Ilyen drága közlemény se volt még Magyarországon


Teljesen mindegy, hogy Kovács Ákos egy seggfej vagy sem. Teljesen mindegy, hogy le van-e maradva 100 évet és egy idejétmúlt nőképet idealizál abban mérhetetlenül irritáló és feleslegesen modoroskodó stílusában. A Telekom, felülve a magyari mindennapokhoz szervesen hozzátartozó hisztéria-flowra, hazudott egy méterest és a nemlétezőre hivatkozva ejtette eddigi lieblingjét. Mindezzel csak annyit ért el, hogy a konkurenciához idén egy héttel korábban jött el a Karácsony.

Még ha az önkormányzatok nem is követik a kormányzat példáját, nélküle is komoly zuhanást lesz kénytelen benyelni a Telekom. Háttérintézményeivel együtt a kormányzatnak alsó hangon félmillió harmincasa lehet. Ha nem több. Pl. egy rendőrségi flottában, ahova minden dolgozó elhelyezi a családtagjait is (plusz 3 szám), van minimum 200.000 csengőhang. Mindezt szorozzuk meg a NAV-val, a katonasággal és a Századvéggel.

Ezek a számok most szépen áthordozódnak. És nem, nem Ákos miatt, ahogy a haladár sajtó el is kezdte magyarázni (biztos lesznek fotók, amelyiken Szijjártópeti ugrál a páholyban és Habonyárpi nézi a mellette táncoló nő melleit). Hanem mert a teljesen hülye telekomosok – valószínűleg a CEU-n képzett közleményfogalmazói – szerint érdemes volt beleállni abban szintén rendkívül irritáló és modoros, ezek mellé még ostoba politikai szardobálásba, ahol a jobberek nőgyűlölök és üvegplafon-építők, míg az ellenzékiek nőjogi szabadságharcosok.

Mert Ákos – amellett, hogy a Telekommal ellentétben én nem becsülöm nagyra a zenei munkásságát – nem mondott semmi olyasmit, hogy a nőknek nem kell annyi fizetést adni, mint a férfiaknak. Kövérlacihoz hasonlóan megfogalmazott egy vágyképet, ahol a nők nem a karriert tartják legfőbb életcélnak, hanem a családot. Van ilyen, teljesen elfogadható és politikailag korrekt álláspont.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Nem kötelező vele egyetérteni, de az ENSZ Biztonsági Tanácsát se igen érdemes összehívni miatta meg fatvákat írni a HVG-be bele.[/title]

Kibaszottul szánalmas 2015-ben a nemi szerepekről politikai vitát folytatni. Főleg, ha az nem is politikai, hanem hermeneutikai vita. Mert Isten és a jog előtt mindenki egyenlő és pont. Ha meg valaki nem azt várja el a nejétől, hogy este 10-ig gürizzen a multinál, majd hazafelé még hozzon sört is, ha nem akar pofont, azzal vajmi kevés problémája lehet még a legvérmesebb feministának is. Az, hogy egy átlagmagyari családban mind a két felnőttnek dolgoznia kell a tisztes éhenhaláshoz meg a társadalmi valóság, de másik kérdés.

Kövérlacihoz hasonlóan, ha Ákos nem modorosan és ostobán fogalmaz és nem a nőkkel szembeni elvárásokról beszél, hanem a férfiakkal szembeniről, akkor most mindenki felállva ünnepeli. Mert mondhatta volna azt is, ő elvárja magától, mint férfitól, hogy gereblyézzen össze annyit, amiből az asszonykája kényelmesen tud a gyermeknevelésre koncentrálni és nem kell a kisteszkóban pénztáraznia. Ugye bár mindenki megtehetné, lehet kevesebb hülyegyerek feküdne keresztben előttünk a Deák téren péntek este…

Hogy a Telekomnak miért érte meg tolni egy Goodfriendot és beleállnia a nagy ellenzéki hermeneutikai kalandba, azt sosem fogjuk megtudni. Persze cégvezető és kommunikációs igazgató is lehet teljesen hülye, nincs kizárva, hogy egyszerűen túl sok volt egy bővített mondat meztelenül, mindenféle lézertollas prezentáció nélkül, ami segített volna eligazodni az alanyok és állítmányok nyomasztó tömege alatt.

De majd lesz lézertollas prezi a 2015-ös üzleti év értékelésekor. Meg zsepi is.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

22 hozzászólás

  1. Libnyfok!Tanåcsolok valamit. Tegyetek panaszt az EU nâl,hogy Kovâcs
    Âkos,mit mondott,mert tőletek ez is kitelik!
    Àkos igazat mondott! Ti meg felfújtâtok! Vêgre lett têma,amibe beleka
    paszkodhattatok! Ti intrika nélkül,mâr nem is lêteztek. Ez az élet elemetek.

  2. És a telenor-logó? 😀

  3. Az is egy dolog,hogy Ákos mit mond és hogyan.
    De! Azzal a céggel szerződés köttetett,amit felrúgni,nem csak otromba cselekedet,hanem jogi következményei is lehetnek. Ha tegnap lejárt volna a szerződése,,vagy van valami jogi kitétel,hogy a menedzsment jóváhagyása nélkül nem nyilatkozhat,akkor ez semmis.
    Azonban a nagy faj és nővédő társaság menedzsmentjében úgy 28:4 arányban vannak a nők. Tehát hétszeresen tengik túl a férfi létszámot. Ugye?
    Hát nem így van kedveskéim. Pont fordítva.
    Úgyhogy én sem tartozom immár ehhez e társasághoz. A telszámot megtartva máshová illettem magam,hátha ott is szar a percdíj. ( a másodpercalapú)

  4. Egy problémára mindig több szempontól kell ránézni. Ez is más megközelítés, mint amit eddig olvastam. Egyedi, érdekes, sőt poénos, nekem tetszik.

  5. Róbert! Az sincs kizárva hogy te sem vagy normális. Így védeni Ákoskát… Meg keverni a szezont a fazonnal… Szponzorációs szerződés kontra Stratégia szerződés külföldi anyacéggel, kitudja milyen kitételekkel. Értve ezalatt a felmondásra vonatkozó kötbért, illetve az hiperextra kedvezményeket. Te kisfiam azt a szót keresed hogy köszönöm! A sok 10-100 millás puszipénz Ákoskának, meg a fél-harmadáras(ingyenes telefonás) az amúgy is ingyenélőknek…
    A két konkurenciának tuti üzlet, igen, kartellre fel!

  6. “Tudható ugyanakkor, hogy az állami tulajdonú MVM Net Zrt. épp mobilinternet-hálózatot épít, vagyis – ahogy ezt egy kormányzati forrás is megerősítette – az Ákos-ügy nélkül is váltanának az állami intézmények. ” – olvasom mashol.

  7. amennyire en tudom igen sulyos allami szerzodeseik vannak, nagyreszuk mondjuk nem mobil inkabb mindenfele DSL meg adatszolgaltatas (elobbit a Telekom gyak. monopol pozicioja miatt nehez megkerulni, a hurokmegosztason keresnek igy is – ugy is), de komoly penzeket tettek zsebre mindenfele adatbazisos bulikban 2010 ota.

    A Telecomnak egyebkent sok van a “rovasan”. Kevesen emlekeznek talan, nem csak a MOL reszvenyek OMV kivasarlasa majd elpattintasa az oroszoknak volt 2004 korul botranyos, hanem a Telecom nemet anyavallalata a magyarorszagi reszleget is majdnem eladta egy orosz cegnek akinek az ugyvezetoje a Telecom volt keleteuropai totumfaktuma volt es a montenegroi vesztegetesi ugy vizsgalatat o akasztotta el (valszeg ezzel kapcsolatban mondattak le Straubot 2006-ban). Amikor az eladasrol pletyka felmerult a nemetek letagadtak a dologot.
    A wikileaks kiszivargott usa kovetsegi iratai kozott viszont van egy ami arrol szol, hogy Gyurcsany haborgott az amerikaiaknak, hogy bar ok tudtak a MOL elleni akciorol es a Telecom eladasi terveirol is megsem szoltak neki, tehat valoszinu volt valami a tortenetben.

  8. Nem most kezdődött a buli ! Kik is a tulajdonosok a Telekomnál? Hát nem azok,akik elsőnek támogatták a bevándorlást? Ingyen telefont és internet elérést biztosítottak a bevándorlóknak,akkor mikor azok telefonon keresztül kapták az utasításokat.A migráció sem tetszett Ákosnak.Ez a feminista marhaság csak ürügy.Ha bárki más mondta volna,meg se hallották volna.

  9. Hogy miért a telekom? Az általuk pénzelt origó nevű libsiportál pl. a röszkei támadáskor, amikor 10 rendőr sérült meg és kettőt súlyos állapotban szállítottak kórházba annyit írt: „Menekült szerencsére nem sérült meg Röszkén…” Ilyen szintű magyar gyűlöletet egyetlen más libsimédium sem engedett meg akkor magának. Kis utánajárással ki lehetne deríteni, kik azok a telekomnál akik ennyire aktívan vesznek részt a gyűlöletkeltésben.

  10. EGy picike észrevétel 🙂 a logó a TELENOR cégé aki szerződést bontott Ákossal pedig TELECOM! Tudjátok,rózsaszín T betűcske,aki régen Tmobile volt…

    • Döglégy Tábornok

      egy egészen apró észrevétel: nézz utána a “cinizmus” illetve a “szarkazmus” szavak jelentésének 🙂

  11. Vidám Park

    Teljesen mindegy a Kovács mit mondott, énekelt, és mit lépett a telekom,
    az Ákos majd jogi útra tereli, ha kár érte.
    DE ILYEN ÁLLAMI VÁLASZ NINCS ! EZ MÁR NYILT ÁLLAMFASIZMUS …

    • Amikor egy libsit a tények sarokba szorítanak, nem marad más hátra, mint a jól bevált recept: Üvöltözve fasisztázni:)

    • Te most olyan gyogyszert nem vettel be amit kellene, vagy olyat vettel be amit nem kellene? Keress fel egy szakorvost.

  12. az álom én vagyok!

    Alapvetően nem hülyeség az írás, csak az énvagyokittabasszájba’ hangvételért kár.

    A telkó viszonyokat viszont nem ismeri a szerző, a céges és a dolgozók (+családtagok stb.) szerződései ugyan sokszor egy tőről fakadnak, de a megszűnésük/vándorlások egyáltalán nem követi az üzleti flották megszűnését/vándorlását. Ennek elsődleges ok az, hogy ezek az emberek céges előjogok alapján, de magánszemélyként szerződnek, így jellemzően megveszik a készüléket stb. két év hűséggel, és a hűségidő kitöltéséért mint magánszemély felelnek. Innen kezdve őket ebből a szerződésből kiemelni csak a kötbér megfizetésével lehet, amit a magánszemély nem akar megfizetni, más meg hülye lenne. Így aztán a két csoport elválik egymástól és az 50 üzleti előfizetésre eső 200-600 előfizetés megy tovább mint ha mi sem történt volna, ahogy volt ez a Vodefone KEF-es sikere után is. A perc- és havidíjakat pedig meg lehet nézni és ki lehet belőle találni, hogy melyiken keres jól a Telekom (és a többiek is persze).

    • Egyszer,minden szerződés lejár. 🙂 Aztán,ha van jobb,akkor ? Versenyezhet a rossz? Gyanítom helyén fogják kezelni. Amúgy sem akkora gáz lapáttal adagolni az arcukat,ami hihetetlenül elarcátlanodott….
      Érdemes megnézni a sekundumos díjszabásaikat. Az USA-ból is olcsóbban lehet ide telefonálni.

  13. 408 koruli arrol, a reszveny arfolyamuk mara beesett csak 395 korulire, csak azert mert belengettek a dolgot remelem megkerdezik majd a reszvenyeseik hogy akkor most ezt igy hogy?

  14. Az âlom nem te vagy! A valósâg a lênyeg! Az ,ami van,ês most az
    jól van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük