Utaljátok át a milliárdot, majd felvesszük automatából!


Azt szeretem az ellenzékben, hogy meg sem próbál úgy tenni, mintha érdekelné a látszat. Külföldi pénz a kampányban? Jöhet! Kb. egymilliárdot kell kivenni egy nap alatt egy fővárosi projektből? Utaljuk el a milliárdot egy cégnek, amelynek egy vezető poziban lévő emberünk testvére a tulaja, aztán felvesszük automatából még aznap. Ha csak így nem… Mindezt persze csak kérdezem, mert elhinni nem vagyok képes, ennyire senki nem lehet hülye. 

Mert ha jól értem, akkor nemes egyszerűséggel ez történt. Azért aznap, mert a haverjuk tesójában azért annyira nem bíznak meg az előzmények alapján. Gondolom azt a pillanatot, amikor pittyent a telója, meg a következő néhány órát, amíg rendesen leterhelték a fővárosi bankautomata hálózatot, olyan emberek társaságában töltötte, akik ügyeltek a lelki egyensúlyára, nehogy megrészegedve a lehetőségtől maga is utalgatni kezdjen mindenfelé.

Amikor 2019-ben az ellenzék megszerezte Budapestet, két lehetőség között választhattak: visszatérnek a Demszky-éra legszebb pillanataihoz vagy megpróbálják normálisan vezetni a várost. Hát nem akartak kísérletezni. Szerintem arról még csak nem is egyeztettek, hogy nem fognak lopni, az meg az első héten kiderült, hogy a jelenlévők közül senki semmit nem ért egy ilyen nagyváros működtetéséből, tehát azonnal minden döntéshozatal lecsúszott és a homályba veszett valahol a kabinetek és az apparátusok ködében.

Már a Városháza-ügy körüli matatás során kiderült, hogy kétes egzisztenciák tömege rendezkedik Budapest pénze, ingatlanai, vagyona ügyében, és ezek az emberek némelykor formális felhatalmazással is rendelkeznek a várost formailag vezető politikusoktól. Még ha azok lapítanak is, ha valami kellemetlen kiderül. Az is kiderült, hogy ezek a rendezkedők teljesen érdektelenek a főváros politikai vezetésének sorsa iránt. A kiderülő baklövéseik általában nem vezetnek pozícióvesztéshez, a politikai kár pedig rutinszerűen Karácsonyé. Hiszen ezek az emberek nem Karácsony emberei, hanem mindenki másé, akinek befolyása van valahol, valahogy az ellenzékre.

Jelen ügy a lehető legrosszabbkor jön a főpolgármester számára, sőt az egész budapesti ellenzéki összefogás minden tagja aggódhat. Leginkább azért, mert az egész ügyből süt a gátlástalanság, a pofátlanság és persze a bizonyosság a következménynélküliségben. Ez annyira nyilvánvalóan korrupció, amennyire egy korrupció csak nyilvánvaló lehet. Nincs ugyanis olyan gazdasági esemény, amelynek során automatákból százmillás összegeket kellene felvenni, illetve egy van, az illegális pénzmozgatás, mert hát sajnos az is gazdasági esemény. Mondjuk ez a Karácsony környéki csapat amúgy is felettébb csipázza a készpénzt, mint emlékezetes, ők gyűjtötték be a legtöbb mikroadományt is, egy dobozba, egy alkalommal. Így belegondolva akkor sem a látszat volt a legnagyobb problémájuk.

Hát még az mekkora poén, hogy az Amnesty International volt megbízva többek közt a főváros korrupciómentességének igazolásával, tudják, átláthatóság, meg ilyesmik, akkor ez az egyik legnagyobb poén, amit Karácsonyék valaha is összehoztak. Vagy rosszul emlékeznék?

Jelen esetben az elkövetők meg sem próbálták szétporlasztani több cégbe és álfeladatba a pénzmozgást, gyorsan túl akartak lenni rajta, hogy nehogy valaki beleköpjön a levesükbe. Vagyis az érintetteknek nagyon kellett a pénz, a jövendőbeli következményektől függetlenül. Ugye nem is kell feltennünk azt a kérdést, hogy kik is azok, akiket rohadtul nem érdekel Karácsony sorsa? Feriéknek sok mindenre van szükségük, például rengeteg pénzre, de mindenféle törmelékpártokra, és főleg Karácsonyra nincs. A pénz már rég eltűnt a semmibe, a fővárosi pénzeknek ez a szokása, nem ez az első fővárosi milliárd, amiről fogalma sincs senkinek, hogy hová lett. Ha a fővárosi vezetés kompetensnek tűnne, akkor ez azért nem lenne végzetesen kellemetlen, a budapesti szavazók elképesztően megengedőek a baloldallal szemben, nem teljesítményorientáltak, hogy finoman fogalmazzunk.

De a korrupciós ügyekről Karácsonyék olyan zseniális taktikával terelik el a figyelmet, amelyre mi halandók nem is számíthattunk: más hasonló nagyságrendű hülyeségeket is csinálnak, amelyek során tömegekkel tolnak ki, majd még bunkók is a fővárosi lakosokkal. Az a külföldről importált, repatriált, elvileg magyar származású, követeléskezelő mentalitású hölgy is sokat tett Karácsony politikai karrierjének beárazásáért, aki egy amerikai kultúrkörből származó szokás emlegetésébe csomagolva vágóállatozta le a budapesti tömegközlekedőket. Hiába, ezek a világpolgárok ilyenek, hiába beszélnek tökéletesen magyarul, annyi helyi kötődésük van, hogy felsőbbrendűségük és gazdasági szakértelmük teljes tudatában vezényelnek le bármilyen megszorítást az őslakosság kárára, ha arra parancsot kapnak.

Karigeri kommunikációs tanácsadói is más megbízókra figyelnek már, mert különben a főpolgi nem csinált volna komplett hülyét magából, teljesen önszorgalomból. Választások előtt csak olyan járatritkít, akinek már van új állásajánlata idén őszre, valami melegebb éghajlatú helyre. Ugye jól tudom a történetet? Ha nem, szóljatok.

Vezető kép:  (MTI/EPA/Katia Hrisztodulu) *** Local Caption *** 50408545


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

15 hozzászólás

  1. Jó volna tudni, melyik az a bank, ahol 900 millió forintot csak úgy fel lehet venni készpénzben ráadásul egy olyan ügyvédi letéti számláról, amit meg sem lett volna szabad nyitni, mert az ügyvéd úrnak bevonták a működési engedélyét. Maffiabank?

    • csakafidesz

      Van olyan bank.. Ezek a bankok nem Grál lovagok, és az igazgatótanácsokban hétpróbás volt elvtársak ülnek.

  2. így van ez ,ha a választók többsége haggya magát befolyásolni a szép ígéretekkel,álmokkal! Ezt a csalit sokan bekapták Budapesten, így Gyurcsány és bandája zsebe lett nehezebb. A budapesti lakosoktól elvettek 5 év fejlődést,de inkább 6 évet mert a romokat is el kell majd takarítani ! Persze az is lehet,hogy a b.pestiek rászoktak a csali ízére. Sajnálom akkor az igényes kisebbséget !

    • Köszönöm.

    • csakafidesz

      A külföldi vendégszavazók akárhányan lehetnek. Azonnal kaphatnak szavazati jogot, ha állandóra vannak bejelentve, és uniós polgárok esetében ezt minden további nélkül meg lehet tenni. Az pedig nincsen sehol jogilag korlátozva, hogy egyetlen lakásba hányan jelentkezhetnek be. Akár ötvenezer lakó is lakhat egy garzonban. (Persze csak papíron, mert fizikailag nem férnének be..)

      • csakafidesz

        Mivel az uniós törvényeket nehéz felülírni a lakások felől kellene megközelíteni a kérdést. Ha egy olyan törvény születnek, hogy egy szobára legfeljebb három lakó juthat, és többre a családok esetén az önkormányzat adhat külön engedélyt, maximum kétszeresére. Akkor egy háromszobás lakásba maximum kilenc ember jelentkezhet be. Ezesetben a 90.000 vándorszavazóra 10.000 háromszobás lakásra, vagy 30.000 egyszobás lakásra lenne szükség. Ennyit nem tud az ellenzék szervírozni.

  3. A kérdés az, hogy ha a fővárosban a kormánypártok főpolgármester jelöltje nyerne is, akkor a minden területen, minden szinten behálózott liberálinternáci maffia bekenné a saját szrával, rátolná az összes korrupt disznóságot, pillanatok alatt kicsinálná.
    A kormánypártok 2019-ben átengedték az internáciknak a fővárost. Semmiféle kampány nem volt. A honlapokon sem közölték, hogy kerületenként kik a jelöltek, mindent visszafogtak. Tarlós nem egyszer utalt rá, hogy kőkemény disznóságvtörtént körülöttevis.

    Vagy egy Lázár-féle bulldog torpedórombolót jelölnek, vagy megette a fene az egészet.

    Ferencz Orsolya ért hozzá, de nem hiszem, hogy a saját szakmáját, hivatását érdemes beáldoznia a kicsinálása oltárán.

    Tessék csak Völner esetét figyelni! Tuti , hogy ekkora barom nem lehetett, hogy tucatmillióért fejestbugorjon a pokolba. Ordít azbügyről, hogy a mocsok Schadl -ügyét kormánybuktatásra akarják használni, s akkor Schadlnis megússza.

    A kormánypártoknak sehol sincs jelöltjük, 6 hónapunk van.
    A Fidelitas egy melegházi ovis keltető.
    Naná, hogy Kridztikének eszében sincs vállalni. Át sem látná, hogy mi folyik ott

  4. Ugye tűnt már el kishazánkban két utca közt 5 tonna bankópapír – egy ezer kilométeres út végen.
    Ki is volt akkor a rendőrminiszter? Ejnye no!

  5. Kinek nevezzem Budapest Jemenét, ill., kit nevezzünk Budapest Arábiájának, Iránjának, Egyesült Államokának, Izraeljének, Oroszországának…?
    Píszmékö, pacemacher, space maker

  6. csakafidesz

    A Karácsony-féle városvezetés legközelebbi ülését a Markó utcában kellene megtartani. Amúgy az igazságérzetünk szerint ezeknek fejenként 15 év járna. Az érzékenyített magyar bíróság ennyit egy rablógyilkosnak sem ad, legfeljebb Budaházy Györgynek.

  7. Sztem csak arra koncentrálnak, hogy a lehető legtöbb pénzt kivegyék a fővárosból, aztán utánuk az özönvíz. Csináltak már ilyet az egész országgal is. És bejött. Zuschlag ment a börtönbe, a többi ma is itt vigyorog.

  8. Mi csak nézzük tehetetlenül, hogyan lopják szét a fővárost, előtte az egész országoz a fehérgalléros bűnözők segítségével.
    Nem értem, hogy miért nem lehet őket utolérni, felelősségre vonni.

  9. Nem az Amnesty, hanem a Transparency igazolta a Lánchíd projekt korrupciómentességét. Persze ez a lényeget tekintve teljesen mindegy. ÍME A BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY HALADÓK NEMCSAK KORRUPTAK, HANEM POFÁTLANOK IS.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük