Pionírek vs. trollok


Pion István, a Magyar Nemzet újságírója még a tavaly év végén petíciót kezdeményezett a magyar irodalom ellehetetlenítése ellen. Pionnak az fájt, hogy a kormány év végén egymilliárd forintot adott a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány számára, a Kertész Imre Központ létrehozására, illetve a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft-nek szintén biztosított 400 millió forintot.

Idén Pion már továbblépett, nem elégszik meg a petíciózással, a ballib hagyományokhoz híven tüntetést szervez a Tehetséggondozó elé (a Terror Háza viszont már kimaradt a tüntihelyszínek sorából, a Kertész-központról valamiért lehátráltak). Erre a tüntetésre mondta azt Orbán János Dénes, a Tehetséggondozó által működtetett íróakadémia vezetője az Origónak, hogy „történelmet fognak írni: ez az első olyan tüntetés, amelyben az írók az ellen tiltakoznak, hogy a kormány több pénzt fordít az irodalomra.”

Pionék tüntetését valakik hekkelik, Pion Orsolya Lóránt Anna – vélhetően – kamuprofil az este kommentelte be Pion Istvánhoz a trollkodást: ugyanarra a napra, helyszínre és időpontra majdnem ugyanazzal a címmel hirdetnek tüntetést, ám a részletes leírásban pamfletet olvashatunk:

„Négyszázmillióan a!

!400M!

Mi, négyszázmillió magyar (nem úgy magyar!)  író, költő, értelmiségi követeljük.

  1. Követeljük, hogy minden pénzt adjanak a szakmailag arra hivatott szervezeteknek, azaz nekünk. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi szakmailag arra hivatott szervezet vagyunk, hogy a pénzt mi osszuk.
  2. Követeljük, hogy Orbán János Dénes és tehetségtelen bandája azonnal vonuljanak ki a magyar (de nem úgy magyar!) irodalomból. Menjenek vissza Romániába, mert úgy magyarok, hogy közben románok, akik magyarabbak akarnak lenni a magyaroknál, akik nem úgy magyarok. Mindenki, aki úgy magyar, az fasiszta. Vagy román. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi szakmailag arra hivatott szervezet vagyunk, hogy megítéljünk eleveneket és holtakat.
  3. Követeljük, hogy a világ igazodjon hozzánk. Csak az az igaz, amit mi írunk. Minden más propaganda. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi szakmailag arra hivatott szervezet vagyunk, hogy függetlenek legyünk. Függetlenek mindentől, még a tényektől is. Ha a tények erről nem hajlandóak tudomást venni, akkor annál rosszabb a tényeknek.
  4. Követeljük, hogy mindenki monnyonle. Peer, Pion és Kabai a háromkirályok, Anna a megváltó. Mindig ellenzékben! Fél disznónkat egy országért, ami nem úgy magyar, hanem így. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi szakmailag arra hivatott szervezet vagyunk, hogy helyreállítsuk a világ rendjét. A helyes világrendről lásd fentebb.

A tüntetésen kiosztjuk a JAKadály-díjakat!!!

Tőkéje: évi 400 forint

A díjakat kiszosztja és laudál: Krusovszky Zsuzsa és Selyem Dénes

Előjátékként a Világítótorony-nagydíj: Krusovszky Zsuzsa és Selyem Dénes önmagukat díjazzák. Pénzt nem kapnak, nekik elég, ha hallják saját hangjukat.

  1. Pion István-díj – 200 forint és egy mikrofon

Azok az alkotók kaphatják, akik mindig ellenzékben vannak. Közülük is a legellenzékibb ellenzéki részesülhet belőle, aki még a saját gazdiját is megugatja.

  1. Kabai Lóránt-díj – 100 forint és egy vízfesték-készlet

Csak olyan költő kaphatja, aki nyolc sör után fröcsögve képes úgy lefesteni egy fél disznót, hogy a böllér a kése után nyúl. Vagy egyáltalán bármi felismerhetőt rajzol.

III. Peer Krisztián-díj – 50 forint és egy gázóra

Az év legszarabb versét író szerző kapja. Kifejezetten csak olyan műért adható, amely alulról súrolja egy 13 éves dilettáns palánta förmedvényét.

  1. Karafiáth Orsolya-különdíj – 49 forint és egy paróka.

A legnagyobb facebookhuszárnak ítéli meg A SZAKMA (vagyis mi).

A maradék egy forint annak az olvasónak jár, aki fejből mondott idézetekkel tudja bizonyítani, hogy érdemben ismeri a fentebb megnevezett művésznagyságok munkásságát.

(Amennyiben ilyent nem találunk, úgy a pénzjutalom átmentődik a jövő évre. Vagyis 2018-ban már két forintot osztunk ki hűséges olvasóink között. Vagy 2019-ben hármat. De 2020-ban négy forintért biztosan találunk valakit.)

[Aki ezt nem osztja meg, nem írja alá, kifogásolni merészeli bármely pontját a manifesztumnak, az fasiszta, román, orbánbérenc, tehetségtelen, az kussoljon, mert megkeressük a fészbukon, és széttrolkodjuk a falát. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi ehhöz nagyon értünk. És vigyázzatok! Vigyázzatok, mert kiírunk a Magyar (de nem úgy magyar!) Nemzetbe és a Magyar (de nem úgy magyar!) Narancsba!]”

Megkerestük a Tehetséggondozót, hogy ők állnak-e a trollkodás mögött. Állításuk szerint tőlünk értesültek az egészről, és elhatárolódtak az akciótól, mondván, tartják magukat a napokban megjelent OJD-interjúkban elhangzott elvhez, miszerint nem vesznek részt facebookos vitákban, trollkodással meg főleg nem foglalkoznak. Jelezték, hogy sem a Tehetséggondozónak, sem az Íróakadémiának nincs még FB-oldala, sőt, még Orbán János Dénes is leiratkozott hetekkel ezelőtt a közösségi portálról. Arra a kérdésünkre, hogy mit szólnak a tüntetéshez (mármint a Pionékéhoz), annyit válaszoltak, hogy Magyarország egy szabad, demokratikus jogállam, biztosított a gyülekezési jog és a szólásszabadság, mindenkinek joga van tüntetni.

 

PS: Nem, nem mi (a szerk.) találtuk ki, mi biztos távolból kuncogunk, mint az amcsi libsiken, akik a Starbucks ablakain vezetik le a feszültséget.

  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

2 hozzászólás

  1. Követeljük, hogy minden pénzt adjanak a szakmailag arra hivatott szervezeteknek, azaz nekünk. Mi, négyszázmillió magyar (de nem úgy magyar!) író, költő, értelmiségi szakmailag arra hivatott szervezet vagyunk, hogy a pénzt mi osszuk.
    No problem. Tessenek megkeresni azt a pénzt,amit osztani szeretnének.

  2. Fent már megirtam.
    Pion franciául angolul pawn paraszt azaz gyalog a sakkban.
    De lehet törpe kertitörpe áldozat báb bábú haszontalan értéktelen kihasznált dolog vagy lény.
    Tehát pion.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük