Megtudtuk miért akadozik a szocik aláírásgyűjtése! Zombán kell keresni a bűnösöket.


 

Vajon miért nem lett meg az előzetes fogadkozások ellenére június 3-ra a szocik által támogatott népszavazási kezdeményezések esetében a megígért negyedmillió aláírás? Csak Gurmai Zitára és Zombára kell figyelni, s máris világos választ kaphatunk.

[rule style=”rule-dotted” ]

Még áprilisban ígérték meg a szocik, hogy június 3-ig kétszázötvenezer aláírást gyűjtenek össze három népszavazási kezdeményezésben, a földek eladásának korlátozásáról, az állami vezetők kétmilliós bérplafonjáról és a vasárnapi boltbezárásról szóló témában. Akkor Kész Zoltán, Nyakó István és Gőgös Zoltán állt ki a nyilvánosság elé a nem éppen nagy falatnak tűnő célokkal. Sőt, Nyakó még azt is megígérte, hogy „minden sarkon, minden ház előtt ott lesznek”.

Azóta a bugyuta Kész Zoltán által kezdeményezett bérplafonos kezdeményezés megbukott, hisz hiába állt mellé az MSZP, lejárt a határidő és nem jött össze a törvény által előírt kétszázezer aláírás. A vasárnapi boltbezárás ügyében a Fidesz meghátrált a nép fogyasztási akarata előtt, illetve szart be attól, hogy pár hónapig nem ő diktálja a politikai napirendet, így az már okafogyottá vált – ezt is kipipálhatjuk.

Most viszont megtudtuk végre azt is, hogy miért nincs még meg a kellő számú aláírás a földek állami eladásának megállításában.

De mielőtt még elárulnánk a nagy titkot, fokozva a feszültséget, kicsit beszéljünk arról az erőfeszítésről, amit kopaszemeszpéselnökék tettek az elmúlt napokban a siker érdekében. Létrehoztak egy Facebook oldalt, amit kicsit többen, mint tizenegyezren támogatnak. Rendkívüli ötleteséggel elnevezték a kezdeményezését Lopásgátló népszavazásnak, hátha erre jobban harap a nép, bár hónapok óta nem frissítik az oldalt… S persze van saját honlapja is már az egész ügynek – ha már kevés az aktivista, illetve a kisember sem mer odalépni a szoci standhoz, mert fél, hogy meglátja a szomszéd, akkor legalább az internet adta személyes megjelenés nélküliség lehetősége hátha segít az ügyön. Sőt, az oldalon egy kicsit Habonyoznak is (pedig neki ehhez kivételesen nincs köze, a budai hegyekben ritkán pásztorkodnak), hátha ez megtolja a szekeret. De nem. Egyelőre nincs meg a kétszázezer aláírás. Bár még van esélyük június 23-ig. Illetve lenne, ha a Fideszes aktivisták ezt nem akadályoznák meg.

Nem is fokozzuk tovább a feszültséget és eláruljuk a titkot. A szocik azért nem tudták még összeszedni a kellő számú aláírást, mert „június 4-én a Tolna megyei Zomba polgármestere minden ok nélkül szidalmazni kezdte, majd távozásra szólította fel a településen a lopásgátló népszavazáshoz támogató aláírásokat gyűjtő MSZP-s aktivistákat”.

Tehát Szűcs Sándor, a település első embere gonosz módon, erőszakkal akadályozta meg, hogy a kábé 2000 lélekszámú Zombán a demokrácia legszebb vívmányával, a népszavazási kezdeményezéssel a szocik eljussanak az állampolgárokhoz. A polgárjenő valószínűleg túltolta a biciklit, mikor arra hivatkozva zavarta el az MSZP Völgységi Helyi Szervezetének nőtagozati elnökét és két aktivistáját, hogy az aláírásgyűjtéshez nem kértek kitelepülési engedélyt és zavarják az ott élők nyugalmát, de azért a szocik részéről ilyen országos hírű közleményeket gyártani, s azt sugalmazni, hogy sajnos ezért nem halad a népszavazási kezdeményezés, enyhén szólva is túlzás.

Mi már csak azt nem értjük, hogy szegény Gurmai Zita, aki a női kvótákat oly sokszor és sok helyen propagálta (majd erre jutalmul az európai parlamentből kipicsázta őt három szoci férfi), mégiscsak a nőtagozat elnökeként és ebben a minőségében automatikusan elnökségi tagként funkcionálva miért vállal be egy ilyen szánalmas csetepatéról szóló közleményt.


  Boris Vian

Egy hozzászólás van

  1. Szólítsatok csita néninek,hetvenkedett a gurmai a horvát ifjú szocionistáknál.
    Ha Valaki,nem látta volna a Daktari című ifjúkori állatorvos ró szóló filmet,ott a csita a csimpánz volt
    Szerintem valami állatjogvédő szervezetnél feljelentést KELL tennünk. Hát mit bitorolja ez a seggfej a csimpánzok,akár néhány napra is előretekintő ,eszközhasználó,(sőt a legutóbbi kutatások szerint VALLÁSOS)
    Dolgait?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük