Amikor a jordán hercegből emberi jogi főbiztossá vedlett csóka védi az emberi jogokat az őslakos európai emberektől


Ismerik Zeid Ra’ad Zeid Al-Husseint? A jordán királyi család sarja, aki történetesen az ENSZ emberi jogokért felelős főbiztosa 2014 óta.

Korábban hazája állandó ENSZ nagykövete volt, szóval hozzászokott a sóhivatalosdihoz. A minap valami alapítványi koktélpartyn védte (persze verbálisan) az emberi jogokat az ENSZ-es fődiplomata, például olyanokkal szemben, mint a még meg sem választott Donald Trump, vagy olyan jelenleg is regnáló politikai figurák, mint Milos Zeman, Robert Fico, vagy éppen Orbán Viktor.

Merthogy a jordán királyi család sarja szerint Orbán Viktor is a felsorolt urakhoz (és Marine Le Penhez) hasonló módszereket alkalmaz.

És pont, mint az Iszlám Állam – mintegy módszertanilag.

Nem tudni, hogy a jordán királyi család sarja hány pezsit tolt le a jogvédő alapítványi speech előtt, de az biztos, hogy nem járt még se Csehországban, se Szlovákiában, sem pedig Magyarországon. Ezekben az országokban ugyanis nem tekéznek emberfejekkel a terroristavezérek, nem ölnek halomra senkit a vallása vagy az adott valláson belül vallott, eltérő nézetei miatt, nem köveznek meg semmilyen bűnért, amit a többiek szerint elkövetni vélt.

A Föld népeinek emberi jogi védelmével megbízott főbiztos történetesen egy olyan ország királyi családjának a sarja, ahol a Human Rights Watch (ugyancsak hírös emberijogvédő-szervezet) szerint, az Amnesty International beszámolója szerint, de még az USA Külügyminisztériuma által összeállított emberi jogi riport szerint is mind a mai napig kínzások folynak a börtönökben, politikai elítélteket tartanak fogva, a sajtószabadság limitált, hiszen állami cenzúra is jelen van, az internet csak korlátozottan érhető el, az antiszemitizmus pedig mindennapos a médiában, és így tovább. De ne keverjük ide Jordániát, nyilván rendszeresen fogalmaz meg a jordán királyi család sarja kritikát saját rokonaival szemben is, még ha nem is lát szellemi rokonságot köztük és az Iszlám Állam között, mint Orbán esetében.

A jordán királyi család sarja azt is mondta, hogy ezek a politikusok „eltérő módon, de mindannyian arra vágynak, hogy olyan tiszta és csodálatos formában támasszák fel a múltat, amelyben a napsütötte mezőket a nemzetiségi vagy vallási alapon egységbe tömörült népek lakják, ami ebben a formában valószínűleg soha nem volt igaz”. Érdekes fejtegetés ez éppen egy olyan szervezet vezetőjétől, amelynek tagjainak többsége, ha nem is napsütötte mezőkön, de nemzetiségi és vallási alapon szerveződő népek adják.

Szerintem a jordán királyi család sarjának új, nyugisabb állást kellene keresnie, olyat, ahol elnyilatkozgathat bármiről, amiről akar, és nem kell figyelembe vennie a valóság tényálladékát. Lehetne mondjuk a Föld Nagykövete a Galaktikus Nagytanácsban, de csak addig, amíg bizonyítást nem nyer, hogy mások is élnek az univerzumunkban.


  Tuschinger elvtárs

8 hozzászólás

  1. Gondolom nem kevés pénzükbe került ezt a sarzsit megvenni. Azért nem lenne kötelező hülyeségeket beszélnie.

    • Nem hiszem, hogy az ENSZ pénzért adja a stallumokat. Ott paritásos alapon megy, így egy jordániait is fel kell ruházni valamilyen hivatallal. Nagyon szerencsétlen választás volt, én a Homokszemcse Számláló Főbiztosnak tettem volna meg. Tessék, hogy ilyen még nincsen? Elférne abban a nagy székházban!

      • Persze Ali
        Nem pénzért. 🙂 Az USA színes golyócskákért kapta ezt a kinevezendő főarabot. 🙂
        Ja? Tessék már megnézni,hogy az ensz,kinek a finanszírozásában van? Nekem ugyan,csak a kádár kori adat volt meg,de azóta a szovjetek nagy,nagy izéje is kifulladt,ezért állíthatom,hogy nem lett jobb a helyzet a 1980-s éveknél.

  2. Az arab országok nem képeznek önálló nemzeteket, legalábbis európai értelemben. Nincsen külön jordán nyelv és kultúra. Ezért a nacionalizmusról ne is beszéljen egy arab, mert ezt nem érti. Mi magyarok vagyunk ez a mi felnégyelt, megmaradt hazánk, az egykori egyharmada. Ez a miénk és nem akarjuk, nem is fogjuk megosztani olyanokkal akik bepofátlankodnak a zöldhatáron és bemutatkozni sem hajlandóak.

  3. Az ENSZ nevét naponta többször hallhatjuk a különféle hírműsorokban. Jobb esetekben a Világörökségről esik szó, rosszabbakban az éhínségekről, járványokról, a legrosszabb hírek pedig a háború(k)ról szólnak, melyekben az ENSZ kutatja a békés utat.

    Központ: New York Az ENSZ nevét naponta többször hallhatjuk. Jobb esetekben a Világörökségről esik szó, rosszabbakban az éhínségekről, járványokról, a legrosszabb hírek pedig a háború(k)ról szólnak, melyekben az ENSZ kutatja a békés utat. Az ENSZ szabályozza a légi közlekedést, a postaforgalmat, a meteorológiai szolgálatot és tucatnyi más folyamatot Az ENSZ mind taglétszámát, mind hatáskörét tekintve napjaink legátfogóbb szervezete, 186 tagállama van. Minden ország tagja, kivétel Vatikán, Tonga Tuvalu, Nausu Kiribati és Tajvan. (Az 1970-es évek elejéig Kína nem volt ENSZ-tag, helyette Tajvan ült “a kínai zászló alatt”). Az “örök semleges” Svájc csak 2002-ben csatlakozott a szervezethez. Székhelye New York, de több városban is vannak központi szervezetei: Bécs, Párizs, Róma, Genf. Az ENSZ költségvetésébe nemzeti jövedelmük alapján, differenciáltan fizetnek a tagországok: a befizetés 25%-a esik az USA-ra, 15%-a Japánra, 9%-a Németországra, 6%-a Francia- és Olaszországra, 5%-a az Egyesült Királyságra 4%-a Oroszországra. Magyarország részesedése 0,14%. Az ENSZ döntései csak ajánlás jellegűek, nem kötelezőek (kivételt képeznek a Biztonsági Tanács határozatai), mégis nagy súllyal bírnak. Még azokat a kormányokat is megfontolásra késztetik, amelyek nem értenek egyet a határozatokkal.

  4. Lásd a megfontolást Észak Korea esetében.

    • Kiegészítésképpen, ha megengedi.
      Az ENSZ BT. határozatai minden országra érvényesek, kivéve Izraelt, aki szarik az egészre magasról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük