A telefonbetyárkodás és a terrorizmus közötti szoros összefüggésről


 

Az a sztroti megvan, hogy egy Varsó mellett beszórakozott társaság bombariadóval poénkodott, és emiatt kiürítették a Modlin nemzetközi repülőteret. A lengyel rendőrök azonnal nyomozást indítottak, így derítették ki a telefonszámot és a címet, ahonnan a hamis bejelentés érkezett. A gyors intézkedésnek köszönhetően a Varsó melletti lakásba kiérkező nyomozók egy rakás hullarészeg embert talált – számszerint huszonegyet – akiket azonban csak a kijózanodásuk után tudtak kihallgatni. Amúgy keserű lehetett a másnap, mivel 8 évet is kaphatnak közveszéllyel való fenyegetés miatt.

[rule style=”rule-dotted” ]

Na, és az megvan, hogy a kb. öt nappal ezelőtt egy rendőrségre érkező telefonhívás miatt ki kellett üríteni a budaörsi ikeát, meg a cipőboltokat. És az megvan, hogy még nincs meg, ki telefonált.

Csak azért, mert lehet minden bokorban terroristát sejteni, internetes támadásoktól rettegni, reggelenként végighallgatni Nógrádi sokadik helyzetértékelő beszédét, egyszóval lehet ennek a felfokozott pánik hangulatnak a lángját hírgallyacskák rőzséjével életben tartani DE:

valódi baj esetén pont olyan gyorsan fog dolgozni a magyar rendőrség, ahogyan most is.

A lengyel kollegákhoz képest öt nap. A mai dátummal számolva. És csak egy névtelen telefontól van szó.


  Miért Rigó

2 hozzászólás

  1. Miért Rigó
    Könnyű-e üres telefonfülkéből elvinni a getvást? Pláne,ha kamera sincs a környéken?
    Ha lakásból tárcsáz,az lekövethető végig. Nem tudom,mennyi időn át.
    Szerintem nem jogos az öt nap különbséget felhánytorgatni.

  2. Kéz alatt vett ezer forintos telefonnal és ugyanúgy, vagy akár boltban is megvásárolt instant feltölthető simmel simán megoldható, olyan ~ 500 forintért lehet telefonálni regisztráció nélkül is egy kártyáról. Ha a telefont külföldön veszi, ócskásnál, és átírja az IMEI-kódot, akkor majd csak akkor fog lebukni, ha feljelenti valaki.
    Jó eséllyel fel is fogja, nem lehet sokáig úgy bűnözni, hogy azzal mindenki elégedett legyen a közvetlen környezetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük