Már a gyerektévében is bemondták, Franciaország tehet a terrortámadásokról


Van olyan tévécsatorna, amely két percben megpróbálja elmagyarázni a gyerekeknek a közel-keleti válságot. Nyilván a porontyok is vágják, hogy katonák járőröznek a nagyvárosok utcáin, látják a fotókat a plédekkel letakart bácsikról és nénikről, és az is feltűnik nekik, hogy pár nap alatt a cukrosbácsi után a szakállas barnabőrűek is felkerültek a szülői tiltólistára.

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Miért Rigó”]

A ZDF azonban úgy gondolta, itt az ideje rendet tenni a kölyökkoponyákban, és a magyari alkotmányosság után elmagyarázni, miért van a terrorizmus meg ez a sok agresszió. A probléma annyi volt, hogy a South Park és az androidos ikonok határmezsgyéjére a tátikás önképzőkörök szintjére belőtt gyépés animációt a szülők is megnézték, és értetlenkedni kezdtek, hogyan válhattak áldozattá a terroristák, és miért tehetnek mindenről a franciák.

Ki a felelős a terrorizmusért? – teszi fel a kérdést a ZDF Tivi gyermekeknek készült animációja, és meg is adja az egyértelmű választ: a gyarmatosítás.

[label type=”label-danger”]És a gyarmatosító franciák.[/label]

A kétperces animáció szerint egyszervolt egy holnemvolt francia birodalom, amely magába foglalta a Közel-Kelet egyes részeit és Észak-Afrikát. Ezt a vidéket a franciák az erős hadseregükkel foglalták el, és azt mondták róla, hogy az övéké. Ezt nevezik gyarmatosításnak. Ebben a birodalomban jobbára az iszlám hitűek éltek.

A franciák miatt a gyarmati emberek egyre szegényebben kezdtek el élni, és többször meg akartak szabadulni tőlük, de a franciák sem hagyták magukat. Emiatt hosszú háborúk dúltak és sokan meghaltak.

Aztán egy ugrással már napjainkban termünk, amikor már nincsen gyarmat, viszont onnan időközben sokan költöztek Franciaországba a jobb élet reményében. Ezek az ex-gyarmati emberek munkanélküliek és reménytelen az életük, ezért mérgesek. Egyetlen vigaszuk a vallásuk, ami az iszlám. Emiatt viszont sokszor eszükbe jut a múlt és a sanyarú gyarmati sors.

A ZDF tinitévé ezután levonja a következtetést is a gyerekek helyett, miszerint néhány bevándorló muzulmán, aki mérges a munkanélkülisége miatt, és egyfolytában a gyarmati elnyomáson jár az agya, hát így erőszakossá válik. A ZDF azt is hozzáteszi, egyetlen államban sincs annyi iszlamista terrorista, mint éppen Franciaországban.

A következtetések levonását olvasóinkra bízzuk.


  Miért Rigó

4 hozzászólás

  1. Úgy látszik elvárás a német gyerekektől, hogy olyan idióták legyenek, mint az egységsugarú amerikaiak.

  2. Ezen még ên is elgondolkodtam,pedig nem vagyok gyerek.
    Kivételesen a vélemênyemet,most nem teszem közzê!

  3. Csak az a kérdés, hogy kövessük-e a bbc öööizé..cedéef etikai kodexét, vagy maradunk a félázsiai médiaszabadságtalanságban. 🙂

  4. Azon gondolkodtam az előbb,hogy ebben a szouszparkban nem tudok olyanról,hogy Franciákat robbantottak,pedig azt írta egyszer valaki,hogy minden élethelyzetet lerajzoltak már. Mi több a gőgicsélő ebtárs parlamenti ocsmánykodását sem láttam egyik részben sem,pedig van olyan neveletlen fijam,aki ismeri majd minden részét. 🙂
    Azonban van egy sommás véleményem ezekről a közel-keleti pöcsökről. Mégpedig az,hogy a saját hazájukban gyakorolják a megszokott tevékenységeiket.
    Úgymint:
    -szemetelés
    -emberek lefejezése
    -nők,gyerekek vegzálása.
    S ha nem tetszik haza lehet menni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük