Úgy kell a Jobbik az összefogásnak, mint egy falat kenyér…

 •  
 •  
 •  
 •   

Stummer Jánosnak, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jobbikos elnökének hétfőn kezébe akadt egy titkos papír. És Stummer János addig forgatta, bötűzgette azt a titkos papírt, amíg ki nem olvasta belőle, hogy az Orbán titkos alagutat akar magának építtetni a Puskás Stadionba. A fékezhetetlen fantáziájú bizottsági elnök annyira megörült a felfedezésének, hogy azonnal el is mondta a Facebook-on egy videóban, nem akart a pötyögéssel vesződni, meg hátha elír valamit. Az meg mégiscsak ciki lett volna… 

Úgy kell a Jobbik az összefogásnak, mint egy falat kenyér. Párizsis méghozzá, pirosarannyal. Nem is igazán érzékelhető, mikor erodálódott a hajdani radikális párt ebbe a látványos elprolisodásba, mindenesetre, ha így osztotta ki a szerepeket Gyurcsány az összefogás pártjai között, akkor a Jobbik megnyerte az MSZP egykori szavazóinak törzsbázisát, amelyet a DK örökölt, most meg Jakab. Mindenesetre kellemetlen lehet, hogy a Jobbiknak folyamatosan bizonyítania kell Gyurcsány előtt, hogy szükség van az ő pikáns-magyaros zamatukra is az ellenzéki vegyesvágottban. Az érdemek felcsillogtatásának édes terhét a minap Stummer János, jobbikos parlamenti képviselő, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke vonta magára, aki a Facebook szűk magyar nyilvánossága előtt beszélt ki nemzetbiztonsági titkokat, elnökként legalábbis valószínűleg tisztában kellett lennie, hogy titkos. Ráadásul Stummer még a rábízott titok mibenlétét sem fogta fel, ehelyett egy elképesztő mesét gyártott arról, hogy Orbán titkos alagutat akar építtetni magának a Puskás Arénába 2 milliárd forintért. Feltehetőleg csak az összeg mértéke akadályozta meg abban, hogy mindjárt össze ne kösse a felcsúti stadiont a Puskással. A történet kezdettől fogva gyanúsan kamuszagú volt, hamar ki is derült a Puskás Aréna közleményéből, hogy az említett Orbán-alagút valójában menekülőút az arénában fellépő hírességeknek, sportolóknak. Már a működési feltételt is azzal kapta meg az intézmény, hogy a használati tapasztalatok alapján átgondolják, felülbírálják az eredetileg kijelölt ilyen útvonalakat, mégpedig azért, hogy ne kelljen a tömeget addig feleslegesen feltartani, amíg a hírességeket szállító autókaraván nem távozik a helyszínről, ahogy eddig. Kétség ne férjen hozzá, ez nem luxusberuházás, az Aréna normális (nem koronavírusos körülmények között) bevételeiből kitermeli majd idővel ezt a 2 milliárd forintot. És, hogy mi köze mindennek a Nemzetbiztonsági Bizottsághoz, az is egyszerű kérdés. Bár köztudomású, hogy az arénákban vannak hasonló kiemenekítő útvonalak, hamar nyilvánvalóvá válik az is a nagyközönség számára, hol érkeznek és távoznak az Aréna meghívott vendégei, ezt hivatalosan titkosan kell kezelni. Hát, ez nem sikerült Stummer Jánosnak, aki egy kezébe adott papír alapján azonnal megfejtette, hogy Orbán önalagútját akarják suttyomban belefúrni a stadionba, és nem bírta magában tartani az információt.

Nyugodtan élhetünk a gyanúperrel, hogy az ominózus leleplezővideót megelőzte egy telefon, Jakab Péter pártelnökkel a vonal túlsó végén, valahogy ilyenformán: Te figyelj Péter, most jövök a szupertitkos Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, ahol, tudod, én vagyok az elnök. Na, képzeld, kiderült, hogy az Orbán titkos alagutat akar építeni. Szerinted kitegyem a Facebook-ra? A jobbikos pártelnök pedig nem kezdte ütögetni a tenyerével a füleit, hogy: Bá-bá-bá, nem akarom hallani, mi hangzott el a titkos ülésen! Hanem  rábólintott…

Joggal merülhet fel az a kérdés is, hogy tulajdonképpen minek üldögélnek ellenzéki képviselők titkos bizottságokban, esetleg azok vezetőjeként, ha csak arra várnak, hogy valamit kiszivárogtassanak. Hasonló eset ugyanis már Demeter Márta is belefutott, aki az MSZP-t hátrahagyva jelenleg az LMP padsorait erősíti. Nála, szintén bizottsági tagként, az Orbán Flóra név akadt be, szaladt is világgá kürtölni, hogy a miniszterelnök lánya a magyar honvédség repülőgépén furikázgat. Mint utóbb kiderült, egy százados kétéves gyerekéről volt szó. Demeter Márta kétszeresen is megbukott a vizsgán, egyrészt azért, mert nem tudta tartani a száját egy nemzetbiztonsági kérdésben, másrészt azért, mert agyára ment az Orbán-gyűlölet, és eszébe sem jutott, hogy mást is hívhatnak e kerek világon Orbán Flórának. Stummer elvileg Demeterhez hasonlóképpen betette a kaput politikai pályafutása előtt – bár, mivel Jobbikos, lehet, hogy Jakab elő is lépteti – és nem azért, mert őt majd a fideszes bizottsági tagok kifúrják, hanem azért, mert elnökként megbocsáthatatlan és méltatlan hibát vétett, és a bürokratikus rendszer úgy veti ki magából, mint bagolygyomor a köpetet.

Stummer azonban ismét mozdított az összefogás pártjainak erőviszonyain is, hiszen, ha a Jobbik ilyen súlytalan és kiszámíthatóan beszámíthatatlan figurákat jelöl bizottsági posztokra, azzal saját politikai minőségét is meghatározza. Milyen minisztereket adna egy Jobbik a hazának, ha összejönne 2022-ben az titkos alagutagak fúrató Orbán megbuktatása? Merthogy a menzát nem bíznák Jakab Péter ízlésére, az biztos…

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Miért Rigó

Miért Rigó

9 hozzászólás

 1. Avatar

  Aha indult eljárás Stummer János ellen?

  Ha Stummer János megy, Kóros Lajos miért marad?

  Kóros nem Orbánról beszélt, videózott és posztolt? Hanem a Mentőszolgálatról és annak a jó híre kevésbé fontos?

 2. Avatar
  DörrögZuldán

  Az is terjed itt-ott, hogy azért volt a titkosítás, mert az eredeti költségvetésben már benne volt az alagút, csak nem épült meg … Ez a Stummer értelmezésben némiképpen fogyatékkal élőnek tűnhet egy avatatlan külső szemlélőnek.

 3. Avatar

  Zoltán Sch [Fb] írja:

  “Hogy lehet egy ilyen bunkó , szarházi gennyedék a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke Magyarországon?”

  Néhány parlamenti bizottság vezetője – részben a szokásjog miatt, de ez spec. tényleg így helyes – mindig a mindenkori ellenzék soraibol kerül ki.
  Namost ez esetben ő volt a legjobb.
  Mindezt csak azért írtam ide, hogy ezek után képzeljük el a többit… 🙁

 4. Avatar

  Azért megnéztem volna az Egri várat,ahol a hegedűs hadnagyot nevezik ki a Falfelügyelő Bizottság vezetőjének!

  • Avatar
   Gomez Alvarez Lopez Havanmit

   Amikor ez a szokásjog kialakult, még normálisak voltak a képviselők mindkét oldalon!
   Mostanra azonban (köszönhetően az Orbángyűlölő ellenzéki szavazóknak), bár kit megszavaznak. Szó szerint, bár kit.
   Egyszer, úgy 2012 táján, egy (baloldali kötődésű) oktató tartott egy fajta továbbképzést a vállalatunknál.
   Elmondta, már akkor, hogy “az a baj a Fidesszel, hogy el fogja lopni azt, amit mi akartunk!”
   Ez mindent elárul róluk. El sem tudnák képzelni másként! Ami nincs lebetonozva, azt…
   A szavazóik is azt gondolják, hogy amikor egy állami beruházást megnyer egy vállalkozó (akár a Mészáros is lehet), akkor az a pénz el van lopva.
   Amikor ők voltak kormányon, akkor ez így is történt. Ki nem fizetett alvállalkozók, visszatartott áfa kiutalások, körbetartozási spirál beindítása!
   Aki ezekre szavaz, az ezt a világot sírja vissza!
   Ha a sajátjai is elfordulnának tőlük, akkor bizonyára jönne a helyükre normális ellenzék, de ha nekik ez kell…
   Valójában a Fidesznek megfelel az, hogy ilyen tehetségtelen figurákat támogatnak az ellenzéki szavazók!

   • Avatar

    Aha, Orr bán, a nagyképű, ferdítő és hazudozó, győzedelmes harcos partraszálló ebben tejesen vétlen?

    Tán rajtam kívül az ellenzék is hiányolja a tiszta és egyenes beszédet?

    Lehet, hogy a nagyképű, kicsinységet kompenzáló, orbáni ferdítés, csúsztatás és egyenes hazugság okozza az Orbán ellenességet?

    Magyarul az, hogy Orbán nem tud igazat, tetteivel egyezőt, mondani?

 5. Avatar

  Pardon, helyesbítés;

  Magyarul az, hogy Orbán akar és ezért nem tud igazat, tetteivel egyezőt, mondani?

  • Avatar

   namond
   te állandóan hazudsz! Fizetnek érte?

   • Avatar

    Drága kedves khm,

    Mi lenne ha közreadott sejtéseimet, véleményemet, állításaimat, idézeteimet cáfolná?
    Talán vita lenne?

    Jobban szeret veszekedni, nagy hanggal erőből megoldani dolgokat?

    Nem titok, hogy a FIDESZ kormányzásával többé-kevésbé – gazdasági, pénzpolitikai, külpolitikai téren elégedett vagyok – ugyanakkor belpolitikai téren egyáltalán nem vagyok elégedett.

    Orbánt meg a kezdeti lelkesedést követő csalódások, megdöbbenések után, egyszerűen nem szeretem és alkalmatlannak tartom, például lotya szája miatt, miniszterelnöknek, elismerve, hogy kiváló ideológus.

    Megbocsáthatatlannak tartom, hogy politikai túlélése érdekében, jó médiája miatt nem egy esetben szórja a pénzt, esetenként figyelmen kívül hagyja támogatói igényeit, a nekik tett ígéreteket, sőt az Alaptörvény elveit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük