Kicsit korai volt a hejehuja – csak Kósaandris írt cikket


Minket is megihletett a Merkel-Orbán találkozón elhangzottakról szóló meseszövések sorozata. Miért Rigó és Piréz beszámolója a német-magyar kapcsolatokra rálátó forrásunk értesülései alapján.

A válasz.hu-tól kezdve a 444-ig kész tényként másodközelte a Mercedes, a BMW és a Siemes magyarországi beruházásairól szóló vs.hu “értesüléseket”, melyeket a mindig “jólinformált” Kósaandrás költött a Merkel-Orbán találkozó másnapján. Kósaandrásról és a fikciós újságírásról már korábban is toltunk egy kisebb büfiposztot, most se bontottunk külön pezsgőt az általa megénekelt Nagy Gazdasági Ugrás miatt. Első gondolatunk inkább arról szólt, hogy Andriska megint az introspekció módszertanát vette igénybe, mikor a találkozón elhangzottakról kért a főszerkije 1000 karaktert.

Azóta a vs.hu is cáfolta saját “értesüléseit”. A BMW nem tervez magyarországi beruházást, Siemens nem került szóba Paks kapcsán, a Mercedes meg a kecskeméti alapkőletétel napja óta lebegteti a bővítés lehetőségét. A helikopter-beszerzések pedig olyan messze vannak, hogy a hadügyesek még csak a elvárt technika összeírásánál tartanak, végeredményről írni elég erős. Talán egy-egy zárt facebook-csoportban felmerült újságírói spekulációkról mégsem érdemes cikkeket írni…

Ihletet viszont kaptunk tőle! Íme a német-magyar gazdasági kapcsolatokra rálátó forrásunk leirata a hétfői találkozóról:

 – Herr Ohrbán, hát tudjá mi ász érdekes. Hát én üszenhetnék mákának páláckbán, pedobnám á Dónáuba odáházá, máká mek mekkapná itten neben den Párláment! Hát esz fántásztis, eszt elmondom Perlinben!

 – Igen, a magyar álláspont is az, hogy még szorosabbra kell fonni az eddig is szoros német-magyar kapcsolatokat.

 – Herr Ohrbán! Hát asztat már tudtam, hoty mákuknál náty áz ántiszemitizm. De asztat még nem tudtam, hoty már maguknál is ván melekvíz…

 – És mit szólna néhány beruházási kedvezményhez, cserébe nem lesz a német sajtóban magyar antiszemitizmus. Kaphatná a Siemens a magyar részvétel kontójára néhány százalékot a paksi bővítésből, meg van még maguknál autómárka az Audin kívül is, ha jól értettem Szijjártó Péter külgazdasági miniszter szavait.

 – Dehát Herr Ohrban, mifel fok benünket kifizetni, ezzel a nyafajás fohrinttal, jáá? Mér nincs már mákuknál az Ojró, mint esz a nyafajás fohrint… Eszen a pénszen rendes ételt se lehet fenni, nemhoty átomot, hát esz ety szár… Eszér mink el sem ádunk semmi…

 – Nyugodjon meg kezicsókkolom, van devizatartalékunk, vagy hát most lőttük el a forintosításra, de majd lesz megint, nem kell aggódni..


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük