Úgy tűnik, Medgyessy lesz az első


Ha minden jól alakul, végre győztest hirdethetünk egy 2010 óta kísértő kérdésben. Abban, hogy ki lesz az első (volt) miniszterelnök, aki – hasonlóan a környező országok nemes gyakorlatához és miniszterelnök-kollégáihoz – börtönben fogja megünnepelni 2018-at.

Most, hogy az OLAF jelentés végre nagy nehezen megjelent, valószínűsíthetjük, hogy Medgyessy „Útelágazódás”, „D209”, „kétpartösszekötőhíd”, „kubai nyaralás” Péter lesz az.

Mint az már mindenki számára ismert volt, rendkívül rejtélyes körülmények között, a szocialista-szabaddemokrata kormánykoalíció vezérei általában a Horn Gyufabácsi regnálása alatt, úgy megtollasodtak, hogy ihaj. Akik akkor nem, azok 2002-2010 között lettek kőgazdagok. És nem amolyan mészároslőrinci értelemben, hogy mindenféle közbezerzésen nyert munkákat végeztek meg gázt szereltek, hanem csak úgy varázsütésre. De annyira, hogy külön útlevelet kellett szerezni hozzá.

Megyó miniszterelnökről korábban is kiderültek mindenféle más turpisságok, ő aztán igen jelentős összegeket szerzett más, egyéb ügyekben, nem véletlenül lett a francia becsületrend lovagja. Azt azzal érdemelt ki, hogy a lehető legelőzékenyebben terelgette a francia cégeket a sima jövedelmezőségtől a nettó gyarmati monopóliumig. Immár papírunk van arról, hogy szereti a pénzt.

Na most, úgy tűnik – persze a választási kampányfelkészülésnek egyáltalán nem a jegyében – a derék emberek most hamarosan újabb eljárások alá kerülnek.

Ezúttal remélhetően sikeres, egyben büntető előnevű eljárások alanyai lesznek.

Ennek megfelelően – és éppen ezért – alappal feltételezhetjük, hogy most már talán valami elindul. És néhány komcsit hűvösre tesznek végre, mert pofázásból, abból már éppen elég volt, abban világelsők voltunk. Gondolatban, szavakban még sehol nem tettek ilyen sok embert hűvösre, s tettben ennyire keveset.

Felkészül: Gyurcsány Ferenc.


  Templomhegyi Nyerőkő

4 hozzászólás

  1. Töketlen és gyenge miniszterelnök volt, majdnem magával rántotta a költségvetést. A múlt, szerencsére.

  2. Nem lesz az.
    El fogják sikálni,a bennfentes fajtársaik az egészet.

  3. Teljesen kizárt, hogy magyar Bíróság Medgyessyt vagy Gyurcsányt elítélné: mint ahogy eddig is láttuk, magyar bíróság semmiképpen nem hajlandó posztkommunista politikust elítélni. Láttuk ezt a korrupt tábornokok esetében, amikor a megvesztegető és a megvesztegetett is vallott, mégsem ítéltek el senkit, sikerült valami eljárási okot találnia a bírónak, hogy ne kelljen egykori elvtársait elítélni.
    Medgyessy ellen még vádat sem emelt a Polt vezette ügyészség 2002 elején, amikor kiderült, hogy 30 millió forintért vállalta az V. kerületi szocialista önkormányzat meggyőzését, hogy engedélyezze a Gresham átépítését szállodává.
    Magyar szervek már vizsgálódtak 4-es metró ügyében, de képtelenek voltak bármi bűncselekmény gyanúját felfedezni.
    Ahogy a 2006-os tömeges rendőrségi bűncselekmények ügyében, így itt sem várhatunk semmit, de semmit a mindentől, de elsősorban az igazságtól független magyar igazságszolgáltatástól.

  4. Sajnos a magyar rögvalóság az, hogy itt 1989 óta senkit nem ítéltek még el és nem is fognak. Holló hollónak szemét nem vájja ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük