Trump saját magát is kitilthatná az USA-ból


Az amerikai választások főbohóca, Donald Trump redneckeket megszégyenítően bunkó stílusa mellett arról is híres, hogy neki van a legkarcosabb véleménye a bevándorlási kérdésekben (is).

Az elnökjelölt-milliárdos-parókamodell-barnítótesztalany annyira utálja a mexikóiakat és az arabokat, hogy legszívesebben az egész USA-t körbetaposóaknázná (igen, még az óceánt is), magát viszont elfelejtette kizárni az országból, miközben az ő nagyapja is illegális bevándorlóként kezdte, mielőtt becsületes úton vagyon seftelt volna magának.

Emlékezzünk vissza, amikor Kölnben szilveszterkor agykutatók kísérleteztek német nőkön, és Trump azt nyilatkozta Merkelről, hogy “fogalma sincs, mit csinál”. Ezzel önmagában egyet is érthetne minden értelmes (azaz nem liberális) európai, ahogy azzal is, hogy az életerős bevándorlókat Trójai Falónak titulálta az ingatlanmágnás. Azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy ő maga is egy illegális bevándorlónak köszönheti a sikereit, a nagyapa ugyanis az 1880-as nagy bevándorlóválság közepette érkezett az Államokba azzal másik másfél milliárd másik némettel, akik anno elég rendesen kiverték a biztosítékot abban.

Friedrich Trump 6 évig dolgozott fodrászként, amikor kitört az aranyláz, ő is elindult a többi bolonddal szerencsét próbálni. A kibányászott vagy összelopkodott vagyonból később kávézókat és hoteleket nyitott (korabeli neve az alkohol és prostitúció iparágaknak), és ezzel megteremtette az alapját annak, amit Donald Trump a saját üzleti sikereinek szeret hazudni.

Az nagypapa egyébként megpróbált repatriálódni, úgy döntött visszatér Kallstadtba (véletlenül a Heinz márka is éppen onnan indult világkörüli útjára). A németek viszont nem néztek jó szemmel, hogy a 2 éves sorkatonai szolgálatról elfeledkezett amerikai tartózkodása alatt, így nem engedték meg neki a visszaköltözést. Az öreg végül ismét áttelepedett New Yorkba, ahol unokája – korunk hőse – a Donald nevet kapta később a keresztségben.

A Trump ős az első világháború idején elhunyt ugyan, de az emléke tovább élt: a II. Világháború idején, amikor az Amerikában élő németeket, a mai migránsokhoz hasonlóan, trójai falovaknak tarották, a Donald apukája azonnal meg is tagadta a származását, és rengeteg energiát fektetett abba, hogy svédként könyveljék el. Valószínűleg innen ered Donald hazafias lendülete, becsülete, tisztessége és őszintesége, amely – a jelek szerint – generációról generációra, apáról fiúra szállt a család történetében.


  Bubu Woodcutter

Egy hozzászólás van

  1. heroes_never_die

    “… azzal másik másfél milliárd másik némettel, akik anno …” – az egész történelem folyamán összesen nem volt ennyi német, arról nem beszélve, hogy a mai usa-nak is csak kb. 340 millió lakója van. ez a tudatlanság (majdnem azt irtam hazugság) mindenesetre az egész cikk “adataira” jellemzö. történelmi adalékként: az usa és az amerikai kontinens ÖSSZES bevándorlója gyakorlatilag a mai szemmel nézve illegális volt. a mostani európai invázorokhoz képest, akik az europai szociális hálóban akarnak landolni. ezek az europai telepesek vállalkozó szellemüek voltak, munkahelyeket teremtettek, majd késöbb némi adót is fizettek. mr. trump legalább továbbfejlesztette az örökségét, újabb munkahelyek tizezreit megteremtve, ami egyik “profi politikusról” sem mondható el, valamint nem a soroscukrosbácsi szponzorálja a kampányát, mint a clintonnénak, vagy egykor az obamáét, hanem saját maga fizeti az összes költséget, ezért nem kell majd “hálásnak” lennie a lobbista oligarcháknak. ps.: a szülökre, nagyszülökre való utalás az kábé annyira “objektiv”, mint a mai németeket a 80 évvel ezelötti eseményekért lenácizni…

    #StopTrumpBashing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük