Másnaposság, kínai kaja, holttestek egy európai nagyváros utcáin – átlagos kedd


 

Cinizmus. Ennyi maradt. Emlékszem mit csináltam 2001 szeptember 11.-én, ahogy arra is, mit csináltam, mikor az Egyesült Államok először lerohanta Irakot. De fogalmam sincs, mit csináltam a párizsi támadások alatt, vagy a harmadik világban sorozatos merényletek és kitörő háborúk idején. A mindennapjaim része lett.

[rule style=”rule-dotted” ]

Nézem, ahogy a televíziónak nyilatkoznak és könnyeznek európai politikusaink. Győzni fogunk, Európa összefog, nem fogunk meghátrálni. Ennyi erővel azt is mondhatnák, hogy Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról, de Csubakka az Endor bolygón él. Pontosan ennyi értelme van a Gucciban, remegő hangon előadott fogadkozásoknak.

Nem a demokráciát kell terjeszteni, hanem a hitet és a civilizációt, ahogy azt Afrika gyarmatosításának hajnalán még hitték. Jött két világháború és csak fegyvereket hagytunk a harmadik világban, kultúrát, emberséget, mértéktartást nem.

Ha ma fedezzük fel a polinéz szigetvilágot, Európában az emberevést iktatják törvénybe, nem a disznóhúst ki a menzákról.

A terrorizmus nem győzhet – fogadkoznak, de ezt a háborút már el is veszítettük. Tulajdonképpen soha nem is akartuk megnyerni, mivel az ellenség nem a terrorizmus. A terrorizmus eszköz a muszlim hódításhoz. A terrorizmus kifejezése a dominanciának. Ahogy a szadista férj is ok nélkül (sosincs ok rá) veri véresre a feleségét, úgy robbantanak a muszlim hódítás előőrsei. Nem megölni akarnak, hanem rettegést. Olyan rettegést, amikor már a ki nem mondott gondolataikat próbáljuk kitalálni, nehogy megint elővegye a nadrágszíjat.

Előveszi.

Mi meg még jobban igyekszünk. Szánk után a szemünkre is lakatot teszünk, a kékről hisszük hogy zöld, gonoszról hogy jó, és reménykedünk. Hátha ma nem idegesítjük fel semmivel, ezért nem kell megvernie.

Meg fog.

Sokszor írtuk már: vagy odamegyünk tankkal, aknavetővel, ideggázzal vagy hermetikusan lezárjuk a határainkat. Nem kereskedünk velük, de még gyógyszert se szállítunk nekik. Fegyvert pláne nem. Amikor Teréz anya orvosságot vitt Afrikába, azzal több embert gyilkolt meg, mint előtte és utána bárki a történelemben. Másodpercenként ezrével születnek a semmibe gyerekek, aki csak a primitívséget, a gyűlöletet és a dühöt kapják szüleiktől. Ha a szomszéd törzset kiirtottak, akkor keresnek egy távolabbi célpontot. Azt akarják, ami másnak is van, de dolgozni érte nem, elvenni akarják.

Borod megyényi zöld területtel rendelkező országok érik el a 100 milliós népességet. Nekik már Európa, a világ kell, mi meg a terrorizmus ellen harcolunk. Nem, az ellen sem. Feladtuk, mielőtt elkezdtük volna.

Ennyi volt. Mi meg – Aristoval szólva – kezdhetünk gyülekezni Mohácsnál. Győzni nem fogunk, de legalább egyenes gerinccel távozunk.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

5 hozzászólás

  1. Megyek én is.
    Szerintem többen is,csak valaki hozzon fegyvert is,hisz puszta kézzel (a fegyver tiltott volt a bolsevizmusban is) nem annyira jók az esélyeink. Persze megpróbálhatjuk lapáttal agyhelyen verdesni az ellent,de az elég macerás eljárás.
    Maradok tisztelettel,hű Magyarországhoz.

  2. Rasszmus, rasszmus!!!!44!444!!!!

  3. homoródkarácsonyfalváért

    Piréz ezen írását amúgy tanítani kéne.

    De off: hol van Paranoid?

  4. ne feledjuk h az isist a nyugat hozta letre …
    https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

  5. Észnéllevics

    A mindennapok része a bombarobbantás? Hány ilyen merénylet is volt Budapesten az elmúlt 10 évben? És Brüsszelben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük