Oligarcha Gordon kegyet gyakorol


Egyszerű a képlet: aki a Haza és Haladásnak, vagy az Együtt 2014-nek zsetont ad, az nem oligarcha. Aki nem ad zsetont, az bizony oligarcha, legalábbis Bajnai szerint. Bajnai oligarcha Gordon az Amerikai Kereskedelmi Kamara előtt tartott beszédében múlt hétvégén az oligarchákat okolta az ország szerinte rossz iránya miatt. Napokkal korábban a Haza és Haladás kihozta a támogatói névsorát, és ez alapján igen díszes kis oligarcha-válogatott készül a nagy közös bizniszre a jó Gordonnal.
Euró-, és dollárszázezrek építik a pártprojektet, a világ leghírhedtebb spekulánsa, a több államban közellenségnek számító Soros György például 200 millió forintnak megfelelő összeggel támogatja a hazai liberális progresszió életben tartását.
De vannak itt további nevek szép számmal, akik bevásárolták magukat a nagy közös, és közösen remélt országrablásba: az ex-Wallisos Winkler Gyulának, Gordon bizalmasának 7 milliót ért a befektetés a progresszióba. Oszkó Péter, az offshore-banditizmus legismertebb hazai képviselője, a legnagyobb oligarchák adóelkerülési trükkjeinek pápája 8 millióval ugrott be a buliba, ennyivel vásárolta meg magának a befutónak remélt listás helyet és a mentelmi jogot.
Szigetvári Viktor kommunikációs fikaevő-bajnok atyaúristen amerikai megoldásokat egy az egyben másolgató kopipészt men is adakozott a jó ügyért: ő 2 millióval biztosította be a Haza és Haladásban szerzett részvénypakettjét, hogy kommunikációs fikaevő-bajnok, szuperguru lehessen egy Bajnai-kormányban.
Azóta az is kiderült, a Hajdú-Bét termelőinek tönkretevője, Nagy György is nagylelkű az oligarcha Gordonnal, mert óbudai irodakomplexumában irodákat biztosít ahhoz, hogy Gordon nyugodt körülmények között beszélhesse át oligarcha-társaival a bizniszt.
A buliba beszállt az OTP is, Gordon pedig gyorsan kijelentette: Csányi nem oligarcha.
Ha Bajnai Gordon mondja, akkor biztosan nem az.




  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük