Nekik Semjén kell!


Még folyik a vita az Európai Parlamentben arról, hogy Navracsics Tibor lesz-e az oktatási és kulturális tárcavezető. Az EP szakbizottsági szinten már megállapította, hogy Navracsics alkalmas ugyan biztosnak, de hogy milyennek, azt már nem tudta olyan könnyen eldönteni. Sokan ezt persze a baloldali frakciók és a néppárt cicaharcaként értékelik, de mi itt a Tutiblog toronyházában tudjuk, és ki is merjük mondani az igazságot: Navracsics Tibor tökéletesen alkalmatlan bármilyen bizottsági poszt betöltésére!

Lássuk, miért is…
Navracsics Tibornak az alapjaitól kellene fölépítenie a személyiségét, mert nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amelynek manapság egy uniós biztosnak meg kell felelnie. A szintén néppárti jelölt Miguel Arias Cañete ellen például a napokban indítottak aláírásgyűjtést, mivel éghajlatért és energiáért felelős biztosi kinevezése ellentétben áll azzal a ténnyel, hogy jelentős érdekeltségei vannak az olajbizniszben. Az Olajos Miguel spanyol környezetvédelmi miniszterként is kritikán alul teljesített, így megpróbálják fölfelé buktatni. Szintén fölfelé buktatnák a baloldali jelölt Pierre Moscovici-t, volt francia pénzügyminisztert. Pierre pénzügyminisztersége idején csak a 3%-os éves hiánycélt, meg konvergencia-programban előírtakat nem tudta teljesíteni.

Na, ők ketten például tökéletes jelöltek, de lehet folytatni a sort.
Navracsics bús pandaként be is ismeri, hogy tévedtek személyével kapcsolatban.

“Megtanultam azt is, hogy bölcsebb lett volna ezeket a megbeszéléseket és egyeztetéseket előbb elkezdeni, érzékenyebb módon… […]”.

Mire megy az Unió egy olyan politikussal, akinek még az RTL Klubb is csak annyit tudott a számlájára írni, hogy túl sokat keresne biztosként. Még egy kis koleszos-füvezéses sztorit sem tudtak előkotorni sehonnan. Egy igazán érzékeny magyar EU-s biztos kapásból érintett az olajszőkítésben, tocsikolásban. Az sem hátrány, ha lányokat futtatott a Hungaroringen. Van legalább három, különböző névre és nemzetiségre kiállított útlevele, meg offshore-cége is. Az oktatási és kulturális tárca vezetéséhez továbbá elengedhetetlen volna egy agyonhallgatott pedofil-botrány, és egy saját könyvkiadó vállalat, esetleg médiabirodalom.  
Hogyan is gondolhatta azt a Viktor, hogy egy ilyen simifiú egyetemi docens megfelel Európa elvárásainak.

Egyedül lennél ott, Tibor!

De még nem késő helyére rakni mindent. Ez a Viktor amúgy is valamiféle átverés részeként próbálta Brüsszelbe juttatni a mindenkori magyar kormányok  valahavolt’ legfelkészültebb, legnormálisabb tagját. Brüsszelbe! Minek? Ez valami gesztus, cserébe hátha nem tavareszelnek minket tovább az unalmasabb ülésnapokon? Ugyanmár! 

Navracsicsot azonnal haza kell rendelni! Nekik Semjén kell!

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük