Migráns nincs, de van benne pápa, republikánusok és kedvenc feminista szervkereskedőink is


 

Miközben Európa Szauron szemeként figyeli a magyari határt, hogy saját problémáikról egy percre elfeledkezhessenek, és hogy összevethessék az európai értékekkel, hogy a magyar rendőrök a szűretlen bioalmalevet mennyire erősen hajítják oda a menekülteknek, addig – bármennyire is meglepő – a tengerentúlon most éppen a pápa kavarodott bele az amerikai elnökválasztás miatt aggódó republikánusok szarörvényébe.

Bubu Woodcutter

2013 óta Ferenc pápa igencsak kritikusan áll a világ dolgaihoz: érdekli a klímaváltozás, aggódik az emberiség jövője miatt, zavarja, hogy a pénz az új Isten, és a katolikus tanításból is felolvasta azokat a részeket, melyből kiderülhet, hogy a Vatikán nem szokott buzikat égetni. Ezen annak rendje és módja szerint meg is döbbent a világ ostobábbik fele, de most az amerikai republikánusok nem ezen aggódnak, mivel a katolikus egyház feje kivételesen nem az oldalukon nyilatkozott erkölcsi kérdésekben.

Egy felmérés szerint 10 amerikaiból 8 a pápával ért egyet olyan kérdésekben, melyek nem kifejezetten illeszkednek a republikánusok politikájába. Ferenc pápa olyan dolgokra hívta fel a figyelmet, mint a túlfogyasztás, a globális felmelegedés, illetve a globalizált kapitalizmus nemzeteket, országokat elnyomó és megnyomorító diktatórikus rendszere.

Persze a demokraták is aggódhatnak, mivel említette a meg nem születet gyermekek szöveteit áruba bocsájtó Planned Parenthoodot is, mert hogy milyen borzalmas lenne már, hogy egy ilyen progresszív szervezettől megvonják az anyagi támogatást.

A republikánis párt holdudvara próbálja menteni a menthetőt, elvégre az egyre szaporodó katolikus latino közösség simán el tud dönteni egy választást már az USA-ban. Messze elmúltak azok az idők, amikor egy katolikus (kivéve a popsztár Kennedyt) az elnökség közelébe sem kerülhetett, hát még a véleményükre milyen magasról tettek… Mike Rounds például azt mondta, maximálisan megbízik benne, mert „a főnök” csak azt mondja, amit legjobbnak gondol. Azért hozzátette, nem ért egyet Ferenc kapitalizmusról alkotott véleményével, mert a világ azért csodálatos hely, mert a kapitalizmus és az USA megteremtette a jólétet.

Igaz, többnyire magának, azon belül is a keveseknek, de erre az apróságra már nem tért ki.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. Bocs,de elgurult a gyógyszerem. Sajnálom,hogy durva voltam. 🙂

  2. Bocs,de elgurult a gyógyszerem. Sajnálom,hogy durva voltam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük