Változatok a Nemzeti Együtthomokzsákolás Rendszerére


A legfrissebb hírek szerint lassan, de biztosan apad a Duna. Végre, sóhajtunk fel, mert tényleg kezdtük már gecimód unni. Egyrészt a zsákolást, másrészt meg mikor elfáradtunk és tartalékba helyeztük magunkat (mert sörözni is kell valamikor), akkor meg pironkodtunk, ahogy egy Zlatyival a kezünkben elsétáltunk a gátakon derekasan zsákozgató honfitársaink mellett. Szóval hálaisten van, csütörtökön már a ZP-be is elmehetünk nyugodtan Ladánybenére. És a legfaszább, hogy végre nem csak a Duna, hanem a mindennapi életünk is lassan visszatér a rendes medrébe, így mi is visszatérhetünk a mindennapi politikai köcsögösködéshez, elvégre hiába döntött rekordot a víznek a szintje, szerelem még sarjadt szívünkben a Nemzeti Együtthomokzsákolás Rendszerében tüneményesen részt vevő baloldalnak az irányába. (Habár a Bajnai tök cukin együttzsákolt a jobbikos alfahímmel, meg a Ferenc is kivételesen épelméjűnek látszott.)
Merhogy’ elgondolkodtunk azon, miközben olvasgattuk az Index vagy a HVG percenkénti, indokolatlanul bunkó gunyoros tudósításait a Kaiju mozgásáról, ahogyan az végig merte járni a védekezés állomásait, hogy egy parallel univerzumban, ahol Cpt. Kirknek nem Dr. Spock a bíefefje és nem a fidosz van hatalmon, ott milyen riportok születtek volna. Ott vajon a dolga lenne a végrehajtó hatalom fejének az árvízi munkálatok személyes irányítása vagy szintén csak nevetséges fontoskodás volna? Kölcsönkértük tehát Quinn Malloryhaverunktól a dimenziók közti csúszásra gyártott gépét és megnéztük személyesen.
4773. számú parallel univerzum. Miniszterelnök: Medgyessy Péter

Ebben az univerzumban meglehetősen feszültté vált a helyzet a hétvégére. Sajtótájékoztató követ sajtótájékoztatót, és a miniszterelnökről a saját szóvivője sem tudja merre van. Egyesek szerint Kubában tartózkodik családjával, de az ezt firtató kérdéseket a szocialista párt és a kormányt távollétében vezető Kiss Péter kikérte magának. A magánélet szentsége elleni minősíthetetlen ellenzéki támadásnak tartják. A Fidesz  – szerintük – ezzel túlment egy határon, már nem a miniszterelnök politikáját támadja (természetesen mondanivaló hiányában), hanem a magánembert, aki a jól megérdemelt, háromhetes tavaszi pihenőjét tölti. A szocialista párt mindegyik közleménye leszögezte, hogy nem állami pénzből, hanem a magánvagyonából fizette az utazás és szállás költségeit, valamint figyelemmel kíséri az árvíz elleni védekezést.

Hétfőn kiderült, hogy a miniszterelnök egy afrikai vadászaton vesz részt barátaival, de egyetlen állatra sem lőtt rá, mivel nem egy olyan vérengző, elmebeteg inkvizítor, mint Orbán Viktor árnyékkormányának miniszterelnökhelyettese, aki élvezettel, élvezetből, az élvezetért öl.

A Duna több települést, köztük fél Budapestet elöntötte. A sajtó elégedett.
113. számú parallel univerzum. Miniszterelnök Gyurcsány Ferenc

Teljes a káosz. A miniszterelnök múlt hét szerdán visszavonult a szemlőhegyi villájába az összes fellelhető televíziós stábbal, elbarikádozta magát és azóta csak rajtuk keresztül kommunikál a külvilággal. Esténként élőben kapcsolják a köztelevízióban, ahogy sír, táncol és gyereket talál. A hétvégén sugárzott kétrészes, darabonként 13 órás, Tornóczky Anita által készített dokumentumfilmben főként az ellenzéket, legfőképpen Orbán Viktort vádolta az árvíz előidézésével. Szigetvári Viktor szerint, amennyiben az emberek felismerik az árvíz okozta károk valódi felelőseit, akkor újra a szocialisták kapnak felhatalmazást a következő választáson, hogy másfél év múlva végre nekikezdhessenek az ellenzék okozta károk elhárításának.

A Duna több teleülést elöntött, a főváros megmenekült, mivel az rendvédelmi szervek és a hadsereg összes alakulatát felrendelték a fővárosba a lehetséges ellenzéki gátépítő-szerveződések szétverésére. És ők szabadidejükben, parancs nélkül, nekiláttak a védekezésnek. A sajtó elégedett.


8677. számú parallel univerzum. Miniszterelnök Bajnai Gordon

A megfelelő szervek és a megfelelő bizottságok az elvárt ütemben dolgoznak és bírálják el a pályázatokat. Az elmúlt 20 évben bebizonyosodott, hogy az államilag vezérelt, központosított védekezés nem akadályozza meg, hogy a Duna időről-időre megduzzadjon és kiöntsön, így most végre a piacra bízzák a védekezést. A homokzsákok beszállítóját kiválasztó pályázati kiírást megsemmisítette a Versenyhatóság, mivel versenyellenesen és legfőképpen indokolatlanul határozták meg a homokzsákok anyagát és pontos méretét, valamint a beléjük töltendő homok összetételét.

Bajani Gordon eközben ünnepélyesen megnyitotta az V. Nemzetközi Antifasiszta Kongresszust, ahol csalódottan vette tudomásul, hogy megint nem érkeztek vendégek. Állítólag legtöbben arra hivatkozva mondták vissza a részvételt, hogy vízben áll a teljes belváros. A szocialista párt és a vele koalícióban kormányzó Együtt 2010 Mozgalom szerint Orbán Viktor nemzetközi aknamunkája áll a háttérben. Az LMBQT szervezetek ugyanakkor, a kongresszus apropóján, csónakos tüntetést szerveztek a parlament elé, hogy a homozsákokat ne hívják homokzsáknak, mert az sérti a melegeket, a transzneműeket, a pederasztákat és mindenki mást, akiben félelmet kelt egy homokzsák. Bajnai Gordon ígéretet tett a megnevezés felülvizsgálatára.

A Duna több települést, köztük fél Budapestet elöntötte. A sajtó elégedett.


8177. számú parallel univerzum. Miniszterelnök Vona Gábor

Kijárási tilalom van érvényben az ország cigányság lakta településein A folyók mellé munkaszolgálatosokat vezényeltek, az árvízi védekezés rendben zajlik. A miniszterelnök kijelentette, hogy a védekezésben részt vevő, ott kiválóan helyt álló cigányoknak engedélyezni fogják a gyerekvállalást, amennyiben a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja a 250 ezer forintot és még sosem találkoztak büntetett előéletű emberrel.

A Dunát a mederben tartották, a védekezés során meghalt emberek száma is 10.000 alatt van. A sajtó nem létezik.


69. számú parallel univerzum. Miniszterelnök nincs, a bázisdemokratikusan kormányzó párt a HaHa

A Hallgatói Hálózat élőláncot szervezett a Dunához, mikor elkezdődött az áradás, de kudarcot vallott a projekt. Egyrészt kiderült, hogy a Duna egy folyó, amit igen nehéz körbeállni, másrészt alig vannak harmincan és ők is vizesek lettek. Ezután aktivisták nagyobb része hazament átöltözni és transzparenst rajzolni, az ott maradó, bátor és fényes tekintetű, néhány főből álló egyetemista csapat tagjai pedig néha belerohantak a folyóba, ahol hisztérikusan topogtak és azt ordították, hogy nem erről volt szó.

A HaHával koalícióban kormányzó 4K! szerint az árvízre nem mint katasztrófára kell tekinteni, hanem lehetőségre. Az elöntött területek alkalmasak lesznek a rizstermesztésre, valamint felhívja a figyelmet a klímaváltozásra. 

 A Duna több települést, köztük fél Budapestet elöntötte. A sajtó elégedett.

Noha elméletileg a párhuzamos univerzumok száma végtelen, bejártuk az összeset és nem találtunk olyat, ahol Mesterházy Attila volt a miniszterelnök, így róla és kormányának az árvíz során tanúsított helytállásáról sajnos nem tudunk beszámolni. 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük