbol oket mondanak ra. Ez egy jo dolog, megerositi bennunk hogy jo uton jarunk 🙂

  2. Európában az ember színe a fehér!
    Afrikában a fekete, míg Ázsiában a sárga.
    Ez így helyes. És maradjon is ez így!

  3. Milyen kár, hogy nagyanyám szülővárosa, Hajdúnánás nem indult. A szép régi címer kétszeresen is illusztrálja, hogy mi az egészséges hozzáállás a mohamedán hódítókhoz. Attól a belga debilek talán szívrohamot is kaptak volna:
    https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Hajd%C3%BAn%C3%A1n%C3%A1s

    Közben lehetett volna udvariasan mosolyogni rájuk, hogy ez itt a mi nemes hagyományunk, aminek a megsértésére ugye senki sem merne vetemedni?! Mert hajdú eleink azért hullatták a vérüket, hogy mi most itt lehessūnk ezen a világon a saját világunkban.

    (A belga elvtársaknak kívánok sok-sok önérzetes kongói “menekültet”.)

    • Szevasz Testvér!
      A gyulai vár nyugati falába is be van cuppanva négy oszmán ágyúgolyó, emlékeztetve a helyieket, (és remélhetőleg a túristákat is) hogy legyen életösztönük. Nem is bírták elfoglalni, csak kiéheztetni dicső sztrongholdunkat, mert a redvás lustanémet gnóm Habsburgok lexarták.

  4. Valami hasonló gondolatok ébredtek bennem, mint amit az előttem szóló megfogalmaztak.
    Se több, se kevesebb. A balga belgák pedig menjenek az édesanyjuk büdös…nna oda!☺

  5. Székesfehérvár jó videót hozott össze. Aki beleköt az szándékosan teszi. Igazán kíváncsi lennék hogy a Brüsszeli szakértői bizottság, miét mondta, amit mondott. Lehet hogy jó lenne vagy 2 hétre Malmö-be küldeni őket a migránsok közé, ahol már a tűzoltók is csak rendőri védelemmel járnak.

    http://hungaryexpres.com/sved-kepviselo-vette-vedelmebe-magyarorszagot-mindenki-megdobbent-mikor-magyarul-szolalt-meg/

  6. DOBOS GYULA

    Talán fel kéne hívni a belga(milyen?) köcsögfán üldögélők figyelmét arra a törtélmenyi tényre: az iszlám néhányszor már megpróbálta elfoglalni európát.A legutolsó próbálkozást épp a MAGYAR NÉP akadályozta meg. Még ha rá is ment az országa. Emlékezz 1526
    U.I. “A született belgák hova álljanak?” Kérdezte Khon a flamand vallon haderő sorozásakor.

  7. DOBOS GYULA

    Nos, aki érti annak nem kell magyarázni.

  8. Derszu Uzala

    Az a gyökér “belga” (létezik ilyen nép?) csak vigye haza az összes migránst,ha annyia kell nekik.Tulajdonképpen gyakorlatilag az összes kongó-medeceit odavihetik,elvégre Kongó II.Lipót magángyarmata volt.Mármost,ha Belgiuman kevés a hely – Belgium nem olyan nagy ország – akkor annál inkább vigyék oda az összeset.A kongóiak majd feltámasztják az emberevés régi szép szokását,ami arrafelé mindig is dívott.Ha az őslakos “belgákat” zabálják fel,annyival is több hely lesz a migránsoknak.
    Ha ezek ellenére kevés a hely,a felesleget átküldhetik Portugáliába Antonio Guterresnek.Hát ha szerinte a migráció jó dolog,akkor ebből a saját hazáját csak nem akarja kihagyni?!
    Egyébként a magyar kormánynak ebből az egész ENSZ-tervezetből ki kellene szállni.Ha ők öngyilkosok akarnak lenni,ám tegyék – de minket nem kényszeríthetnek erre.(dr Rácz Jenő – korábbi eü.miniszter,még korábban becsületes baleseti sebész – nagy mondása szerint:”Ne vitatkozz hülyével,mert Téged is annak néznek.”).
    És akkor már csak egy új Hunyadinak,Zrínyinek,Dobónak,vagy Szondynak kellene születni,aki(k) ezek után nem a déli,hanem a nyugati határt védené(k).

    • A Kongóból vissza települő “belgák” nagyon gazdagok voltak és fennhordták az orrukat.Most az ő bűneikért szívnak a többiek.Már a hetvenes években sok ,mindenféle színű embert lehetett Brüsszelben látni,nem csodálkozom a mai történéseken.A lelkiismeretfurdalás pedig furcsa helyzeteket teremt.

  9. homoródkarácsonyfalváért

    “Volt olyan biztossági tag – egy belga politikus –, aki kifogásolta, hogy a pályázatnak az identitását, a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkörre alapoztuk.”

    És ezt az illetőt nem éri baleset? Egyszerűen hihetetlen kártékonyak.

  10. Hát lehet, hogy a címet nem lehet ezzel a kisfilmmel elnyerni, de egy belga, vagy holland ingatlankereskedőnek, aki magyarországi inagatlanokat szeretne belgáknak, hollandoknak eladni, nagyon jó reklám lenne!

  11. Delen amerikåban a feherek azt mondjåk a szinesböruekröl hogy “ha tudtuk volma mi fog törtenni sajåt magunk szedtuk volna le azt a rohadt gyapotot”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük