Túlélési tanácsok migráns-apokalipszis esetére


A néhány évvel ezelőtti kitört, manapság utórengéseivel pusztító gazdasági válság, az Iszlám Kalifátus egyre terjedő elmebaja, valamint az év eleje óta egyre elviselhetetlenebb népvándorlás miatt sokan elkezdtek felkészülni a civilizáció teljes széthullására.

Bubu Woodcutter

A csehek és az osztrákok például elképesztő mennyiségben vásárolják a fegyvert és a lőszert, gyakorlatilag kommenista országokra jellemző áruhiány van a fegyverboltokban. Más országokban, például Svájcban, az atombunkerben és a felhalmozott konzervekben hisznek. Az eljövendő apokalipszis túlélésre mára egy egész iparág épült. A shtfplan.com-on, amely katasztrófa-rajongók egyik kedvelt internetes oldala, remek tippeket kaphatunk a túléléshez.

A hét témája: hogyan válasszuk ki társainkat, akiket beengedünk a bunkerünkbe.

A migránsválság miatt feltünedeztek atombiztosnak hitt társadalmunk pajzsán a rések. A rendszer pedig bármikor átszakadhat, főleg, ha kétmillió muszlim rugdossa kívülről, meg gyerekek fejével próbálják betörni. A túlélés-tematikában pedig komoly tanulmányokat írnak azok félig munkanélküli arcok, akik zacskót húznak a cipőjükre és bevásárlókocsiban tolják haza a maguk által ásott pincébe a konzervet és a vizet. Szerintük teljesen mindegy, milyen fegyvereink vannak, vagy milyen képességek birtokában vagyunk, a végén úgyis az emberek, akikkel körülvettük magunkat, fogják majd biztosítani számunkra a túlélést.

A család sem mindig tuti, ha poszt-apokaliptikus közösségről van szó. De azok a barátok sem a legmegfelelőbbek, akik hasonló felkészültséggel, és hasonló nézetekkel bírnak, mint mi. Sőt, ők azon lesznek, hogy átvegyék az irányítást. Házastársban szintén nem lehet megbízni, de ez közismert rögvalóság minden olyan ember, aki volt már szombaton nagybevásárolni csajával a legközelebbi madaras teszkóban…

A lényeg, hogy az ember már most kiépítsen egy túlélő-hálózatot.

Olyan emberekkel kell barátkoznunk, akik értenek valamihez – mondjuk meg tudnak szerelni egy autót, vagy tudnak nyílhegyeket faragni. Logikus következtetésünk, migránsokkal és bölcsészekkel nem érdemes haverkodni, sörre sosem hívnak meg pénz vagy értelmes vallás hiányában, apokaliptikus környezetben meg még ennyi hasznukat se vesszük.

“Lassan úgyis rájönnek majd, hogy mi történik körülöttük, a lényeg, hogy legyen szívük és képesek legyenek feláldozni az életüket egy közösségért.” – fogalmazza meg a lényeget egy másik világvégehobó

Szóval politikusokkal, rendőrökkel, bankárokkal, NAV dolgozókkal, gimnáziumi matektanárokkal nem érdemes ismerkedni? Ez könnyedén abszolválható feladat. Ápolónőkkel viszont kifejezetten érdemes, jó parti, mert tulajdonképpen most is az éhhalál szélén, az életük és egészségük kockáztatásával segítenek ismeretleneken.

Plusz mindig kell egy hasznosidióta és például Komáromy Gergő alkalmas lehet a feladatra. Van annyira hülye, ha szírnek vallanánk magunkat, akkor az élete árán is megvéd bármitől.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük