Még a viharról is a Fidesz tehet!


Minden rossznak oka a kormány! És tényleg… Még azt is el tudták intézni a Nemzeti Időjárásügyi Kormányhivatalban, hogy március 15-én, csak addig legyen napsütéses idő, míg Orbán Viktor be nem fejezi ünnepi beszédét a Múzeum körúton. Csak addig volt tavasz, míg a szabadságharc és a rezsicsökkentés volt a téma. Aztán küldték is a szelet, a felhőket és az esőt. Nehogy az ellenzéki pártok is tömegek előtt mondhassák el, az egyébként magasztosra megírt, természetesen minden aktuálpolitikától mentes szónoklataikat. Habár a Jobbik még csökkentett üzemmódban csak-csak végig tudott vonulni az Andrássy úton, kockáztatva a hívek testi épségét; Gyurcsány már nem mondhatta el a magáét. Legalábbis emberek százezrei előtt nem (mert ha jó idő van, akkor biztos annyian lettek volna), ugyanis az éledező széllökések miatt elmaradt a baloldali nagygyűlés. Egy rövid beszédet tartottak csupán a Petőfi szobornál – ha már négyen elutaztak a fővárosba miattuk. S mindez a Fidesz miatt!
Egyébként – jobban meggondolva – tényleg lehet némi igazság Baja Ferenc múlt heti, HírTV-s interjújában. Logikus volt az érvelése. Szerinte ugyanis, habár a baloldalnak is vállalnia kell a felelősséget a Simon-üggyel kapcsolatban, de ennél sokkal fontosabb, hogy a Fidesz tehet arról, hogy az eltitkolt vagyonból egyáltalán „ügy” lett, mert „kampánytémává tette”. És ez bűn, miközben az ország helyzetéről meg nem esik egyetlen szó sem. A jobboldali újságírók pedig a legaljasabbak (Baja szerint), hisz megpróbálják rákenni a „Simon-ügyet” a szocialista pártra (babár ügy sincs!) és napirenden tartani a történteket. Mi sem értjük: hogy is lehetnek ilyen galádak ezek a fránya sajtómunkások, hogy a bécsi számla részleteit és az afrikai útlevél rejtélyét firtatják?! Holott, s ezt mindenki tudja, Simon a pártbéli tevékenységei előtt szerezhette meg az eltitkolt piszkos vagyonát. Úgy huszonévesen. Nem is tartozik Baja Ferenc szerint e história az utódpártra. Az pusztán magánügy. 
Várjuk, mikor fogja majd Mesterházy kijelenteni a tutit, miszerint valószínűsíthető, hogy a 240 millió forintot Orbán haverjai tették be a bécsi bankba. (Simicska esetleg?) Sőt, Pintér pribékjei hamisították Simon Gábor afrikai útlevelét is. A rendőrök meg bedugták azt egy maffiózó széfjébe. A szocik makulátlanok (azaz nincs semmiféle „makula” a lelkiismeretükön), Simon meg olyan tiszta, mint a ma született bárány. A kóterben meg megírhatja majd a „Fidesz börtönében” című bestsellerét. Mesterházy és Gyurcsány pedig mosolyogva mondhatja majd az újságírók kérdésére: „ez nem a mára meghirdetett sajtótájékoztató témája, így nem válaszolok semmire”. 
Mert minden rosszról a Fidesz tehet.!
De nem csupán Simon millióinak eredetét, vagy az időjárás megbuzerálást kell keresnünk a Lendvai utcai boszorkánykonyhában. Ugyanis tudvalevő, hogy az ott dolgozó pártkatonák íratták meg Szalai Viviennel Zuschlag János könyvét is. Sőt! Valószínűleg már 17 évesen is ők léptették be a szoci pártba, majd 2004-ben suttyomban súgták a fülébe, hogy „zsidózzon” egyet a Terror Háza előtt (gyanús is, hogy pont a HírTV vette fel az ócska poénjait). És végül, mivel tisztességes jogállami keretek között működött a demokrácia a Gyurcsány-kormány idején, a bíróság elítélhette ezt az utolsó bűnözőt.  Aki egyébként is, igen ravasz módon, Mesterházy íróasztala mellett ülve, pont Gyurcsány minisztériumából lopta ki a pénzt – de hát ezt is Fidesz tervezte meg. Valószínűleg egy nejlonszatyorba tette Cusi az elbugázott lóvét, majd sem állt Orbán irodájáig, csak hogy több mint tíz év múlva, 2014-ben, miután kiszabadul a börtönből, megírhassa a szocialistákra nézve lesújtó könyvét. De hát a Fidesz titkos ügynökei, a CIA-t megszégyenítő módon, valószínűleg valamiféle „székelyravaszsággal” felvértezve (nem véletlen jár Kövér László is annyit Erdélybe!) kisujjából kirázta ezt a tervet. 
Tehát, a szocik jól látják a Cusi-ügy lényegét is. Mert lehet ezt csűrni-csavarni, de egy börtönviselt emberről van szó, akit a Fidesz bérelt fel egykoron. És hiába csukták börtönbe Gyurcsányék, a Fidesz kiszabadította, most meg felhasználta ellenük. Attól tartunk mi is, itt a Tutiblog toronyházában, hogy a Simon- és Zuschlag-ügy (no meg a bajai videó) nem az utolsó volt, amit a fondorlatos fideszes csinovnyikok megterveztek. Mert mindenről ők tehetnek. Még a március 15-i időjárásról is… 
De hát a legjobb védekezés a támadás – mondhatja az ízig-vérig szoci szavazó, miközben Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai és Fodor – nagy összhangban, közös ritmusra rázza a fejét tagadólag a Petőfi szobor előtt március 15-én. Mert szerintük nem így van. Ők nem támadnak, ők nem védekeznek. Ők ártatlanok. Nekik nincs „makula” a patyolatfehér lelkükön. S minden rosszról mindig a Fidesz tehet. Arról is, hogy ők egyáltalán élnek…

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük