Viszlát Feri! Avagy a Momentum és az öt százalék


Mérhetetlen szomorúsággal értesültem arról, hogy a Ferit, nem azt a Ferit, meg azt sem, hanem a Gelencsér Ferit leváltotta a Donáth Anna! Micsoda csodálatos politikai pályaív tört meg ezzel. Fekete-Győr András után egy újabb tehetséges fiatalt használt el a Momentum.

Pedig a Ferit nem is választották be a legbefolyásosabb fiatal európai politikusok közé, vagy ha igen, akkor elkerülte a figyelmemet. Az Annát se, az igaz, vagy ha igen, akkor megint nem figyeltük eléggé a szabad, objektív, független sajtó rezdüléseit.

A Feri persze a legmesszebbmenőkig támogatja az Anna ambícióit, soha semmiféle irigység nem ébredt benne az irányába, mindig tudta ő, hogy az Anna egy tehetséges nő, akinek egy úriember, egy demokrata, egy haladó nem állhat az útjába. Szeretem azt a kulturáltság látszatát keltő módszert, ahogy a Momentumban a vezetőváltásokat intézik. Teljes egyetértésben, a megrendült egészségi állapotára való tekintettel, tudatában annak, hogy magánál alkalmasabbnak tartotta melegen a széket.

Rettenetesen érdekelne, hogy a Momentumnak van-e tagsága, mert az amúgy az ilyen kalandozásoknál sem szokott kiderülni. Pedig micsoda tagság lehet, akik megválasztották az Andrist, aztán az Annát, aztán meg a Ferit. És akik megválasztják most az Annát újra. Anna az elmúlt hetekben némi tagrevíziót hajtott végre, nekiment annak a Ferinek, akit nem sikerült leváltania és ennek kapcsán a tagság választott tisztségekkel rendelkező része pánikba esett. Ugyanis a mozdíthatatlan Feri nélkül momentumos legfeljebb kompenzációs listáról remélhet mandátumot, ha egyáltalán. És úgy általában nehéz olyannak a listájára felkönyörögnie magát az egyszeri önkormányzati politikusnak, akinek az anyukáját szidta az ember kvázi pártelnöke. Nem is egyszer, hanem üzemszerűen, ismételten.

Igen eszesen valaki rögtön meg is jegyezte, amikor a helycserés támadás nyilvánosságra került, hogy miért a Feri bukik bele abba, amit az Anna művelt? Mondjuk a Feri megbuktatásához nem kellett az Anna, a Feri csak azért volt még a Momentum elnöke, mert egyrészt snassz állandóan pártelnököket cserélgetni, illetve őt bárkire le lehet cserélni bármikor, mert az alkalmasság különbsége senki esetében sem neki kedvez. És bármikor is, mert elég elküldeni önállóan intézni bármit, hogy a szükséges fiaskó meglegyen.

Pártelnökség és pártvezetés frissítés esetén illik megemlékezni a párt által képviselt eszmeiségről és a politikai irányvonal megváltozásáról, illetve arról, hogy konkrét kérdésekben mi is a párt álláspontja és miért. Hát illeni illik, de sajnos én magam nem vagyok képes erre. Azt sem tudom ki az MSZP elnöke, dicsérjenek meg azért, hogy a Momentumét tudom, de hogy egy még pár hónapig magát a létezés illúziójába ringató párt programjával is foglalkozzam, ahhoz drága mindenkinek az ideje, akinek van élete. Eutanázia, tudom már! Azt támogatja a párt. Hát elvtársak, ha ezzel felkerültök a térképre magyar választók számára, akkor tartsátok meg a Ferit.

A fő kérdés persze az, hogy Anna mit fog újítani? Nyilván szeretne valahogy újra bekerülni az Európai Parlamentbe, amihez nagyot kell kampányolnia a pártnak, hiszen jelenleg az egy hely sem biztos, ha a Kutyapárt is elindul és elsüt a kampányában legalább két poént. Arról sem nekik, sem nekem nincs fogalmam, hogy mit kellene mondaniuk a választóknak, a jelen állás szerint az ellenzéki választók arra szavaznak, aki jobban látszik, az értelmes politizálásra nincs igény. A Feri, a másik Feri, aki ebben az esetben a harmadik Feri is, verbális bántalmazása legalább látszott a médiában, de az mégis túlzás politikai programnak hívni, hogy felvetjük, külön kellene indulni egy választáson és a politikai ellenfeleink meg hazudnak. Annak mondhatjátok, aki eddig például nem tudta a Feriről, hogy hazudós.

Mondjuk van olyan ellenzéki párt, akinél már az is politikai szintlépés lenne, ha elindulna egy választáson. Személy szerint én mindig reménykedem, hogy az ellenzéki választók, tévedésből, mi másból, valamelyik ellenzéki pártocskát egy listás szavazás alkalmával kicsinálnak. Máig szívmelengetően bennem él a látvány, a hangulat, ahogy az SZDSZ és az MDF vezetősége tudomásul veszi, hogy vége. Milyen szép lenne ezt ezeken a kedves fiatal arcokon is látni az újrakezdés örömét, hogy végre valami normális munkát kereshetnek maguknak. Hajrá Feri, hajrá Anna, hajrá másik Feri, az öt százalék még meglehet.

Vezető kép:  Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselõje (b, elöl) és Gelencsér Ferenc, a párt elnöke (j, elöl) sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor elõtt 2023. május 30-án. Mögöttük a Momentum országgyűlési képviselői és az elnökség tagjai. MTI/Bruzák Noémi


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

7 hozzászólás

  1. Kinek a mijét fogja odacsípni a kissebbedni nem(és nem) akaró forgolódás?
    S mintha a platform-széledéssel együtt növekedne a röpítőerő… (vagymi)

  2. Gelencsér ezt is elba……tad, te nev vagy semmire jó csak drotkerités bontásra, hülyegyerek.

  3. Puncius Pinatus

    Ilyen köpönyegforgató társaságnak nem sok esélye maradt.
    Ez olyan mintha akkoriban a zsidók világszövetsége A. Hitlerrel lépett volna koalícióra.
    Csak óvatosan az 5 %-al. Nem olyan biztos az!

  4. Ideje volt az önkorrekciónak, reméljük a párt tanul a hibából.

  5. Az összes moslékos banda a gyurcsány-dobreva valagavége.!!!

  6. „…. bármikor is, mert elég elküldeni önállóan intézni bármit, …” -gyufáért azért bátran el lehetett küldeni

  7. Az eutanázia kampányt tulajdonképpen maguknak találták ki, tartanak erősen a kegyes halál felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük