Tutihírek a nagyvilágból


A Tutkóblog írása közben egy halom olyan történéssel találkozunk, melyek rendkívül mulatságosak, de önálló posztot nem érnek vagy nincs kedvünk írni róla. Ezentúl az ilyesmit Tutihírek a nagyvilágból taggel kinyomjuk egy bejegyzésben.

TutiNews Újabb turisztikai rajzfilm készült azoknak, akik mindig is szerettek volna diktatúrát látni, de Észak-Koreához rövid a pénztárcájuk. Ebből kiderül, hogy a mi Kaijunk a harmadik leggonoszabb ember a Földön, Rupert Murdoch és Silvio Berlusconi mellett ő a legnagyobb médiaelnyomó. Most az, hogy Murdochnak és Berlusconinak saját médiája van, nem pedig elnyomja azt, az lényegtelen. Reméljük a következő részben a világ legveszélyesebb munkahelyeit birtokló kapitalista kizsákmányolók között Alma főnöke, a Muskátli presszó tulajdonosa is dobogós helyet kap!

TutiNews Állítólag szar a Superman, de mi ezt nem hisszük el.

TutiNews A KDNP közleményben szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy vonuljon ki a közéletből. Mi ezt nem szeretnénk és nem értjük miért akarja a honi katter-kurzus politikai pártja folyamatosan eltüntetni, betiltani a legmulatságosabb jelenségeket. Több Ferenc, több nevetés!

TutiNews Reding cáfoltaa Billerbeck csoport éves közgyűlésén és csapatépítő tréningjén állítólag elhangzott, neki tulajdonított mondatokat. Szerinte gonosz módon olyasmivel vádolják, amit nem követett el. Szar ügy, velünk kb. két éve ezt csinálja.

TutiNews Az esztergomi fidesz frakció tévesen nyomottgombot egy szavazáskor. Ez marha vicces, ilyen még nem történt soha. Majdnem. A valóságban ez mindennapos, a demokráciák meg a következőképpen működnek: a frakciók előre eldöntik,  hogy bizonyos kérdésekben miként szavaznak és a szavazásokat levezénylő frakciópódiummester pedig a megfelelő időben mutatja a feladatot. Néha meg elkúrják. Jellemző: a progressziót hátramenetelként bemutató honi baloldal simán képes letagadni a parlamentalizmus egyik legalapvetőbb mozzanatát is, ha jópofa, a Fideszt cinkelő cikkeket lehet írni. Az viszont tényleg gusztustalan a történetben, hogy a nyilvánvaló bénázás ellenére Esztergom polgármestere nem volt hajlandó ismételten szavazásra bocsátani a kérdést. Ezt pedig a nemzetközi összehasonlító demokratológiában antidemokratikus tempónak nevezik. Nem meglepő módon a hazai demokraták ujjonganak Tétényi Éva tettén. Nagy jövője van neki a baloldalon!

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük