Nem ijesztgetni akarunk, de nagyon átlátszó a klímakatasztrófa-propagandátok


Saját állítása szerint nem ijesztgetni akar a Nők Lapja Café minapi cikke, de azért felvázolta, hogy még a mi életünkben mindmeghalunk a klímakatasztrófa miatt. Merő véletlenségből persze megint az érzelmi alapon az ilyesmire fogékonyabb nőket bombázzák a rémisztgetéssel. Az viszont nem szép az NLCafé meg úgy általában a klímakatasztrófa-hittérítők részéről, hogy a nőket annyira ostobának gondolják, akiknek ilyen silányul összegányolt, önellentmondásoktól és átlátszó süketeléstől hemzsegő propagandacikk is elég lesz, ha kellőképpen hat az érzelmekre.

A szöveg lépten-nyomon önmagába ütközik, ráadásul úgy sorjázza a kamuállításokat, hogy érdemes aprólékosan szemügyre venni. A szerző szerint minél többet kell erről a témáról írni, beszélni, videót forgatni, posztolni, megosztani és beágyazni, miközben szerinte akik szőnyeg alá akarják söpörni a problémát, azok mindent megtesznek, hogy az egészet bagatell, divatos, greenpeace-esek, kis zöld pártok és egyéb hippik gerjesztette hisztinek állítsák be. Hát akkor beszéljünk róla, lássuk a cikk állításait!

Az érvek

„Ott tartunk, hogy évre pontosan leírható a klímakatasztrófa idővonala.” vö. „hamarosan elérhetjük (sic!) a 33 millió évvel ezelőtti, azaz az Eocén-kori állapotokat”

Évre pontosan leírható tehát annak az idővonala, ami esetleg történhet. Ez nem olyan lesz, mint a Mad Max, hanem ez maga a Mad Max, ami egy játékfilm.

„most gyűlt össze annyi egymástól függetlenül nagyon hasonló következtetésekre jutó, tudományosan megalapozott cikk, tanulmány és dokumentumfilm”

…meg blogbejegyzés, Facebook-hozzászólás és gyerekekkel lejátszatott klímatüntetés.

„James Anderson, a Harvard Egyetem atmoszférakutató professzora […] aki nemcsak elismert klímakutató, hanem társadalmi aktivista is”

És talán még posztmodern lakásszínházat működtető civil alapítvány kurátora is.

„A szén-dioxidról van szó, amelynek aránya nem évtizedekkel ezelőtt, hanem 12 millió éve volt olyan magas, mint most.”

12 millió éve mérik todományosan, és a számok, na azok nem hazudnak!!!!444!!!!!!

A szándékok

„beszálltak a buliba a szociológusok, a pszichológusok és a filozófusok is, akik [szerint] az emberiség egyszerűen alkalmatlan arra, hogy előre gondolkodva és áldozatokat hozva gondoskodjon saját jövőjéről.”

Ezért kéne a buta emberiséget végre egy abszolút hatalmat gyakorló, jó kis világkormánynak vezetnie, amelyik majd eldönti, hogy hova mennyien vándoroljanak át Afrikából, az arab világból meg Dél-Ázsiából. Egy jó kis világbirodalom kéne, mert az megoldaná a csak globálisan megoldható klímakatasztrófát, és nem mellesleg végre elindulhatna az akadálytalan globális szabadkereskedelem vámok nélkül, amely már nem ütközne a nemzeti érdekeiket, a helyi embereket védő egyes országok hülye szabályozásaiba. Köszönjük, híres szociológusok, pszichológusok, filozófusok, rendkívül hasznos todományos munkát végeztek!

„2030-ra már összeomlófélben lesz, amit most civilizációnak hívunk”

2030-ra már összeomlófélben lesz, amit most a liberális demokrácia hegemóniájának hívunk. Így pontos.

„olyan tömeges népvándorlás indul be, amelyhez képest az elmúlt négy év menekültválsága osztálykirándulásnak tűnik majd”

Ugyan már, az is csak álprobléma lesz! Meg Orbán kommunikációs csodafegyvere…

„Ez a jelentés egyébként negyven ország és 91 tudós munkája.”

Kizárt dolog, hogy az akadálytalan szabadkereskedelemre ácsingózó, minden szabályozást lebontani igyekvő, természetesen végtelenül filantróp globalista elitnek legyen annyi pénze, hogy véleményestül, karrierestül megvásárolja negyven ország 91 tudósát.

A szomorú végkifejlet

„a sarkkörök állandó jegének 75-80 százaléka már most eltűnt, arra pedig már most nincs esély, hogy 2022-re bármi is maradjon belőle, azaz ekkortól egyáltalán nem lesz sarkvidéki jég az ottani nyári évszakban.” vö. „hihetetlennek tűnt, hogy a sarkkör földje felolvadjon, most pedig már biztosak benne, hogy így lesz […] Most úgy tűnik, még a mi életünkben bekövetkezik.”

Igen, annak egészen nagy a valószínűsége, hogy 2022 még a mi életünkben bekövetkezik. Sőt, ez akár még Soros Gyuri bácsi életében is bekövetkezhet.

„Az Északi-sark befagyott földje – ez a mostanában egyre többet kutatott és emlegetett permafroszt – 1,8 ezer milliárd tonna szenet tartalmaz. Ha kiolvad, szinte egy csapásra kerül a légkörbe, méghozzá metán formájában, ami a szén-dioxidnál 34-szer intenzívebb üvegházhatás-serkentő.”

Vagyis ez eldőlt, nem is érdemes 2030-tól, 2050-től meg 2080-tól félni, ha már 2022-re már annyi üvegházhatású gáz lesz a levegőben, hogy esélyünk sincs. Három év alatt már nyilván nem tehetünk semmit, nincs az a Kiotói, Párizsi és akármilyen egyezmény, amely megment minket, még akkor sem, ha Trump (nem az én elnököm) aláírja.

Mégis van megoldás, ha már 2022-ben sem lesz remény?

„Az igazi megoldás természetesen a hatalom birtokosainál van. Nem, nem kell várnunk a tudósokra, hogy találjanak ki valamit, hiszen már rég kitaláltak: az összes eszközünk megvan, hogy pár éven belül csak megújuló energiaforrásokból éljünk és elfelejtsük a szén-dioxid-kibocsátást. Egyszerűen csak használni kellene a napelemeket, a szél- és a vízerőműveket.”

Hát igen, tényleg le kéne már végre váltani az országok választott vezetőit, főleg ha Orbán, Trump és Bolsonaro azok, és birodalmi hatáskörből kéne kinevezni a helyükbe olyan helytartókat, akik hajlandók zöld célokra hivatkozva összeomlasztani a gazdaságot, és kiszolgálni a globalista elit pénzügyi-politikai céljait. És mindössze elképzelhetetlenül sok és szennyező akkumulátorra lenne szükség, hogy a fantasztikusan zöld energiát el is tudjuk tárolni, hogy akkor használhassuk, amikor kell, nem akkor, amikor Napisten, Szélisten és Vízisten küldi.

Fogalmam sincs, mennyi igaz ezekből az apokaliptikus jóslatokból, úgyhogy fontos lenne még tudnunk, Nostradamus és a maja naptárak mit mondanak a közelgő klímakatasztrófáról. Mert amit ekkora elánnal akar lenyomni a közvélemény torkán a liberális propaganda, azt egyéb alátámasztás nélkül aligha hisszük el.


  Vésey Kovács László

​Mit fognak ehhez szólni mások?

23 hozzászólás

  1. A új balliberális ideológia a zöldpara. A Csernobil film például ennek a fegyvere. Az infantilissé vált emberiség pedig elhiszi, végigparázza, beikszeli és a végén azzal fog szembesülni, hogy késő volt. Késő volt, mert olyanok kezébe adta a hatalmat, akik alkalmatlanok voltak a zöldprobléma kezelésére, csak a HATALOM kellett nekik.

  2. Nemzethy Turultenyésztő

    A klíma nem is létezik, tehát nem is változhat. Az egész hüleséget a ballipsik találták ki.

  3. A diktatúrák eddig katonai erő miatt alakultak ki. A 20. században olyan ügyesen mosták ki az emberek agyát, hogy a következő világraszóló diktatúrába saját magunk hajtjuk a fejünket.
    Láttuk az utóbbi évtizedekben, hogy az érzékenyítés következtében az oszd meg és uralkodj, a fordítsd szembe a felosztott tömegeket, a keress egy kisebbséget, minden és mindenki lehet kisebbség a rendező elv. De most végre találtak egy újat: a környezet. Minden élőlény kapcsolatba kerül a környezetével, ezért mindenki felelős.
    Aki nem áll be a sorba vessen magára. Hiszen, aki mindannyiunk lakóhejét pusztítja, annak igazából élnie sem szabad. Fog még állni a tereken a bitó és a giotin…. de persze szigorúan a demokratikus fajták.

  4. Szellemesen rámutat a cikkírónk eme ellenőrizhetetlen és igazolhatatlan zöldmozgalmi csasztuskákra. Csakhogy mi idősebbek a fordítottjára is emlékszünk, amikor meg globális új jégkorszaktól kellett rettegnünk. Aztán végigrémüldöztük mikor a tojás, vagy a tej volt a halálos veszély a szívünkre meg a koleszterin. Azóta már lett jótündér koleszterin meg rosszcsont koleszterin, a tojás és tej visszatért a vádlottak padjáról, mert most a hús került oda.
    Meg mi, akik mindig egész életünkben bűnösöknek vagyunk kikiáltva.

    A gyengébb jellemek boldogan hiszik el újra és újra a paradivatokat, egy részük megfelelési vágyból, a többség meg eszik, él tovább mint addig, de bűntudattal.

    A zöldmozgalom (egyéb melléktermék, minthogy az iszlám világszétterítése) legfőbb ellenségei viszont nem a környezet, nem a műanyag, nem az ipar…
    …Hanem mi. A nem hívők. A kétkedők, a bizonyítékot követelők.
    Mert ha ilyen konok önállóan gondolkodók nem lennének, a “Zöld”-Háttérhatalom már rég, már évezredekkel ezelőtt teljesen uralma alá tudta volna vonni az egész homo sapienst. Mert a hatalom legfőbb eszköze nem fegyver, hanem a homo sapiens többségében meglévő megfelelési vágy és “csak ki ne lógjak a sorból”- örök félelem és így a többség mindig lehúzza a saját aktuális, hatalom által diktált divat-gondolkodási szintjére azokat, akik által pedig ha sokáig, lassan is, de csak-csak fejlődött az emberiség.
    Most viszont hogy rohamos szellemi termelékenység korába értünk, más módszer kell: meg kell venni “91 db nagyontudós tudósokat”, de nem azért, hogy fejlesszenek, hanem, hogy rámutassanak a bűnbakokra, és ráuszítsák a rettegőket.
    Mert különben 2030-ra mégse jönne össze a Világbirodalom?

    • Kedves Naprózsa,

      Minden mondata igaz!
      Kell egy kis befolyásolási kampányt a fogyasztókkal szemben bevetni, hogy utána a csodaszerekért öljék egymást.
      Eladó az egész világ…és a sátán örül!

  5. Zsebe László

    Ennyire hülyének nézik a nőket hogy ilyen szarral etetik őket?!

  6. Nem vitatóm, hogy vannak akik politikailag meglovagolják a klímaváltozást. Mert, hogy mindenből politikai tőkét igyekszenek csinálni.

    Viszont mi sem lehetünk vakok, tudatlanok vagy buták.
    Nem mindegy, hogy pl. 100 évvel ezelőtt volt egy nyáron egy-két nap, amikor rekord magas hőmérsékletet mértek, vagy, hogy pl. az idén egy hónapon keresztül a száz évvel ezelőtti rekord hőmérsékletet mérjük.
    Továbbá, 100 évvel ezelőtt már tudtak fényképeket készíteni pl. a magashegyi gleccserekről, az Antarktisz jegéről, amiket ma már bárki összehasonlíthat a mindenki által elérhető műhold felvételekkel. A Föld sarki jégsapkái nem máról holnapra változnak. A folyamat hosszan tartó, folytonos, és jelentős csökkenést mutat anélkül, hogy bármi mással meg lehetne indokolni, mint az üvegház hatással.
    Kevesebb, mint 100 év alatt, a levegő CO2 tartalma kb. 30% -al nőt, ez már labormérés.
    De a geológusok, kémikusok a kőzetekből is meg tudják állapítani igen jó megközelítéssel, hogy milyen korban milyen volt a levegő összetétele.
    Továbbá nem mindegy, hogy 100 évvel ezelőtt egy nyáron hány tornádó pusztított, és ma mennyi pusztít.
    Ilyen mértékű klíma változást, mint klíma ingadozást, csak akkor fogadatunk el, ha annak okát a más véleményen lévők fel tudják mutatni, bizonyítani.

    • Nem vitatom az állításait, de Grönland miért is kapta ezt a nevet???

    • Nagyjából egyetértek, de nem 100 %-ban, pl. a XVI. században Európában volt egy ún. kisjégkorszak (fénykép híján Breughel képein látható milyen volt akkor az időjárás Németalföldön, manapság nem szokott hó esni arrafelé), hiteles magyarázat nincs a miértre. Attól, hogy a légkör CO2 tartalma nő és ezzel párhuzamosan az átlaghőméeséklet is, nem feltétlen okségi összefüggés (ne tévesszük szem elől, hogy héhány 10 ppm-ről van szó!). Tényként annyi biztos, hogy melegedés van, a légköri CO2 tartalom növekedése meg ezt elősegíti, de hpgy okozná az nem bizonyított tény.
      Az önt követő Magd@ hozzászólása kíváló, a X. században az Izlandról érkező vikingek mezőgazdasági tevékenységet folytattak Grönlandon (Ugye ‘Zöldföld’), meg Labradoron (amit Vinlandnak, Borföldnek, Szőlőföldnek neveztek). Utóbbin próbáljon meg valaki szőlőt termeszteni manapság.

      • 100 év alatt nem néhány 10 ppm-ről (part per million) beszélünk, hanem a teljes CO2 hányad 30%. növekedéséről.
        Az egyes területekre vonatkozó klímaváltozást nem célszerű összekeverni az egész Földünkre vonatkozó klímaváltozással.

        Hosszú távon a tengeri áramlatok irányának megváltozása is okoz területi klímaváltozást egyik, és másik irányba, lásd Grönland. De ez globálisan nem változtatja meg a klímát.

        Továbbá hosszú távon (de nem 100 év távlatában) a Földünk precessziós ciklusai is előidéznek klímaváltozást bizonyos területeken, míg ugyanakkor más területeken viszont a változás ellenkezőjét, tehát ilyen esetben sem beszélhetünk globális klímaváltozásról.

        Nagyon fontos, hogy 100 év távlatában nem változtak a tengeri áramlatok irányai, nem növekedett a vulkáni tevékenység, sőt, inkább csökkent, továbbá ilyen rövid idő alatt a precessziós mozgás nullának tekinthető.

        Viszont 30%. nőt a CO2 hányad, és nem egy területre vetítve, hanem globálisan, miközben pl. a Brazil esőerdő 1/5 eltűnt. De az egész világon irtják az erőket a faanyag miatt (pl. a Horvátországi vörös fenyőkből épült Velence alapzata), Erdélyben már csak a magas hegyeken vannak kiterjedt erdők, mert a többit már kiirtották.

        Ezzel a CO2-t lebontó zöldfelület jelentősen csökkent. Egyedül az óceánok planktonja talán nem csökkent, és folytatja a CO2 lebontását.

    • A bizonyítási teher az aggódókon van.
      “anélkül, hogy bármi mással meg lehetne indokolni”
      Korrelációt tudsz így igazolni, de a bizonyítandó állítás a kauzalitás.

  7. jaj… az a baj, hogy a hisztizők nem hitelesek. Áder János már régóta foglalkozik a témával, míg a libsik érdekes módon mindenhol egyidőben ugrottak rá a dologra (csupán mostanság),,ez egy központi libsi téma lett és kész (mint az abortsuz, a migráció és persze a klíma, ráadásul szerintük pontos dátumokkal).. az egész fő kezdeményezője az USA-ban a demokrata Alexandria Ocasio-Cortez csajszi (New green deal), (elképesztően sötét), ő nyomja, hogy a babák gézt termelnek=rossz klíma, ne egyél húst, ne legyenek repülők-hajók, stb..és persze a 2030-as dátumot is ő tolja…
    a téma fontos, de ezektől..nem hiteles, nekik ez a “zöld az új piros” politikájuknak az eszköze…

  8. gyurcsányiviktor

    Az ún. “választópolgárok” többsége nem kap valós információkat ezekben a témákban, mivel a valós (igaz) információk egy – és nagyobbik – része államtitkot képez, így a hétköznapi ember esélytelen a valós (igaz) információk elérésére.
    Ahogy egy korábbi korifeus kifejezte: a tudás az, amit az aktuális hatalom tudni enged. Nem pedig a – jól fizetett – megmondóemberek felböfögött valóságképe.
    Kérek mindenkit, a megfelelő kritikával értelmezze, az éppen aktuális kampányokat !

    • A zöldproblémák annyira fontosak, hogy a nemzetvédelemnek vagy a “világvédelemnek” kellene vele foglalkozni. Egy olyan zöldbiztonságot kellene teremteni, amire ráépülhet a többi része az életünknek. Az infantilis, gyerekeken, kicicákon, jóemberkedésen keresztül végzett zöldpolitika KÁROS. A károkat és az előnyöket egyaránt figyelembe kell venni. A jóemberkedés az egyoldalúságával képes tönkretenni a modern világot.

  9. Klíma nincs, tehát változni sem tud.

  10. Érdemes előásni a Scientific American magazin 70-es évekbeli cikkeit akkoriban az új jégkorszaktól és a globális lehüléstől rettegtek. Évekig nyomta akkor a sajtó (pl a New York Times) a témát szó szerint ugyanazzal a dumával amivel mostanában a felmelegedést.

  11. 68 tol a német u.n. zöldek egyre több befolyásra tettek szert, pedig néphüjités volt a programjuk!Maoista komcsi bagázs, terrorista bujtato phedophil (Kohn Bandita), vagy a molotow coctailos Joschka Fischer (rendörre dobta, nyomorék lett, 20 év után lebukott, vissza kellett lépnie). Ök akik korupptok voltak, és sok bla blával ujiitottak, a Budestagba tornacipöbe mentek be, és horgoltak!Nulla eredménnyel!Resüméjük az áram a konektorbol jön, nem kell atom!Most a százi spicli diktátor Merkell visszahozta a szenet, ded a franciáktol veszik az atomenergiát! Ökrök gyülekezete!Kosa Lajos Oslo

  12. Fontos, hogy ne keverjük a politikát a valósággal.
    A jelenlegi éghajlati gondnak két összetevője van:
    1) rövid idő alatt (<100 év) kb. 30% nőtt a CO2 hányada a levegőben: a 600 millió év alatt keletkezett szénhidrogén készletek elégetés alig néhány emberöltő alatt.

    2) rövid idő alatt (< 500 év) jelentősen csökkent a CO2-t lebontó zöld felületek mérete, erdőirtások miatt.

    Az egyre súlyosodó gondok (emberi populációk kénytelenek más területre vándorolni) enyhítésére két megoldás van:

    1.) csökkenteni kell a nem létfontosságú utazgatásokat. Csak az USA fölött egy adott pillanatban kb. 5000 repülőgép van a levegőben. Vajon mindegyik légi járat létfontosságú? – ha így lenne, az emberiség már rég kipusztult volna, mert százegy néhány évvel ezelőtt még nem volt lehetőségünk ilyen tömegesen röpködni, mégis túléltük. És ez vonatkozik a személygépkocsikra is, meg általában az ún. fogyasztói társadalomra.

    2.) növelni kell a CO2-t lebontó zöld felületeket. Egy szépen lenyírt pázsit jól mutat, de ha pl. bokrok lennének rajta, a CO2-t lebontó zöld felölet nagyságrenddel nagyobb lenne.

    • A jelenlegi éghajlati állapotnak kismillió összetevője van, ennek egy apró szelete lehet a széndioxid, a vízgőz, az oxigén és minden más, ami a levegőben és vízben van (ezek aránya, eloszlása), aztán ott van még levegő, víz és szárazföld mozgása, a Naptevékenység, a Föld pályája, a beérkező meteorok, a mágneses, gravitációs hatások, a háttérsugárzás, a felszín albedójának változása, minden egyéb, amiről az embernek gőze sincs (a mindenható Véletlen).
      És a legfontosabb: a tömeghisztéria keltés, ami miatt minden idióta meg akar oldani olyan problémákat, amiről fingja sincs. És azok, akik a megoldás érzetét jópénzért eladják Nekik. Legyen szó a fotovoltaikus cellákról, akkumulátorokról, az európai autóipar tönkretételéről, energetikai rendszerek szétbarmolásáról, társadalmi alapok, hagyományok szétveréséről, buzitenyésztésről.

      A valóság jelenleg nem az, hogy azért vándorolnak emberek, mert az éghajlat megváltozott, hanem, mert annyira jó körülményeket biztosított számukra (nyugati beavatkozással -> gyógyszerek, higiénia, élelem termelés) a születési helyükön, hogy túlszaporodtak, és magukban nem képesek olyan civilizált körülményeket létrehozni/fenntartani, mint az évszázadokkal fejlettebb európai kultúrák.

      • Akkor érdemes lázadoznod mint egy kamasz, ha már megvannak a tudományos ismereteid a témáról. A hozzászólásom legelső mondatát el sem olvastad, majd innen – onnan szedett tudományos jellegű megnevezéseket használsz értelmes átgondolás nélkül, folyton csak a politikai vetületét ismételve.

        Nem véletlenül született a Kiotói Egyezmény 1997-ben, 22 évvel ezelőtt. Akkor talán még nem is éltél.

        Majd amikor kb. 10 év múlva már az emberiség körmére ég a baj amit okozott, akkor majd sunyítani fogsz, mint aki manapság nem is tiltakozott az általa fölöslegesnek ítélt aggodalommal szemben.
        Ha azt szeretnéd, hogy gerinces embernek tartsanak, akkor törekedj már most bölcsebb megnyilvánulásra.

        • Ne mérgelődjön Tudósúr! Még fiatal vagyok, sok tanulással és szorgalommal én is eljuthatok a tudomány – Ön által képviselt – oly magas szintjére, ahol – mint kristálygöbben a jósnő – tíz évre előre látom ismeretlen emberek cselekedeteit. 😀
          Hogy boldoggá tegyem, újraolvastam a fenti kommentsorokat és továbbiakban ki is fejtem mindegyikről a véleményem, nehogy hanyagnak véljen.
          Tapasztalati megfigyelések azt bizonyítják, hogy a politikai véleményt is meghatározó értékrendbe vetett hit jelentősen befolyásolja a tapasztalataink értelmezését. Példa: Akinek a hite azon alapszik, hogy O1G, az akkor is szarul érzi magát, ha háromszorosára emelkedik a fizetése, az is rossz, ha felújítanak valamit, jól szerepel a magyar válogatott, vagy éppen a megtakarításáról kell döntenie adósságrendezés helyett. Az ember nem képes objektíven, kívülállóként vizsgálni a környezetét (“valóságot”), így a klímaváltozást sem.

          Az éghajlati “gond” (bármiféle további definíció nélkül) két összetevője Ön szerint kizárólag a légköri széndioxid mennyiség növekményére vezethető vissza, amit alá is támaszt olyan meggyőző érvekkel, mint például… valami sóhivatali egyezmény, ami alapján széndioxid kvótákkal bizniszelhetnek a tőzsdén 🙂

          Nyilván Ön minden tudományos értekezést elolvasott a témában, úgyhogy inkább csak más érdeklődőknek ajánlom figyelmébe a következőket:
          https://www.researchgate.net/publication/288871622_Climate_Change_Science_Propaganda
          https://www.youtube.com/watch?v=OwqIy8Ikv-c

          A populációk vándorlására sokkal kézenfekvőbb megoldás a populáció méretének korlátozása és a saját területünk védelme. Tényleg olyan naív, hogy azt hiszi, hogy az amerikai repülők miatt akar a világ összes söpredéke Európába jönni?

          Én személy szerint inkább sóskával borítanám a földet, nem bokrokkal, mert az finom is. Nyilván a tengeri fotoszintetizáló organizmusokat is inkább sóskára cserélném 🙂

          Köszönöm a tanácsait, mindent megteszek, hogy bölcs gerincesnek tűnjek ezután!

          • Hat ezt az embert helyretette szepen – touché! Az illemrol meg nem is beszelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük