Macron és a négerek


Már mindenki látta a képet Macron francia elnökről, amint félmeztelen, izzadt helyi lakosokhoz simul gyermeki mosollyal az Antillákon tett látogatása során. Sokan sokféleképpen értelmezték és értékelték a performanszt, egyesek szerint a buziságát nem bírta leplezni nagymamája távollétében, de inkább simán az a helyzet, hogy a francia elnök, a hazája gyarmattartó múltjából származó multikulturális zűrzavarban próbál hason csúszva népszerűséget szerezni.

Egykori gyarmatbirodalma éppúgy hozzájárult Franciaország identitásának kialakításához, mint a csigaevés, a büdös sajtok, a túlünnepelt borok, vagy az irracionális pökhendiség. A francia országimázs szerves részét képező gyarmatosító magabiztosság, kulturális expanzió mára átadta helyét a nyugat-európai ember félelemérzet nélküli önhittségének és kreténséggel határos naivitásának.

Ennek laboratóriumi példája, ahogy most ez a gazdag, befolyásos fehér politikus elment egy egzotikus szigetre és egzotikus embereket fogdosott. Úgy dörgölte hozzájuk a picsáját, ahogy kanos tacskó a gazdi lábát támadja. Igazán progresszív, ilyennek kell lennie ma egy modern államférfinek. Meg egy államnőnek is amúgy, lásd Theresa May, nagyvonalúan is csak kínosnak nevezhető afrikai tánclépéseit.

Macron ugyanazokkal a művi, bárgyú is erőltetett gesztusokkal operál, amivel az összes egykori gyarmatosító, ma már hiperliberális és toleráns nyugat-európai ország – élükön Hollandiával, Belgiummal – próbálja értelmezni a múltját és pozitívumként beállítani a rajtuk maradt következményeit. Mintha az Európát a ’60-as évektől elöntő kulturális és etnikai káosz valami kedélyes társadalmi kísérlet eredménye lenne, nem pedig a gyarmatosítás elkerülhetetlen következménye. Már hallom is a fölényes/felháborodott ellenvetéseket: „ezek nem gyarmatok!”, „ezek amúgy is tengerentúli megyék (minek a franciáknak ilyen?), „hagyjuk már ezt, az régen volt, ez meg most van”.

Sőt, a gyarmatosítás tulajdonképpen humánus kísérlet volt elmaradott népek szellemi és egzisztenciális felemelésére. Csak végül nem sikerült.

Mindenesetre a gyarmatosításnak praktikus társadalmi hatásai voltak: a közvélemény felé a hatalmat garantáló erőt jelképezte, és táplálta a felsőbbrendűség megnyugtató kollektív tudatát. Gazdaságilag pedig a mágnások és az államkassza profitált belőle. Romjaiból mára nem sok haszon húzható, csupán filléres népszerűséghajhászásra jók.

Macron is ezért ment az Antillákra. Mert a régi gyarmati négerekből választópolgárok lettek, vagy azok rokonai, és a bűntudatba és toleranciába csomagolt propaganda a hatalomban való túlélést jelentheti.

De nekünk miért kell ezzel foglalkoznunk? Mert – akár akarjuk, akár nem – ez már nem csak francia belügy, hanem európai kérdés is. A francia elnök nagy híve az egységes, központosított Európának, sőt, annak vezetésére is kijelölte magát, Merkel asszony francia helytartójaként. Nem mi kértük ezt, ő akarja. Ha viszont így van, ő Európa erős embereként égeti magát karibi gengszterreperekkel. Üzen nekünk is, rasszista kelet-európaiaknak, akikbe olyan kevés szolidaritás szorult, hogy szerinte az uniós tagságra is méltatlanok vagyunk: így kell nyitottnak lenni, ez a norma.

Ha ezek a népszerűséghajhász performanszok a nagy világfalu megteremtésére irányulnak, akkor köszönjük, nem kérünk több ilyet. Reméljük a fejlett nyugati választópolgároknak sem kell ez.


  81-es proli

19 hozzászólás

  1. eszperantó

    A képen emberek láthatók, akik közül egy történetesen Franciaország elnöke. Aki ennél többet vagy színesebbet vél felfedezni rajta, annak valószínűleg mentális zavarai vannak.

    • csakafidesz

      Nekem mentális zavaraim vannak. Látok egy fehéret aki sajnos Franciaország elnöke és két fekete bűnözőt amelyik közül az egyik a kép elkészülte utáni napon már betört egy ékszerboltba.

  2. pizsis banán

    Ez nem újságírás, hanem rasszista propaganda.

    • Naná, ti nagy hívei vagytok a sajtó- szólásszabadságnak, ha azt mondjuk, amit ti.

    • csakafidesz

      Rasszistának lenni nemcsak jó, hanem kötelező is. Az egyik nigger -hiába mondta neki Macron, hogy hagyjon fel a bűnözéssel- már másnap betört egy ékszerboltba. Hiába, ez genetikusan programozott nála, ha lát valamit azonnal el akarja lopni.

  3. Tévedés azt hinni, hogy az ilyen Macron félék bárminemű bűntudatból törleszkednek törzsfejlődésben lemaradt előemberekhez.
    Ez a szintén szellemi szinten erősen megakadt fehér félmajom egyszerűen homokos és pont olyan mint az egész világot tulajdonának képzelő egykori uralmon lévők pld. perzsa homokos Xerxész féle elődei is, s úgy véli mindent megtehet, s ahogy Néró, Tiberius, Caracalla római császárok is az idő múlásával levetkőzték bárányi álarcukat és nem bírtak uralkodni hajlamaikon.
    De az, hogy a múltkori dicső fotózkodása a csapat vonyító fekával mégse váltotta ki a gazdái rosszallását, egyértelművé teszik, hogy Bilderberg célja az ilyen fehér degeneráltak sorozatos hatalomba juttatásával az, hogy a fehér embert az efféle vezetőik porondon tartásával le akarják járatni.
    Ezzel Trudeau stílusú zoknibubussal meg Micronnal (s ez még csak a kezdet, lesz több is) azt kommunikálják a harmadik világnak, hogy az összes fehér ember ilyen idióta, ergó itt a lehetőség, nosza, rajta jöjjetek kiirtani mindet!
    Pontosan ki van ez dolgozva, s épp ezért dühíti őket egy Trump, Putyin, Orbán felbukkanása eme szép Kalergi tervben, mert ők ennek ellentéteként mégis az erős fehér férfit jelenítik meg a világpolitikában, olyanok akikkel nem tanácsos ujjat húzni…

  4. Az első bekezdés annyira szép volt, mint amikor két nő …ta a …
    Esetleg még a sajtokhoz hasonló szagú franszoákat meg a csatakiáltásukat (megadom magam) kellett volna megemlíteni.

  5. Kriptobuzi ez, akárki “meglássa”!

  6. Immáron sikernek könyvelem el, hogy rendszeresen ekkora veszett dühöt váltok ki magából, Sebestyén álnevű muszlim úr.
    Ezzel csak azt igazolja vissza – már persze azon kívül, hogy egy primitív barbár – , hogy valamibe nagyon beletalálok, ami piszkosul sérti a mi leigázásunkra szőtt kisded terveiket, Sorosbérenc megbízott úr!
    Csak folytassa a hörgést, dicséretnek fogom föl.

  7. Csak folytassa, Sebestyén muszlim úr, nemes hangnemű őrjöngéseit. Csak vigyázzon, még a végén megüti a guta.
    Megtiszteltetésnek vesszük, hogy drága idejét áldozza a mi hozzászólásaink zaftos – bár érvek és tartalom nélküli – kommentálásával. Ha egy agyvérzés miatt kénytelen lenne abbahagyni, bizisten még hiányolnánk…

    • Találat, góóól,…
      Ezt a veszekedett irígy gyülölséget nem lehet eléggé megfizetni. Ez müködik önszorgalomból is. Nem is egyedi, van ilyen mindenhol. Annyi hogy ez jellembeli és természetbeki adottság, tehát ellenáll a közönséges gutta ütésének. Mi több, attól tanul. Ha kapna, (ha kapna, mert magának megmunkálni egy ilyet nem lenne/volt képes) egy hasonló uradalmat mint az általa megirigyeltek, az lene az elégtétele. Visszautasítaná, hogy továbbra is zavartalanul figyelhesse a blogokat és osztogathassa a becsmérlésit.
      Becsmérelni, becsmérelni, ez itt a tét. Az esetleges válaszok a bér.

  8. POROSZLAI RÓBERT

    nemtomdeszar

  9. Sebestyén!!!!! Te szopni jársz ide.Szellemileg alultáplált vagy. Jó hogy írod a hülyeségeidet mert legalább van min röhögni.

  10. “Úgy dörgölte hozzájuk a picsáját”

    Szeretnék egy széles körűen elterjedt tévhitet eloszlatni. A picsa magyar szó jelentése pina. Sokan segg értelemben használják, mert nem értik, hogy mit jelent pontosan. Úgyhogy a fenti idézet viccesen tájékozatlan. A mondanivalóval egyébként egyet értek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük